Decizii masonice: Noul an vine cu scumpiri la carburanți, gaze, energie electrică și țigări

Distribuie!by 2014 aduce veşti proaste pentru bugetele românilor. Cele mai importante şi mai căutate produse se vor scumpi de la 1 ianuarie. Fie că este vorba despre benzină sau motorină, gaze, ţigări, energie electrică sau bere, pentru oricare dintre ele vom plăti mai mult. În cazul carburanţilor, chiar şi cu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2014 aduce veşti proaste pentru bugetele românilor. Cele mai importante şi mai căutate produse se vor scumpi de la 1 ianuarie. Fie că este vorba despre benzină sau motorină, gaze, ţigări, energie electrică sau bere, pentru oricare dintre ele vom plăti mai mult. În cazul carburanţilor, chiar şi cu 40 de bani în plus la litru.

Acciza plătită de populaţie pentru fiecare litru de carburant cumpărat va fi calculată în baza unui curs valutar dezavantajos pentru români, însă nu şi pentru bugetul statului. Astfel încât, din cauza diferenţei de curs, vom plăti cu 9 bani în plus pentru fiecare litru de carburant.


Acciza la care se adauga TVA va duce preţul pentru un litru de benzină de la aproape 5 lei şi 60 de bani, cât costă, la aproape 6 lei. Iar motorina va fi şi mai scumpă – de la 5 lei şi 90 de bani va ajunge la 6 lei şi 30 de bani.

Cel mai scump sortiment de carburant se va apropia de un prag greu de acceptat- 7 lei pe litru.


Nu sunt însă singurele biruri. Şi gazul se va scumpi cu 1% anul viitor, a anunţat Autoritatea de Reglementare în Energie. Dacă încălzirea unui apartament cu trei camere pe parcursul iernii înseamnă o factură la gaz de 1.700 de lei, de anul viitor aceasta va fi cu 17 lei mai mare.

loading...

Scumpiri se anunţă şi la energia electrică. Majorările vor avea loc, în urma deciziei Guvernului de a introduce celebra taxă pe stâlp, pe care furnizorii o vor adăuga la factură. Este posibilă o scumpire de 1%. Astfel încât, în cazul unui apartament cu trei camere, pentru care se plăteşte o factură de 200 de lei lunar, creşterea de preţ va fi de 24 de lei pentru tot anul.

Şi berea sau țigările devin un lux. Un pachet de țigări va costa și cu 50 de bani mai mult anul viitor, iar berea ar putea să se scumpească, în funcție de inflație, și cu 10 bani pe litru.

 

http://www.b1.ro/stiri/economic/noul-an-vine-cu-scumpiri-la-carburan-i-gaze-energie-electrica-i-igari-72412.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite