Daca devii mama la o varsta mai inaintata, ai sanse sa traiesti mai mult

Distribuie!by Cu cat nasti natural la o varsta mai inaintata, cu atat ai sanse sa traiesti mai mult. Potrivit unui studiu american, femeile care au nascut ultimul copil dupa 33 de ani si-au dublat sansa de a ajunge la varsta de 95 de ani fata de cele care au nascut […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cu cat nasti natural la o varsta mai inaintata, cu atat ai sanse sa traiesti mai mult. Potrivit unui studiu american, femeile care au nascut ultimul copil dupa 33 de ani si-au dublat sansa de a ajunge la varsta de 95 de ani fata de cele care au nascut cel din urma copil pana la 29 de ani.
Intr-o cercetare anterioara, aceeasi autori au stabilit ca femeile care dau nastere unui copil dupa varsta de 40 de ani, au sanse de patru ori mai mari sa ajunga la 100 de ani decat cele care nasc la varste mai fragede.

„Abilitatea naturala de a avea un copil la o varsta mai inaintata arata ca sistemul reproducator al femeii imbatraneste greu, la fel si restul corpului sau”, a declarat dr. Thomas Perls, unul din autorii studiului. Cercetatorii de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii din Boston au analizat date de la 462 de femei, din care 311 au trait mai mult si au ajuns la concluzia ca legatura intre abilitatea de a naste la varsta inaintata si longevitate poate fi explicata prin trasaturi genetice. “Daca o femeie are aceste variante genetice, ea este in masura sa se reproduca si sa poarte copii pentru o perioada mai lunga de timp, crescand sansele de a transmite aceste gene generatiei urmatoare”, completeaza autorul studiului.


roxana-117892894
Cu toatea aceastea, oamenii de stiinta recomanda femeilor sa nu amane prea mult momentul nasterii doar pentru a se convinge ca traiesc mai mult. Savantii avertizeaza,totodata, ca fertilitatea scade pe masura ce inaintam in varsta. Dar declinul nu este atat de mare incat sa impiedice femeile ce se apropie de 40 de ani sa isi doreasca sa devina mame. Anumite studii noteaza ca, inainte sa fie inventate anticonceptionalele, 89% dintre femeile in varsta de 38 de ani continuau sa fie fertile. O alta cercetare arata ca o femeie poate sa ramana insarcinata si sa dea nastere unui copil sanatos pana la 40-45 de ani.

loading...

Statisticile arata ca si romancele devin mame la varste tot mai inaintate. Un studiu realizat de Institutul National de Statistica in 2012 releva ca varsta medie la care femeile au primul copil a crescut alarmant in ultimii ani. Datele statistice arata o scadere a ponderii nascutilor-vii la femeile cu varsta intre 20-24 ani (de la 37,3% in 1960 la 24,4% in 2010) si o crestere a aceleiasi ponderi la femeile cu varsta intre 25-39 ani incepand cu anul 2001, care ajungea in 2010 la 29,6%.


Surse:
http://www.huffingtonpost.com/2014/06/26/women-give-birth-later-live-longer_n_5533714.html
http://www.descopera.ro/stiinta/11109223-cand-e-prea-tarziu-pentru-a-face-un-copil-cele-mai-noi-descoperiri

Daca devii mama la o varsta mai inaintata, ai sanse sa traiesti mai mult

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite