Declarație halucinantă făcută de un oficial al statului: Aproape un miliard de euro au fost scoși din România în ultimii cinci ani! Schema fraudării

Distribuie!by V-ați întrebat vreodată de ce nu avem spitale, bani de pensii, autostrăzi sau salarii mai mari? Răspunsul îl dă un oficial ANAF, adică instituția care, teoretic, ar trebui să se ocupe cu strângerea taxelor în România. Ionuț Mișa, directorul general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

V-ați întrebat vreodată de ce nu avem spitale, bani de pensii, autostrăzi sau salarii mai mari? Răspunsul îl dă un oficial ANAF, adică instituția care, teoretic, ar trebui să se ocupe cu strângerea taxelor în România.

Ionuț Mișa, directorul general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, a anunțat în cadrul uniui eveniment de specialitate, că în ultimii 5 ani din România au fost scoșu 1 miliard de euro.


“Numai de la 5 companii care sunt în domeniul petrolului, retailului, tutunului și comerțului cu electronice s-au făcut ajustări de 87 milioane lei. Doar 5 companii, gândiți-vă ce înseamnă la nivel național. Direcția generală a marilor contribuabili are astăzi 1.500 de companii în portofoliu. Sumele sunt mari, foarte mari. Un studiu pe care l-am realizat la începutul anului 2015 pe un portofoliu de 2.500 de companii ne dusese la concluzia că aproape 1 miliard de euro în ultimii 5 ani au fost scoși din România. Cu aceste sume s-ar putea realiza extrem de multe proiecte în România și ar putea aduce beneficii majore românilor”, a spus Mișa.


Potrivit acestuia, o companie din domeniul tutunului a achiziționat tutunul de la o altă subsidiară afiliată dintr-o țara membră la un preț foarte mare, pe care îl vindea în România la o marjă de profit extrem de mică.

“În România plătea aproape nimic, iar în țara respectivă se duceau toate profiturile. Am reușit să identificăm acest tip de tranzacții și am reușit să realizăm ajustări de 12,3 milioane lei”, a precizat oficialul ANAF.


El explicat, în context, cum sunt scoși din țara banii realizați de retaileri.

loading...

“În retail se importă produse cu valoare adăugată din afara țării și se vând în România. Companiile spun că au creat locuri de muncă multe, ‘datorită nouă aveți atâtea locuri de muncă’ dar uită să precizeze un aspect foarte important. Aceste locuri de muncă sunt prost plătite. Ar trebui să ne uităm la faptul că aceste companii importă bunurile din afară la o valoare mică, le vând ulterior în România, iar numai pe diferența de preț se aplică impozitul pe profit. În România rămân puțini bani. Practic locurile de muncă în țările în care s-au produs acele bunuri sunt bine plătite, au plus valoare în țara respectivă și mai puțin în România. Asta este una dintre cele mai utilizate metode”, a arătat Mișa.

De asemenea, reprezentantul Fiscului a mai spus că sunt companii care au o rețea globală și importă diferite bunuri și servicii din celelalte țări la o valoare foarte mare pe care le vând în România.

“Sunt companii din domeniul auto care au rata profitului 2% an de an. Este foarte greu să realizezi o rată a profitului constantă. Este o ciclicitate economică, există un mediu de business. Ca să poți să obții an de an 2% este o consultanță foarte bună, beneficiază de experiență foarte bună în această zonă, au tehnici foarte bune pe care le utilizează”, conform șefului Direcției de Mari Contribuabili.

http://www.activenews.ro/economie-finante-banci/Declaratie-halucinanta-facuta-de-un-oficial-al-statului-Aproape-un-miliard-de-euro-au-fost-scosi-din-Romania-in-ultimii-cinci-ani-Schema-fraudarii-137541

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
Cât se mai face Sfânta Liturghie pe pământ, prețuiți biserica !

ESCROCHERIE: Nevestele lui Ponta, Antonescu (Cacarau) si ale altor politicieni candideaza sub nume diferite de sotii lor la EUROPARLAMENTARE ca sa nu isi dea seama lumea cine sunt si sa fie votate

ADOLF HITLER a deţinut LANCEA DESTINULUI. Cu ea a fost străpuns Iisus pe cruce. Cum a pierdut-o, s-a împuşcat

Povestea românului care a sculptat statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro

Londra trântește ușa-n nas creștinilor care vor să intre în Marea Britanie, dar deschide porțile musulmanilor. Decizia care a scandalizat comunitatea creștină

Închide