Cuvintele Bătrânilor: Gândurile

Distribuie!by 1. Bătrânul Amfilohie zicea: “Îndulceşte-ţi sufletul cu gânduri de mângâiere şi de speranţă, înflăcărează-ţi cuvintele cu ardoarea dragostei faţă de Mirele tău şi adu-ţi aminte de suferinţele pe care El le-a îndurat pentru tine. Astfel, tu vei rămâne ferm, dăruit lui Hristos şi smerit”. 2. Referitor la gândurile sugerate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1. Bătrânul Amfilohie zicea: “Îndulceşte-ţi sufletul cu gânduri de mângâiere şi de speranţă, înflăcărează-ţi cuvintele cu ardoarea dragostei faţă de Mirele tău şi adu-ţi aminte de suferinţele pe care El le-a îndurat pentru tine. Astfel, tu vei rămâne ferm, dăruit lui Hristos şi smerit”.


2. Referitor la gândurile sugerate de diavol, pentru a zdruncina credinţa, Bătrânul Filotei îi scria unuia dintre fiii săi duhovniceşti: “Dacă vrăjmaşul îţi inspiră gânduri de îndoială, spune din tot sufletul: «Eu cred cu tărie în tot ce crede Biserica, în tot ce a spus Hristos în Evanghelie, în tot ce au spus Apostolii şi Sfinţii Părinţi, dar pe tine, diavole, nu te cred, căci tu eşti viclean şi mincinos!»”

3. Referitor la cursele diavolului, Bătrânul Ieronim zicea: “Ispititorul face totul pentru a ne întuneca şi a ne face să cădem. Când nu ne face să cădem cu fapta, ne face să cădem prin gânduri de disperare. Să nu primim niciodată deznădejdea şi, gândurilor ispititorului, să-i răspundem astfel: “Chiar dacă voi merge în iad, diavole, voi fi într-un loc mai bun ca tine! Eu nu mă tem, căci mă pot pocăi, şi ştiu că Dumnezeu este dragoste deplină!”


4. Bătrânul Iosif învăţa: “Înainte ca ispititorul să imprime un gând în mintea ta, anulează-l prin Rugăciunea lui Iisus! Nu îngădui gândului să te pătrundă!”

5. Asupra aceluiaşi subiect, bătrânul Eusebiu îi scria unuia dintre ucenicii săi: “Fii mereu atent la minte, pentru a alunga gândurile rele din momentul în care vin, fără a le îngădui să locuiască în ea nici o secundă! Căci dacă gândurile rele întârzie în minte este păcat, şi este pericol să coboare în inimă”.


loading...

6. Bătrânul Iacob zicea: “Alungaţi gândurile rele şi imaginile sugerate de diavolul. Nu le acordaţi nici cea mai mică importanţă”.

7. Bătrânul Ieronim arăta cum să înfrunţi gândurile: “În orice fel ar veni gândurile şi orice ar face, ele sunt străine. Să le înfruntăm atât cât putem şi să le izgonim! Nu trebuie să ne mâhnim din cauza lor. Să fim foarte atenţi la faptele noastre. Gândurile sunt străine, celălalt ni le sugerează. Ele vor dispare.”

8. Bătrânul Iosif îi scria unuia dintre fiii săi duhovniceşti: “Fugi de gândurile rele ca de foc! Nu le da nici o atenţie, ca ele să nu prindă rădăcină în tine. Nu dispera, căci Dumnezeu este generos şi-i iartă pe păcătoşi. Dacă tu faci o greşeală, pocăieşte-te şi întăreşte-ţi voinţa ca să nu recazi în aceeaşi greşeală”.

Sursa: http://sfantulmunteathos.wordpress.com/2012/12/20/cuvintele-batranilor-gandurile/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

HALLOWEEN-Anton Lavey fondatorul bisericii sataniste: Ma bucur ca parintii isi lasa copiii sa il serbeze pe diavol cel putin odata pe an
Masonii din Nebraska (SUA) promoveaza copiilor nevoia de a le implanta cip-uri sub piele cu pretextul "protectiei" lor! Loja masonica din Nebraska invita copii in templul masonic pentru a le explica "necesitatea" unui chip! Iluminatii inca o data isi arata adevarata fata neagra...
O mie de ani în trei minute! Cum s-a schimbat harta Europei într-un mileniu
Gelu Visan: Iohannis este un criminal de copii, îmi asum ceea ce spun!
AVERTISMENT din partea unei fete din ECUADOR care a vazut iadul VIDEO subtitrat
Aceasta e singura poză care există cu automobilul RODICA, produs de români în anii '50
OPRIȚI VÂNZAREA ȚĂRII NEMERNICILOR. CIOLOŞ VINDE TOT. Exclusiv Guvernul a semnat un memorandum pentru vanzarea unor pachete mari de acțiuni de la CE Oltenia, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti, Portul Constanta si CFR Marfa.
Tehnici de supravietuire pentru viitorul apropiat: Cum sa deschizi o conserva fara ajutorul desfacatorului
Cand salariul tau e cheltuit pe mancare si utilitati, inseamna ca lucrezi doar sa supravietuiesti, iar asta se cheama sclavie
Pe vremea lui Ceauşescu: 10 lei întreţinerea şi 3000 de lei salariul. Azi e 1000 de lei salariul şi 450 de lei întreţinerea pe timp de iarnă! 
Gavril Barnutiu: Cea mai impresionanta marturie a unui om care a fost in moarte clinica | L-a intalnit pe Iisus si a fost trimis inapoi pe pamant sa spuna adevarul despre ce ii asteapta pe oameni in lumea cealalta!!!
Avertisment ! România nu va mai fi o ţară, vom fi o populaţie de angajaţi la străini| De asta am iesit din comunism ca sa ne chinuie strainii?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite