De ce nu a vrut Petre Roman sa recunoasca niciodata relatia de iubire dintre el si ZOE Ceausescu?

Distribuie!by Într-una dintre misiuni, a aflat şi despre primele iubiri ale Zoei Ceauşescu. Printre amorezi, s-ar fi aflat, susţine D. Burlan, şi Petre Roman, proaspăt absolvent, şef de promoţie al Facultăţii de Energetică a Politehnicii din Bucureşti. “Ei au copilărit în acelaşi cartier. Într-adevăr, Petre Roman era mai în vârstă […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Într-una dintre misiuni, a aflat şi despre primele iubiri ale Zoei Ceauşescu. Printre amorezi, s-ar fi aflat, susţine D. Burlan, şi Petre Roman, proaspăt absolvent, şef de promoţie al Facultăţii de Energetică a Politehnicii din Bucureşti. “Ei au copilărit în acelaşi cartier. Într-adevăr, Petre Roman era mai în vârstă decât Zoe cu vreo trei ani. A fost o perioadă când Elena Ceau­şescu avea felul ei de a fi. La ordinele ei, copiii erau supravegheaţi sau copiilor li se dădeau aghiotanţi, bodyguarzi cum s-ar spune astăzi. Nu tot timpul copiii lor erau în atenţia Direcţiei a V-a. Pentru că Direcţia a V-a avea în atribuţiune Securitatea familiei Ceauşescu. Supraveghind-o pe Zoe cu echipa mea, la un moment dat, primesc prin staţie un apel de la ofiţerul care era acasă, la vila şefului statului. «Tovarăşa» a întrebat: «Măi, Zoe unde e?». Ofiţerul, la rândul lui, m-a apelat pe mine. «Unde este 202?», ăsta era indicativul lui Zoe. 200 era «Tovarăşa», 201 era Nicuşor.

Valentin era deja la studii în Anglia. Ofiţerul m-a apelat pe mine, deoarece ştia că sunt cu Zoe. Eu i-am raportat că e cu Petre Roman, prin Parcul Herăstrău. Elena Ceauşescu, când a auzit că e în parc cu Petre Ro­man, a zis: «Să vină să mă ia şi pe mi­ne». Eu eram cu maşina, cu o Dacie albă, cu numărul 1-B-3315. M-am dus în faţă, «Tovarăşa» s-a urcat lângă mine. M-a întrebat pe unde sunt. I-am apelat prin staţie pe ofiţeri, că aveam doi ofiţeri după ei. Unul Cornel Stanciu şi altul Ion Albu. M-am dus şi m-am apropiat. Am intrat cu maşina, unde e un restaurant, Bordei. E o alee mai largă, am intrat şi am întrebat băieţii prin staţie pe unde sunt. Şi la un moment dat i-am văzut pe partea stângă. Şi «Tovarăşa» zice: «Opreşte aici!». Şi s-a uitat la ei, cum mergeau pe alee, Petre Roman cu ea de mijloc, se mai şi sărutau. «To­va­răşa» a ur­mă­rit sce­nele şi a plecat, am dus-o acasă. Nu i-a convenit rela­ţia. Chiar aşa s-a exprimat: «Deja în familie avem un evreu». Era vorba de cumnată-sa, soţia lui frate-su, Petrescu, care era pe la Sindicate (Gh. T. Petrescu, vice­pre­şe­dinte al Consiliului Central al Uniunii Generale a Sindicatelor – n.r.). Şi atunci, ca să o îndepărteze de Roman, Elena Ceauşescu, pentru că Valter Roman, tatăl lui Petre, de mult voia, a decis să îl trimită pe Petre la Toulouse, în Franţa, să facă specia­li­zarea. Şi l-a îndepărtat. El a negat tot timpul re­la­ţia de prietenie cu Zoe. Că nu pu­tem să spunem că a fost o relaţie amo­roasă. Faptul că mergi prin parc cu cineva, o ţii de mijloc şi te săruţi, asta înseamnă că ai o relaţie? Dar a negat.”
10 ofiţeri îl urmăreau pe Nicu


loading...

Mult timp s-a aflat în vizorul Securităţii, tot la ordinul Elenei Ceau­şes­cu, şi mezinul Nicu. “Eram vreo zece ofiţeri care aproape un an şi ceva numai de Nicu ne-am ocupat, îşi aminteşte Dumitru Burlan. Filaj, asta făceam. Vă spun sincer, multă lume se aşteaptă la ceva senzaţional. Eu vă spun că Nicu nu a făcut lucruri deosebite. De exemplu, ca orice tânăr, avea nişte legături cu anumite fete. Îi plăcea să conducă, îi plăcea să bea. Tot aşa, ca să vezi, el intrase într-o combinaţie şi cu alţii. Din afara cercului de copii din nomenclatură. Şi atunci noi, colonelul Flintaşu, eu şi alţii, care îl supravegheam, am luat o măsură şi am introdus în gaşca respectivă un ofiţer de-al nostru, pe care Nicu nu îl cunoştea, şi nici ăia nu-l cunoşteau. Dar am reuşit. I se spunea locul de la «Turturele». Făcea parte şi un arab. Aveau loc petreceri cu femei multe, cu băutură multă. Şi nouă ne era frică, de aia l-am introdus pe ofiţerul care făcea parte din gaşcă. Să fie atent să nu i se întâmple ceva lui Nicu. Ţinta noastră era protejarea lui Nicu. Peste tot pe unde se ducea Nicu era tehnică operativă. Aici unde este spitalul de copii, pe Grigore Alexandrescu, aproape de Dorobanţi, de ambasada turcă, era un bloc unde stătea regizorul Vitanidis. Era bun prieten cu Nicu şi mergea şi îl vizita. În toate locaţiile unde mergea Nicu, noi eram interesaţi. Noi raportam lui Postelnicu, el stătea de vorbă cu «Tovarăşa» ore întregi la telefon şi îi spunea ce raportam noi.”

Florin Mihai
7 septembrie 2009


http://jurnalul.ro/…/nicu-si-zoe-ceausescu-erau-filati-de-s…

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite