De ce este de acord Iohannis cu psd-istul discotecar-dandy Eugen Teodorovici ca ministru al finantelor si cu psd-istul Marius Nica ca ministru al Fondurilor UE ?

Distribuie!by Iata ca Iohannis nu are nimic impotriva punerii in functie a psd-istior Eugen Teodorovici si Nica Marius. Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata ca Iohannis nu are nimic impotriva punerii in functie a psd-istior Eugen Teodorovici si Nica Marius.

Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia acestuia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii, a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că propunerile au fost acceptate de preşedintele Klaus Iohannis.


Eugen Orlando Teodorovici s-a născut în 12 august 1971. El este absolvent al Academiei de Studii Economice şi are un doctorat în managementul fondurilor europene.

În perioada 2000 – 2004, Teodorovici a fost director în Direcţia de Coordonarea a Programelor ISPA şi SAPARD din Ministerul Integrării Europene, iar timp de un an, între ianuarie şi decembrie 2000, a activat în Ministerul Afacerilor Externe, la Departamentul pentru Afaceri Europene.


Între 2004 şi 2005, Eugen Teodorovici a lucrat la Ministerul Finanţelor Publice şi a fost director general la Autoritatea de Management pentru Fondul de Coeziune. În perioada 2007-2009, Teodorovici a fost secretar de stat la Ministerul Economiei şi Finanţelor, după ce între 2005 şi 2007 a fost director general al Autorităţii de Management pentru Infrastructură din minister.

 Cariera lui Marius Nica (34 de ani) in administratia publica pare legata de Rovana Plumb, proaspat aleasa presedinta a Consiliului National al PSD, functie foarte importanta in principalul partid de guvernamant.El este in prezent secretar general  – inalt functionar public – al Ministerului Muncii, condus de Rovana Plumb.Anterior, pe cand Plumb era ministru al Mediului, acelasi Nica era secretar general al acestui minister, iar mai inainte fusese sef de cabinet al ministrului. De asemenea, in perioada 2008-2011, Marius Nica a fost consilier parlamentar al Rovanei Plumb, la cabinetul ei de europarlamentar. Aici el intocmea “rapoarte periodice, analize, studii, propuneri si initiative egislative”, potrivit CV-ului sau.Tot analize facea Nica si in Ministerul Apararii Nationale, de unde l-a cooptat Rovana Plumb in echipa ei in anul 2008. In perioada iulie 2003-februarie 2008, Marius Nica a fost ofiter in cadrul MApN. Conform CV-ului sau oficial, la Armata, el a avut o serie de reponsabilitati: “prelucrare, analiza si sinteza informatii: “manager recrutare personal in vederea incadrarii in M.Ap.N”, management risc (incidente de securitate)”.Marius Nica a absolvit Academia Nationala de Informatii, a SRI, in anul 2003, fiind licentiat in Jurnalism, Comunicare, Psiho – Sociologie Comportamentala.

Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” este institutia de invatamant superior din Serviciul Roman de Informatii care pregateste ofiteri operativi, ofiteri analisti si experti in domeniul informatiilor de securitate – se arata pe site-ul SRI.

De altfel, sotia ministrului propus al Fondurilor Europene, Sorina, lucreaza in cadrul Unitatii Militare 472 Bucuresti, a SRI.

Marius Nica a mai facut un masterat la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative (SNSPA), precum si un MBA la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Viitorul ministru al Fondurilor UE a fost numit in anul 2013 in functia de presedinte al Consiliului de administratie al Loteriei Romane, companie nationala detinuta de Ministerul Finantelor. El a fost si administrator al firmei SC Holding Group Trading SRL, in perioada mai 2011-mai 2012.

Nica vorbeste bine franceza, engleza si germana, se mai arata in CV-ul sau.

Ca avere, el detine o casa (110 mp) in comuna brasoveana Simpetru, construita in anul 2011, cu un credut facut de parinti, potrivit declaratiei sale de avere.

Sotia lui are un apartament in Bucuresti (64 mp), de asemenea luat, in anul 2010, cu un credit de 45.000 de euro, scadent in 2040.

La capitolul veniturilor, el a incasat salarii totale de aproximativ 45.000 de lei in anul 2013, ca secretar general al Ministerului Mediului, plus circa 3.500 de lei ca presedinte al CA al Loteriei Romane.

Sotia lui a obtinut, in 2013, venituri salariale de circa 39.000 de lei si un stimulent de insertie dupa concediul de crestere a copilului de 3.500 de lei.

În perioada mai-decembrie 2012, el a fost consilier de stat al premierului, după ce din iunie 2009 şi până în mai 2012 a fost director la Autoritatea de Audit a Curţii de Conturi a României.

În decembrie 2012, Eugen Teodorovici a fost ales senator PSD de Buzău, iar în aceeaşi lună a fost numit de premierul Victor Ponta ministru al Fondurilor Europene. El este membru în Consiliul de Administraţie al CEC şi reprezentantul României în Consiliul Director al Băncii Europene de Investiţii. Teodorovici a fost şi membru al PNL, partid din partea căruia a candidat la alegerile din 2008 pentru un post de senator de Vrancea, dar a pierdut.

loading...

Când a fost numit ministru la Fonduri Europene, în decembrie 2012, rata de absorbţie era de 10,69% (2,053 miliarde de euro) pentru perioada de programare 20007-2014, iar acum o statistică prezentată de minister la sfârşitul lunii februarie arăta că nivelul absorbţiei a ajuns la 52,59% (10,023 miliarde de euro). Recent, Teodorovici spunea că şi-a propus ca până la sfârşitul anului
să ajungă la o absorbţie a fondurilor de coeziune de 80%.

În timpul mandatului de ministru, Teodorovici a fost frecvent criticat de fostul preşedinte Traian Băsescu, acesta declarându-se îngrijorat de rata redusă de absorbţie şi spunând că optimismul ministrului este “neacoperit de realitate”.

Acordul de Parteneriat a fost un alt motiv de dispută între cei doi.

Băsescu susţinea, în 2013, că Guvernul nu a fost competent în pregătirea absorbţiei banilor pentru exerciţiul 2014-2020 prin proiectul Acordului de Parteneriat transmis la Bruxelles, în timp ce Teodorovici spunea că Acordul de Parteneriat este “un document de bună calitate”.

În septembrie 2014, preşedintele Traian Băsescu îl numea, într-o conferinţă de presă la Cotroceni, “acest dandy de la Fonduri Europene” şi “discotecar”. Fostul şef al statului spunea că, pe raportarea Uniunii Europene, pe luna septembrie, au fost cheltuite doar 37,5% din fondurile europene alocate în sumă totală de 19 miliarde euro, diferenţa de 12 miliarde euro putând fi astfel pierdută.

Teodorovici pleacă de la Ministerul Fondurilor Europene în contextul unor verificări pe care DNA le face în cazul mai multor proiecte finanţate din fonduri europene. Astfel, în februarie, percheziţiile au ajuns inclusiv la sediul ministerului, ulterior ministrul anunţând demiterea mai multor şefi de autorităţi de management.

În momentul numirii la conducerea Fondurilor Europene, Teodorovici era căsătorit, însă între timp a divorţat de soţia sa, cu care are doi copii, şi a intrat în atenţia presei mondene, care l-a surprins, în mai multe rânduri, în compania unor femei.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, din iunie 2014, Teodorovici are patru terenuri intravilan – două în Sectorul 1 al Capitalei, unul în Sectorul cinci şi unul la Otopeni.

Terenul din Otopeni are o suprafaţă de 1.035 de metri pătraţi şi a fost cumpărat prin credit, împreună cu fosta sa soţie, Florentina Costache, în anul 2005. De altfel, tot prin credit, împreună cu fosta sa soţie, au fost cumpărate şi celelalte trei terenuri, cu suprafeţe de 178 de metri pătraţi, 166 şi 70 de metri pătraţi.

De asemenea, el are trei case în Bucureşti, cu suprafeţe de 220, 440 şi 70 de metri pătraţi, cumpărate în anii 2001, 2007 şi 2008, două dintre ele fiind achiziţionate prin credit. Totodată, Teodorovici are şi un apartament de 64 de metri pătraţi în Bucureşti, moştenit în anul 1994.

Eugen Teodorovici deţine şi un autoturism Dacia 1310, fabricat în 1996 şi cumpărat în 1998.

Teodorovici are peste 28.000 de lei în fonduri de investiţii la ING Asigurări de viaţă, 6.000 de acţiuni la Eximbank, în valoare de 60.000 de lei şi 20% din părţile sociale de la SC Smart & Fun SRL.

Eugen Teodorovici are şi trei credite bancare de 792.000 de euro, două dintre ele fiind ipotecare, precum şi un contract de împrumut încheiat în 2011 şi scadent în 2021, în valoare de 100.000 de euro.

Astfel, el are un credit ipotecar de 320.000 de euro contractat în 2007 de la BCR şi scadent în 2037, un credit de nevoi şi refinanţare de 240.000 de euro, contractat în 2007 şi scadent în 2032, un credit ipotecar la Credit Europe, contractat în 2008 şi scadent în 2033, în valoare de 152.000 de euro. De asemenea, el are ipotecate două imobile, ambele în Sectorul 5 al Capitalei.

La capitolul venituri, Teodorovici a menţionat, pentru anul fiscal precedent, venituri de 64.366 de lei, bani obţinuţi ca angajat la Ministerul Fondurilor Europene. De asemenea, Teodorovici a încasat 2.500 de euro pe lună din închirierea unui imobil, aceeaşi sumă fiind obţinută şi de Florentina Costache, tot din închirierea unui imobil.

http://www.mediafax.ro/social/biografie-eugen-teodorovici-dandy-de-la-fonduri-europene-devine-ministrul-kamikaze-de-la-finante-14069952

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite