De ce ouale sunt corelate cu progresia cancerului?

Distribuie!by Cercetatorii de la Harvard au luat mai mult de o mie de oameni cu cancer la prostata in stadiul timpuriu si i-au monitorizat pentru cativa ani, pentru a vedea daca exista ceva in dieta asociata cu o resurgenta a cancerului, cum ar fi raspandirea la oase. Comparati cu oamenii […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cercetatorii de la Harvard au luat mai mult de o mie de oameni cu cancer la prostata in stadiul timpuriu si i-au monitorizat pentru cativa ani, pentru a vedea daca exista ceva in dieta asociata cu o resurgenta a cancerului, cum ar fi raspandirea la oase.

Comparati cu oamenii care mancau rar un ou, oamenii care au mancat chiar si mai putin de un singur ou pe zi au avut un risc semnificativ, dublu, de progresie a cancerului la prostata. Unicul lucru mai rau a fost consumul de carne de pui (cu piele), cara a aratat un risc al progresiei de patru ori mai mare printre cei cu risc mare. Cercetatorii cred ca riscul mai mare poate fi cauzat de carnea gatita si de substantele cancerigene, de aminele heterociclice care se acumuleaza mai mult in muschii de de pui si curcan decat in alte carnuri.


Dar ouale? De ce un consum mai mic chiar si de un ou pe zi ar dubla riscul progresiei cancerului? Documentul de la Harvard sugereaza ca colina din oua ar putea spori inflamatiile.

Ouale sunt cea mai concentrata sursa obisnuita de colina din dieta moderna, ceea ce ar putea spori riscul aparitiei, raspandirii si mortalitatii cancerului.

Un alt studiu de la colinaHarvard, intitulat „Ingerarea colinei si riscul de cancer letal la prostata”, a descoperit ca cei cu cel mai mare consum de colina au avut un risc sporit cu 70% de cancer fatal la prostata. Un alt studiu recent a descoperit ca barbatii care consumau doua oua si jumatate sau mai mult pe saptamana – adica un ou la doar trei zile – aveau un risc mai mare cu 81% de cancer letal la prostata.


In Jurnalul de Medicina din Noua Anglie/New England Journal of Medicine, aceeasi echipa de la Cleveland Clinic care a realizat faimosul studiu despre carnitina a testat hranind oamenii cu oua fierte tari in loc de gratar. Asa dupa cum banuisera, consumatorii de oua au experimentat o sporire brusca a aceluiasi compus TMAO asociat cu consumul de carne (si atacuri cerebrale, infarcturi si moarte).

loading...

Este ironic ca exact continutul de colina din oua este ceva cu care de fapt industria oualor se mandreste. Si sunt constienti de legatura cu cancerul. Prin Legea Libertatii de Informare Michael Greger, M.D., a avut posibilitatea sa puna mana pe un e-mail de la directorul executiv al Centrului pentru Nutritia Oualor/Egg Nutrition Center catre un director al Consiliului American pentru Oua/American Egg Board, vorbind despre cum colina ar putea fi vinovata pentru favorizarea progresiei cancerului: „Cu siguranta demn de tinut minte, pe masura ce continuam sa promovam colina ca un alt bun motiv pentru a consuma oua”.

Surse pentru acest articol cuprind:

 http://nutritionfacts.org/video/eggs-choline-and-cancer/

http://viataverdeviu.ro/de-ce-ouale-sunt-corelate-cu-progresia-cancerului/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite