De ce nu ar trebui să mâncați ouă

Distribuie!by Vi s-a spus, cu siguranță, dintotdeauna, că ouăle reprezintă un aliment de bază, fiind sursa perfectă de hrană oferită de natură, datorită bogatului conținut nutrițional pe care, chipurile, l-ar avea acestea. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, nicio ființă umană inteligentă neavând nici măcar un motiv pentru a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Vi s-a spus, cu siguranță, dintotdeauna, că ouăle reprezintă un aliment de bază, fiind sursa perfectă de hrană oferită de natură, datorită bogatului conținut nutrițional pe care, chipurile, l-ar avea acestea. În realitate, lucrurile stau cu totul altfel, nicio ființă umană inteligentă neavând nici măcar un motiv pentru a mânca vreodată așa ceva. Voi expune, în cele ce urmează, argumentele mele.

În primul rând, ouăle nu sunt, în general, alimente și, cu siguranță, nu sunt destinate hranei umane. Pentru cine nu a aflat încă, țin să anunț că aparținem speciei considerată cea mai evoluată de pe planetă și că trăim într-o eră ce se consideră a fi cea mai avansată din istoria cunoscută a umanității. Avem acces la hrană adevărată și, în consecință, nu mai suntem nevoiți să supraviețuim, ca în urmă cu mii sau zeci de mii de ani, când condițiile de viață erau extrem de vitrege, prin uciderea de viețuitoare, prin mâncatul de cadavre sau alte scârboșenii și nici prin furtul ouălor din cuiburi, confiscând, astfel, unor ființe complet nevinovate, elementarul și firescul drept la reproducere și viață. Să înțelegem, o dată pentru totdeauna, că rolul ouălor pe planeta asta e cu totul altul decât umple burțile nesătule ale oamenilor. Este, oare, atât de greu de priceput?


oua-pui

Mergând și mai departe, trebuie să avem puterea de a recunoaște că ouăle reprezintă, în esență, un lucru din cale afară de scârbos și efectiv de nebăgat, vreodată, în gură. Știți de ce? Ei, bine, ouăle nefecundate, provenite din industria de profil, sunt, în linii mari, rezultatul ciclului menstrual al păsării, care iese din corpul acesteia printr-un orificiu, cloaca, cu rol sexual, dar și de eliminare a urinei și fecalelor. Iar în ceea ce privește ouăle fecundate, de țară, acestea sunt nici mai mult, nici mai puțin decât fetușii propriu-ziși. Chiar vi se pare un lucru atât de apetisant? Sau poate ne-am pierdut, cu toții, mințile?

Pentru oricine are suflet și conștiință, precizez că ouăle sunt produsul uneia dintre cele mai crude și inumane industrii din lume, alături de industria cărnii și de cea a lactatelor. N-ați zice, nu-i așa? Pare greu de crezut? În definitiv, nu este găina menită să producă, pe bandă rulantă, sute de ouă în fiecare an, fără ca acest lucru să-i dăuneze în vreun fel? Știu că așa se crede, dar de la aparențele cu care am fost dintotdeauna îndobitociți și până la pura realitate este o cale extrem de lungă.


industria-oualor

În primul rând, găinile, la fel ca toate celelalte păsări, sunt programate de natură să facă anual doar câteva ouă, urmând să le clocească până la eclozare. Așa este natural, în scopul perpetuării speciei, și nimic mai mult. Din păcate, omul, în dorința lui bolnavă și lacomă de a exploata orice ființă de pe urma căreia poate beneficia, și-a băgat coada și aici, transformând găina, prin încrucișări și modificări genetice, în fabrica de ouă pe care și-o dorește cu orice preț.

Sunt convins că nu știți, în amănunt, adevăratul film al evenimentelor ce au loc de la acest gând anormal și până la omleta din farfuria voastră. Astfel, în sistemul industrial, milioane și milioane de ouă fecundate sunt incubate în mod artificial, urmând ca, imediat după eclozare, puii de o zi să fie triați: masculii, fiind inutili industriei, sunt tocați de vii, omorâți prin asfixiere sau gazare (200 de milioane de pui anual, doar în Statele Unite ale Americii), în timp ce femelelor li se taie, cu un clește special, pe viu, vârful ciocului, fiind apoi crescute în condiții îngrozitoare, claie peste grămadă, și introduse, la timpul potrivit, în procesul de producție.

Găinile sunt ținute, pe tot parcursul scurtei lor vieți, în cuști minuscule, neavând nici măcar posibilitatea să-și întindă aripile, urmând ca, inevitabil, în momentul când se consideră că nu mai dau randament, fiind uzate, îmbătrânite prematur și grav traumatizate, având corpurile mutilate, deformate și cu oasele rupte, să fie, evident, omorâte cu sălbăticie.

pui-tocati-de-vii

loading...

În ceea ce privește creșterea găinilor în regim de semi-libertate vreau să vă spun că aceasta nu este altceva decât o imensă minciună și escrocherie. Ni se arată, pe ambalaje sau în reclame, cu un cinism feroce, imagini cu găini frumoase și fericite, mâncând natural și plimbându-se agale pe iarbă, sub bătaia blândă a razelor soarelui. Ce neobrăzare! Adevărul este că normele impuse acestui timp de ferme (free range) prevăd ca păsările să aibă acces la spații aflate în aer liber. Acces. Adică o portiță mică, un spațiu la fel de mic în exterior și nimic mai mult, astfel că rezultatul este că cea mai mare parte a păsărilor nu ajung să vadă niciodată, dar absolut niciodată, lumina zilei.

Expunând toate aceste argumente mă gândesc că este posibil ca unii oameni să considere motivele de natură etice neinteresante pentru ei, adică, cu alte cuvinte, să nu le pese absolut deloc de suferința unor ființe nevinovate. De asemenea, sunt, cu siguranță, unii care nu sunt de acord cu ideea că ouăle nu ar reprezenta hrană umană firească și, în plus, nici nu au o problemă cu faptul că mănâncă, efectiv, menstruația unor păsări. Pentru că, în cele din urmă, ce contează toate aceste lucruri, atâta timp cât alimentul mâncat este unul sănătos și hrănitor?

Dar așa să fie oare ouăle? Sănătoase și hrănitoare? Promit că ne lămurim imediat, aflând, pentru început, ce conțin, de fapt, acestea. În afară de niște vitamine și minerale, pe care le puteți foarte ușor procura din surse vegetale, oul conține exagerat de multe proteine și grăsimi. Să fie asta o veste bună? Nu, dimpotrivă chiar. Am dedicat proteinelor un articol întreg, explicând de ce este foarte dăunător să depășim 40 de grame zilnic (în condițiile în care dieta occidentală, de tip omnivor, presupune consumul a peste 100 de grame în fiecare zi) și, în special, cât de mult rău face organismului uman proteina de origine animală.

În ceea ce privește grăsimile saturate de origine animală și tona de colesterol din ouă, sunt de notorietate și demonstrate științific repercusiunile negative pe care le au acestea asupra sănătății umane. În plus, consumul de ouă vă poate pricopsi și cu salmonella, care, deși știu că, din ignoranță și necunoaștere, nu înspăimântă prea multă lume, este, în realitate, conform statisticilor, cauza celor mai multe decese cauzate de intoxicații alimentare înregistrate în Statele Unite ale Americii.

Despre efectele negative ale consumului de ouă s-au realizat numeroase studii, din care amintesc acum doar unul. Este vorba de o cercetare a Harvard Physicians Health, realizată pe 20.000 de doctori, de-a lungul a 20 de ani, care a concluzionat că un consum constant, de minimum un ou pe zi, conduce la sporirea riscului de mortalitate prematură. Așadar, în concluzie, a mânca ouă este nefiresc, scârbos, inuman și nesănătos. În aceste condiții, tu ce alegi să faci? Vei mai mânca vreodată ouă?

P.S. Am bucuria să vă spun că proiectul în care m-am implicat în ultima vreme și despre care v-am tot povestit în ultimele săptămâni, programul THE CODE, a ajuns să fie, la doar cea de-a doua ediție (care va începe chiar mâine), cea mai mare tabără de detox și resetare metabolică din România. Concret, peste 50 de oameni dornici să-și schimbe în bine viața au ales să participe la acest program. Pentru mai multe amănunte despre program, dar și pentru asigurarea unui loc pentru următoarea tabără, vă recomand să accesați acest link. Succes și să vă fie de folos!

Nick Teodorescu
http://nick-teodorescu.eu/de-ce-nu-ar-trebui-sa-mancati-oua/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Fost ministru de interne în Guvernul Spaniei: Noua ordine mondială se bazează pe distrugerea valorilor creștine. Pentru depășirea crizei valorilor trebuie să se pună capăt avorturilor, eutanasiei, ideologiei de gen și legilor LGBT
Inventatorul smartphone-ului își cere iertare: „Îmi pare rău, îmi cer scuze pentru răul pe care curiozitatea mea l-a provocat umanității. A distrus conversația dintre oameni și sănătatea copiilor”
ULEIUL CARE DISTRUGE APROAPE IN TOTALITATE CELULELE VINOVATE DE CANCERUL LA COLON! VIDEO
Preotul care crede ca e mai important sa ajuti oameni decat sa zidesti biserici. Vrem sa cream un colt de rai
Povestea ființei vii continuă! Cum poate actul de identitate fără CNP să îți dea putere absolută? Țiriac și Mugur Isărescu știu deja!
Intr-un final, s-a gasit Leacul impotriva Bolii Parkinson
Tesla: la inceput a fost energia, apoi materia, ceea ce te duce cu gandul la primul verset din Geneza
Unul dintre cei mai renumiți medici din România, dr. Răzvan Constantinescu, este împotriva vaccinării obligatorii: Orice vaccin implică riscuri... NU există nimic obligatoriu în privința propriului corp
Cum recunoşti un om căruia DIAVOLUL îi dă târcoale. Află care sunt primele semne ale POSEDĂRII
INCREDIBIL! Hackerul român Guccifer susţine că Hillary este Înalta Preoteasă a ILLUMINATI! | FOX NEWS confirmă primirea Scrisorii!
Asa arata o biserica satanista in America. Observati ca folosesc simboluri francmasonice: piramida si ochiul!
Răutatea îmbătrâneşte creierul – Fii bun, îți va fi mai bine
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite