De la anul cetatenii vor plati impozite mult mai mari, insa s-a renuntat la supraimpozitarea celor care au mai multe case ca Iohannis

Distribuie!by Chiar dacă primăriile păstrează aceleaşi cote de impozit din 2015, românii tot vor plăti mai mult pentru birul anual pe locuinţă. Să luăm un exemplu pentru a ne lămuri. Impozitul anual se calculează înmulţind suprafaţa construită a locuinţei cu valoarea unui metru pătrat, cu coeficientul de localitate (imobilele sunt […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Chiar dacă primăriile păstrează aceleaşi cote de impozit din 2015, românii tot vor plăti mai mult pentru birul anual pe locuinţă. Să luăm un exemplu pentru a ne lămuri. Impozitul anual se calculează înmulţind suprafaţa construită a locuinţei cu valoarea unui metru pătrat, cu coeficientul de localitate (imobilele sunt taxate în funcţie de rangul localităţilor şi de poziţia lor faţă de centru), cu indicele de actualizare la măsurarea la exterior şi cu procentul de impozit stabilit de primărie. Astfel, dacă luăm un apartament de 50 mp, din centrul Bucureştiului, taxat cu 0,1% din valoarea impozabilă, avem formula: 50 mp x 1.000 lei/mp x 2,6 x 1,4 x 0,1 = 182 de lei. În 2015, impozitul pe acest tip de apartament era 156 de lei.

Gheorghe Vasile (70 de ani), pensionar: “Au făcut foarte rău că au renunţat la supraimpozitarea celor care au mai multe case. Majorarea asta ne afectează pe noi, cei amărâţi, nu şi pe guvernanţi. Ei au avut grijă să-şi scadă taxele cu ocazia asta. Măcar să mărească salariile cu banii ăştia”.


loading...

Consultantul fiscal Adrian Benţa spune că modificările finanţiştilor lovesc puternic în cei care deţin imobile care găzduiesc activităţi economice. „Pentru clădirile în care funcţionează sedii de firme, PFA, cabinete de profesii liberale şi care au fost reevaluate, dobândite sau construite în ultimii 5 ani au fost stabilite cote de impozit cuprinse între 0,2 şi 1,3%. Asta înseamnă o creştere de impozit de zece ori, însă birul este mai mare de 25 de ori dacă imobilele nu au fost reevaluate sau construite în ultimii 5 ani”, spune specialistul.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite