DE VAZUT: Film subtitrat SAMSON SI DALILA

Distribuie!by Un film ce trebuie vazut mai intai pentru cultura generala si in al doilea rand pentru faptul ca istoria israelitilor este atat de impresionanta, mai ales in perioada epocii bronzului cand israelitii se aflau in sclavie la filistenii din Gaza, ca pedeapsa ca se indepartasera de Dumnezeul lor, cu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Un film ce trebuie vazut mai intai pentru cultura generala si in al doilea rand pentru faptul ca istoria israelitilor este atat de impresionanta, mai ales in perioada epocii bronzului cand israelitii se aflau in sclavie la filistenii din Gaza, ca pedeapsa ca se indepartasera de Dumnezeul lor, cu promisiunea ca se va naste un fiu care ii va scoate din sclavie, numele acestuia era Samson. Iar el detinea puteri cum ziceau inchinatorii la zei, de filisteni, supranaturale, in realitate Dumnezeu il inzestrase cu calitati iesite din comun, caci parintii lui se rugasera o viata neincetat pentru un fiu, care a aparut la promisiunea lui Dumnezeu, la batranete. Un singur lucru i-a cerut D-zeu in acest legamant, sa nu il dezvaluie altora caci atunci il vor parasi puterile, iar Samson a fost inselat si tradat de Dalila ( o filistineanca) si i-a dezvaluit acest secret. Astfel ca filistenii au putut sa il captureze si sa il orbeasca..Partea cea mai frumoasa de aia aici incepe….Credinta lui Samson se dezvolta in inchisoare, orb parasit, astfel ca poate sa isi duca la indeplinire planul de salvare a Israelului. Ce este fascinant in istoria lui Samson, ca daca comparam ce se intampla atunci in Gaza, cu ce este astazi, constatam ca filistinii care erau sub stapanirea unui rege bogat si ii tineau pe evrei ca sclavi, au decis la un moment dat ca ar fi bine sa faca un tratat de pace cu Israelul, tocmai datorita acestui Samson, insa conducerea filistinilor nu a dorit sub nicio forma acest lucru. Problema filistinilor nu era pana la urma acest tratat ci faptul ca ei erau inchinatori la tot felul de zei si idoli urati si cu mixturi de forme demonizate, cel mai important fiind zeul DAGON, dar si Baal si Astarte, si nu suportau ideea Dumnezeului israelitilor, radeau de ei, ca aveau un singur zeu, care ii mai si pedepsea din cand in cand. Cunosteau profetia despre Samson si nu doreau sa ii faca pe plac Dumnezeului lui Israel, insa pana la urma unii din conducerea pagana, si-au dat seama cine era Dumnezeul adevarat, caci a lucrat prin Samson, atunci cand se astepta lumea cel mai putin.

loading...

Daca va veti uita la film, veti observa ca poporul israelit de atunci seamana putin cu poporul roman de astazi, care se complace in sclavie, letargic si indiferent, fapt ce il supara si pe Samson. Israelitii argumentau ca e bine si asa, ca nu ii subjuga filistenii prea tare, pana i-au macelarit inchinatorii la demoni in camp deschis.
Urmariti filmul mai jos:=>


Prima parte:

Partea a 2-a:


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite