Coranul si islamismul sunt opuse Bibliei si sunt creatia VATICANULUI, iata de ce:

Distribuie!by COMPARATIE INTRE ISLAM SI CRESTINISM Atentie! In diferitele traduceri ale Coranului nu exista concordanta in numerotarea pasajelor cu versiunea originala.(Deci s-ar putea ca numerotarea pasajelor,din prezentul articol, sa nu corespunda cu versiunea de Coran pe care o aveti dumneavoatra). Lucrurile nu stau la fel in cazul Bibliei ,unde impartirea […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

COMPARATIE INTRE ISLAM SI CRESTINISM

Atentie! In diferitele traduceri ale Coranului nu exista concordanta in numerotarea pasajelor cu versiunea originala.(Deci s-ar putea ca numerotarea pasajelor,din prezentul articol, sa nu corespunda cu versiunea de Coran pe care o aveti dumneavoatra). Lucrurile nu stau la fel in cazul Bibliei ,unde impartirea in capitole si versete de regula se potriveste.Coranul este considerat revelatia lui Allah ,iar Biblia revelatia lui Dumnezeu .O analiza atenta a celor doua carti scoate la iveala deosebirea totala dintre Allah ,dumnezeul islamului si Dumnezeul Bibliei ,Dumnezeul lui Avraam ,Isaac si Iacov.
Allah este “dumnezeul” pe care Mahomed l-a prezentat ca fiind singurul dumnezeu adevarat.
Dumnezeu este creatorul,Mantuitorul si Sustinatorul cerului si pamantului , Cel care S-a revelat in Isus Cristos.
Allah este despartit de creatie ;conform coranului nu exista nici o legatura intre dumnezeu si om.
Dumnezeu:intre Dumnezeu si om exista o punte prin Isus Cristos .Domnul S-a nascut ca om si a murit pentru noi!
Allah nu este un dumnezeu al dragostei si al relatiei . El nu este tatal credinciosilor .El este maret, inaccesibil , lipsit de sentimente si actioneaza totdeauna samavolnic .Este atat de impersonal incat nu actioneaza niciodata cu referire la persoana.
Dumnezeu este lumina ,sfintenie si dragoste .El este un Dumnezeu al relatiei .El a dat omului vointa libera si face totul pentru ai oferi acestuia dragostea Lui. El este Tatal celor mantuiti prin Cristos.
Allah.Omul este supus vointei lui Allah in mod neconditionat .El insusi nu are vointa libera , ci totul este hotarat de Allah, care actioneaza imprevizibil si care este cauza primara a binelui si raului.
Dumnezeu.Omul are vointa libera cu ajutorul careia , in urma actiunii Duhului Sfant ,poate decide sa traiasca pentru Isus Cristos . Dumnezeu respecta acesasta decizie a omului.
Allah. Telul:supunerea totala lui Allah
Dumnezeu.Scopul mantuirii este partasia vesnica cu Dumnezeu.
Allah. Coranul nu cunoaste o cadere generala in pacat cu consecinte asupra tuturor oamenilor.
Dumnezeu. Caderea lui Adam in pacat are consecinte asupra tuturor urmasilor sai .Prin pacatul lui Adam a intrat moartea in lume.
Allah. Omul nu este despartit de Allah
Dumnezeu.Omul este despartit de Dumnezeu datorita pacatului sau.
Allah. Nu este nevoie de reconciliere si ispasire pentru a obtine mantuirea
Dumnezeu.Ispasirea este posibila doar prin Isus Cristos .
Allah.Omul trebuie sa decida pentru bine si sa evite raul.
Dumnezeu.Omul este rau si nu poate face binele inaintea lui Dumnezeu prin fortele proprii.El nu isi poate rascumpara vinovatia facand fapte bune inaintea lui Dumnezeu.
Allah .Omul poate fi pe placul lui Allah prin fapte bune.
Dumnezeu.Omul nu poate fi socotit neprihanit inaintea lui Dumnezu prin fapte bune (Rom3,20).Insa el poate primi mantuirea si pe Isus ca Domn prin credinta ,fiind socotit astfel neprihanit.
Allah nu are copii.Isus Cristos nu poate fi venerat ca si Dumnezeu.Isus a fost creat de Allah.
Dumnezeu.Isus Cristos este Dumnezeu ;El,Fiul, a existat din vesnicii impreuna cu Tatal (Ioan1:1;1Ioan5:20)
Allah. Isus a fost asezat de catre Allah in pantecele Mariei.Isus Cristos este doar om , nu si fiul lui Allah.
Dumnezeu. Cu 2000de ani in urma Isus Cristos a fost conceput prin Duhul Sfant in pantecele Mariei ;Dumnezeu a devenit astfel om(Luca1:35 ;1Tim3:16)
Allah este doar un singur dumnezeu nu trei .Coranul sustine ca crestiniise roaga la trei dumnezei:la Dumnezeu,la Isus si la Maria.
Dumnezeu este Unul si in acelasi timp o Trinitate (Ioan1:1-3).Crestinii se roaga Tatalui,Fiului si Duhului Sfant.Ei fac acesta prin puterea si calauzirea Duhului Sfant.Maria a fost doar un om .Ea nu este Dumnezeu si de aceea nu primeste inchinare.
Allah nu are fiu
Dumnezeu are un Fiu si S-a revelat prin El(Matei 3:17)
Allah.Isus a fost unul din cei mai importanti proroci.Insa Mahomed este cel mai mare,cel mai important si ultimul
Dumnezeu.Isus Cristos este Mantuitorul si Salvatorul lumii.El este Fiul lui Dumnezeu si astfel cel mai mare proroc (invatatura lui Mahomed contrazice Biblia)
Allah.Mahomed a fost prevestit de Isus.
Dumnezeu. Nu Mahomed a fost prevestit ci Duhul Sfant ca Mangaietor (Ioan14:16)
Allah.Isus nu a fost rastignit si nu a inviat(Coranul nu are in acest sens referiri clare .Se crede ca Isus a fost rapit de Allah si ca cineva ar fi murit in locul lui) Isus nu a inviat din morti, negandu-se astfel adevarul central al mantuirii (1Cor15)
Dumnezeu. In 1COR 15:3-4 Scriptura ne invata: ” V’am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi; ca a fost ingropat si a inviat a treia zi, dupa Scripturi si ca S’a aratat lui Chifa, apoi celor doisprezece”
Allah.Nu exista o jertfa inlocuitoare .
Dumnezeu. Isus Cristos a murit in locul tuturor celor care cred in El (1Petru1:18 si urm)
Allah.Pacatul este o greseala fata de oameni
Dumnezeu.Pacatul este in primul rand o greseala fata de Dumnezeu .Doar in al doilea rand atinge omul care sufera din cauza aceasta.
Allah.Exista oameni fara pacate:prorocii.
Dumnezeu Nu exista om fara pacat ,exceptie fiind doar Isus Cristos.
Allah. Credinta =a-l cunoaste pe Allah.Arosti marturisirea:” Nu exista alt Dumnezeu in afara de Allah, iar profetul sau este Mahomed”.Rugaciunea este valabila doar daca este rostita cu fata catre Mecca .Trebuie sa ne rugam de cinci ori pe zi .In total ,un musulman trebuie sa se prostearna de 34 de ori inintea lui Allah si sa recunoasca ca acesta este cel mai mare dumnezeu.Fiecare musulman din lumea intreaga trebuie sa-si rosteasca rugaciunea pana la ultima silaba in limba araba. Miscarile si numarul rugaciunilor sunt precise cu exactitate pentru fiecare din cele cinci perioade de rugaciune.
Dumnezeu. Credinta= a-ti marturisi propria vinovatie si starea de om pierdut , a apela si accepta mantuirea lui Isus si stapanirea Sa personala in toate domeniile vietii si a-ti pune increderea totala in El.Rugaciunea este valabila in orice pozitie ,dar sa fie facuta in duhul adevarului (Ioan4:23-24)
Allah.In perioada Ramadanului fiecare musulman trebuie sa tina post de la rasaritul soarelui pana la apusul lui.Un musulman trebuie sa calatoreasca la Mecca macar o data in viata lui.
Dumnezeu.”…unde este Duhul Domnului ,acolo este slobozenia” (2Cor3:17) Un crestin este chemat la libertate si este eliberat de Lege .El asculta acum doar de Isus Cristos,de legea Duhului si a dragostei divine.
Allah.Nimeni nu poate fi sigur de mantuirea sa.
Dumnezeu ne da siguranta mantuirii.Cine il are pe Fiul are viata si nu merge la judecata !(Ioan 5:24;1Ioan 5:11-13)
Allah.Coranul(circa300de pagini) a fost dat direct de Mahomed, fara participarea personalitatii sale
Dumnezeu .Biblia (de 5 ori mai voluminoasa decat Coranul) reprezinta o culegere de 66 de carti sfinte ,pe care prorocii le-au scris sub calauzirea Duhului Sfant.
Allah.Coranul nu a fost niciodata alcatuit , ci se gasea in vesnicii -ca si “Cuvantul lui Dumnezeu”-in”al saptelea cer”. Ingerul Gabriel l-a adus lui Mahomed pe pamant.
Dumnezeu. Cuvantul lui Dumnezeu a fost dat prin proroci ,fara ca personalitatea autorilor sa fi fost eliminata. Rezultatul este un Cuvant “insuflat” al luyi Dumnezeu (2Tim3:16).Scrierile prorocilor(dela 1500i.Cr pana la 100 d.Cr) au fost culese in Biblie.
Allah.Invatatura trebuie raspandita cu toate mijloacele,chiar si cu forta
Dumnezeu.Invatatura trebuie raspandita prin proclamare si prin trairea dragostei (Col4:5-6)
Allah a creeat omul din sange varsat (Sura 96:1-5)
Dumnezeu a creat omul din tarana si i-a dat suflarea Sa (Gen2,7)
Allah ii respinge pe evrei: “Evreii spun:”Esra este fiul lui Allah.”…Aceasta este vorba lor .Ei vorbesc lucruri asemanatoare cu cele ale necredinciosilor.Allah sa-i omoare! Ce nebuni sunt!”(Sura9:30)
Dumnezeu este de partea evreilor :”Da ,El Isi iubeste poporul…”(Deut 33:3) “A lepadat Dumnezeu pe poporul Sau? Nicidecum!…”(Rom11:1)
Allah induce in eroare daca doreste .El este atotputernicul si inteleptul(Sura 14:5) . “Cine este condus de Allah ,este condus drept;iar daca Allah induce in eroare ,nu mai gasesti pe nimeni care sa-l scoata de acolo”(Sura 17:99)”Ei evreii au pus cale la viclenii ;si Allah a pus la cale viclenii ,dar Allah este cel mai bun fauritor de viclenii”(Sura 3:47).
Dumnezeu Isi respecta Cuvantul,promisiunile si chemarea Sa.El nu se tagaduieste singur, ci conduce intotdeauna la adevar.
Referitor la acest subiect am gasit mai multe informatii pe internet (autor necunoscut):
“Coranul spune foarte putine lucruri bune despre evrei ;de aceea nu ne mira cand se afirma ca ei sunt cei care se preocupa cu inselaciunea ,siretlicuyrile si vicleniile.Allah insa a fost mai bun ininselaciune, siretlicurile sale au fosrt mai izbutite decat ale lor.Evreii vicleni au dorit sa Il atraga pe Mesia al lor intr-o capcana si sa-l ucida .Dar Allah , si mai viclean i-a pacalit:el a avut grija ca Iuda sa arate dintr-o data ca Isus si astfel evreii au rastignit “pe unul asemanator cu Mesia” (Sura 4:155-156)
Deoarece Allah isi poate calca cuvantul (adica poate fi necredincios),fiecare musulman are dreptul sa minta ,daca astfel aduce servicii islamului.Poetul si carturarul persan Al Ghazali este unul dintre multi invatati care au sustinut ca minciuna este permisa in lupta musulmanilor impotriva necredinciosilor :” Sa stii ca minciuna nu este gresita in sine .Daca minciuna este singura cale de a obtine un rezultat bun ,atunci este permisa .De aceea trebuie sa mintim daca adevarul ar conduce la un rezultat nefast”
Coranul nu invata nimic despre dragostea lui Dumnezeu.Allah are 99 de nume, care sunt considerate cele mai frumoase pe care cineva le poate avea (Sura 59:23-24). Printre acestea insa nu se gaseste nici numele de “tata” nici cel de “dragoste”.
In schimb Biblia il cunoaste pe Dumnezeu ca fiind “Tatal indurarilor”(2Cor1:3) si “Dumnezeul oricarui har” (1Petru 5:10) .El este “indelung rabdator si bogat in bunatate”(Ps103:8).El este Dumnezeul dragostei,care ii mantuiescte pe cei pacatosi ,iertandu-le pacatele .In dragostea Sa ,El nu Si-a critat Fiul ,ci a pus pacatele noastre asupra Lui (Ioan3:16).
Allah este salvatorul si distrugatorul samavolnic.Indiferent daca salveaza sau pierde pe cineva ,acest lucru nu-l misca ,ci-l lasa rece.In acest sens traditia Hadith spune:”Allah a creat omul dintr-o bucata de lut ,l-a impartit in doua ,a aruncat o parte in Iad si a spus:”Ce-mi pasa mie de acest lut pe care l-am aruncat in focul vesnic”?El a aruncat cealalta parte in Rai si a zis:”Ce imi pasa mie de acesta ,pe care l-am aruncat in paradis?”.Intentia lui ramane intotdeauna ascunsa in intuneric,El insusi nu este lumina,si nimeni nu stie ce-i poate trece prin minte.
Dumnezeu.In Biblie exista numeroase marturii de genul :”Caci la tine este izvorul vietii;prin lumina Ta vedem lumina”(Ps36:9) si :”Dar daca umblam in lumina ,dupa cum El insusi este in lumina ,avem partasie unii cu altii si sangele lui Isus Cristos ,Fiul Lui,ne curateste de orice pacat”(1Ioan1:7)
“Allah ii induce in eroare pe cei nedrepti;Allah face ce vrea “(Sura 14:32).”Deci Allah induce in eroare cand vrea si conduce drept cand vrea”(Sura 74:34).”Vreti sa conduceti drept pe cel care a fost indus in eroare de Allah?Sa stiti bine ca cel care a fost indus in eroare de Allah ,niciodata nu v-a mai gasi o cale de iesire”(Sura 4:90).-Cu aceste conceptii despre Allah este asociat cuvantul “islam” ,el inseamna “supunere” ,dar nu o supunere inaintea vointei mantuitoare a lui Dumnezeu ,revelata si garantata de credinciosia Sa ,ci o supunere in fata unui dumnezeu capricios.
Dumnezeu.Cat de diferit este limbajul Bibliei ! In ea gasim indemnuri de genul “Cautati si veti gasi…”(Matei 7:7). “Celui fara prihana ii rasare o lumina in intuneric”(Ps112:4)
Conceptii islamice despre Isus:
1.Isus nu a murit pe cruce (Sura3:54-55),ci Allah L-a rapit la el(Sura 4:157-158)
2.Isus nu a inviat
3.Isus nu este Mantuitorul
4.Isus, desi este descris ca fiind Mesia, nu este Unsul profetit in Vechiul Testament.
5.Isus nu este Dumnezeu(Sura 5:17),nici o fiinta asemanatoare cu El si nici Fiul lui Dumnezeu(Sura 4:171).Conform Coranului ,aceste afirmatii despre Sine le-a facut El insusi (Sura 5:72).
6.Isus nu este Domnul(arab.Rabb)(Sura 9:71)
7.Isus nu este a doua persoana din trinitate (Sura 5:73)
Coranul este o dovada clara a faptului ca toate asemanarile exterioare ale islamului cu crestinismul sunt doar aparente.Islamul reprezinta mai degraba o religie si-o invatatura falsa ;nu ar trebui sa ne fie frica sa-i catalogam drept ceea ce este,si anume anticrestinism in toata regula. Ori Isus Cristos ori Mahomed a rostit adevarul.Nu pot avea dreptate ambii. Isus spune “Cerul si pamantul vor trece ,dar cuvintele Mele nu vor trece”(Matei 24:35).
Invatatura islamului despre razboiul sfant Jihad este urmatoarea: Din punct de vedere islamic lumea este compusa din doua tabere”Dar ul Islam” ,adica “casa islamului” si “Dar ul Harb” ,adica “casa razboiului”. Asa zisa “casa a islamului” este acea parte a lumii care este supusa islamului;”casa razboiului” este acea parte a lumii care a mai ramas inca de supus islamului prin razboi. Acest razboi pentru extinderea islamului se numeste”razboi sfant”(in limba araba -jihad).
Musulmanul ideal este in conceptia islamului un om puternic,un razboinic eficient , un adevarat stapan peste oameni. A suferi, a renunta , a pierde, a ceda nu sunt concepte pe care le-am putea gasi in vocabularul sau in viata unui musulman,Deoarece islamul este ordinea perfecta randuita de Allah care extinsa in lumea intreaga ,fiecare musulman are obligatia de a lupta pentru aceasta ,pentru a implini cat mai repede acest scop,indiferent de mijloace:
a) Musulmanii sa lupte cu ei sa devina musulmaniSura 48:16 “Spune arabilor beduini care rãmân de obicei în urmã: “Voi sunteți chemați împotriva unui neam de oameni cu mare putere și vã veți lupta cu ei sau se vor supune ei. Și dacã veți asculta, va va da Allah rasplata buna…”
Coranul numeste asta lupta dupa voia lui Allah. Chemarile la o asemenea lupta sunt multe si foarte clare. 
b)Musulmanii trebuie sa-i ucida pe necredinciosi si sa duca lupta pana ei cred in AllahSura 2:191 “Omorâți-i unde-i prindeți și alungați-i de acolo de unde v-au alun- gat! Iar schisma e mai rea decât omorul. Dar nu luptați împotriva lor aproape de Moscheea Al-Haram , doar dacã ei se luptã cu voi în ea.r daca se lupta impotriva voastra, omorati-i, caci aceasta este rasplata celor fara de credinta.”
Sura 2:193 “Luptați-vã cu ei pânã ce nu va mai fi necredințã și credința va fi numai în Allah! Dar dacã ei contenesc, atunci nu mai existã vrãjmãșie, decât împotriva celor nelegiuiți.”
c) Musulmanul nu poate avea prietenie cu cei care nu cred ca ei si prin siretenie ei sunt indemnati sa ucida pe cei care nu cred ca ei Sura 4:89 “Ei ar vrea ca voi sã nu credeți, așa cum nici ei nu cred, astfel încât sã fiți deopotrivã. Nu vã luați dintre ei pãrtași, pânã ce ei nu vor purcede pe calea lui Allah! Daca ei intorc spatele, prindeti-i si omorati-i oriunde-i veti afla! Si nu va faceti din ei nici partas, nici ajutor,”
d) Pe cei care nu cred ca si ei, musulmanii sunt chemati sa-i cioparteasca, sa-i ucida, toata responsabilitatea pentru ucidere o are Allah Sura 8:12 ” …Loviti-i peste gat si taiati-le degetele…”
Sura 8:17 “…Nu voi i-ati ucis ci Allah i-a ucis…”
e) Lupta impotriva evreilor si crestinilor trebuie pina de ura si cu dorinta ca Allah sa-i ucida Sura 9:29-30 “…Luptati-va impotriva acelora care nu cred in Allah … carora li s-a dat Scriptura , … Iudeii zic Uzayr este fiul lui Dumnezeu, iar crestinii zic Mesia este Fiul lui Dumnezeu … Allah sa-i ucida pe toti!…”
f) Musulmanii au un exemplu in insusi prorocul, care are chemarea prin Coran si este un exemplu in lupta Sura 9:74 ” O tu, prorocule , lupta impotriva necredinciosilor si ipocritilor si comporta-te aspru cu ei ”
g)Allah a cumparat sufletul musulmanului in schimbul Raiului, astfel musulmanul are obligatia sa moara pentru El si sa ucida c cruzime pentru acest Allah Sura 9:111 “Allah a cumpãrat de la dreptcredincioși sufletele și bunurile lor,în schimbul Raiului, și astfel ei luptã pe calea lui Allah, omorând și fiind omorâți. Aceasta este o fãgãduințã cu adevarat,pe care a luat-o asupra Lui… ”
“O, voi care credeti , luptati-va impotriva necredinciosilor pana la epuizare si faceti-i sa simta asprimea din voi.Si sa stiti ca Allah este cu cei ce se tem de el”(Sura 9:124).
Sura 47:4-7 “Cand va intalniti cu necredinciosii , decapitati-i pana cand veti face un adevarat macel printre ei; apoi legati-i pe toti ….Iar cei ce sunt ucisi in calea lui Allah…el ii va duce in paradis ”
Biblia spune : MAT 5:39 “Dar Eu va spun: Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.”. LUCA 6:27-28 ” Dar Eu va spun voua, cari Ma ascultati: Iubiti pe vrajmasii vostri, faceti bine celor ce va urasc, binecuvintati pe cei ce va blastama, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi.”.ROM 12:14 “Binecuvintati pe cei ce va prigonesc: binecuvintati si nu blestemati.” ROM 12:18-21 “Daca este cu putinta, intrucit atirna de voi, traiti in pace cu toti oamenii. Prea iubitilor, nu va rasbunati singuri; ci lasati sa se razbune minia lui Dumnezeu; caci este scris: ,,Razbunarea este a Mea; Eu voi rasplati“, zice Domnul. Dimpotriva: daca ii este foame vrajmasului tau, da-i sa manince; daca-i este sete, da-i sa bea; caci daca vei face astfel, vei gramadi carbuni aprinsi pe capul lui.“ Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine.”
In seara in care Isus a fost prins ,cu doar cateva ore inainte de executia Lui,se spune : MAT 26:50-52:” Isus i-a zis: ,,Prietene, ce ai venit sa faci, fa!“ Atunci oamenii aceia s’au apropiat, au pus minile pe Isus, si L-au prins. Si unul din ceice erau cu Isus, a intins mina, a scos sabia, a lovit pe robul marelui preot, si i-a taiat urechea. Atunci Isus i-a zis: ,,Pune-ti sabia la locul ei; caci toti ceice scot sabia, de sabie vor pieri.”
Concluzie: Pe baza acestor diferente teologice dintre islam si crestinism devine clar faptul ca singurul “dumnezeu” putenic al Coranului nu este nicidecum Dumnezeul trinitar al Bibliei ,Tatal Domnului Isus Cristos. In plus, in urma acestei prezentari devine clar faptul ca:
-terorismul fundamentalist islamic este extrem de periculos;
-orice concesie fata de religia musulmana reprezinta un imbold pentru terorismul islamic ;
-lupta impotriva Israelului are dimensiuni total diferite.
Lumea occidentala ,asa-zis crestina, ar trebui sa tina cont de aceasta si sa ia o atitudine corespunzatoare .In loc sa aprobam si sa sustinem incheierea unor compromisuri care favorizeaza islamul ,ar trebui sa folosim orice ocazie pentru a impartasi acestor oameni dragostea lui Dumnezeu care a fost turnata in inimile noastre prin Duhul Sfant si sa le marturisim Evanghelia. Exista multi musulmani inrobiti de religia lor , care sufera de frica si teroare pentru ca nu au siguranta mantuirii.De aceea suntem chemati sa traim si sa marturisim Evanghelia lui Isus.

loading...

Mai multe dovezi aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.607005849382790.1073741834.128123590604354&type=1


Islamul este creatia Vaticanului iata in acest episod dovezile:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite