Déjà vu-ul, sentimentul care provine dintr-un univers paralel

Distribuie!by Déjà vu este sentimentul sau senzația stranie, experimentată de orice om, prin care realizează că a mai experimentat deja o situaţie anume. Termenul provine din limba franceză și înseamnă “deja văzut”. Cu toate că este un fenomen comun, care se petrece foarte des, este extrem de puțin cunoscut. Pentru o […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Déjà vu este sentimentul sau senzația stranie, experimentată de orice om, prin care realizează că a mai experimentat deja o situaţie anume. Termenul provine din limba franceză și înseamnă “deja văzut”. Cu toate că este un fenomen comun, care se petrece foarte des, este extrem de puțin cunoscut.
Pentru o lungă perioadă de timp, din neputință și ignoranţi, oamenii de știință au atribuit senzația de déjà vu unei tulburări anormale ale creierului. Cercetătorii credeau că această senzație este provocată de anumite erori inexplicabile care se petrec în anumite condiții în creierul uman. Știința a evoluat și astfel această idee stupidă a fost înlăturată și în cele din urmă și cercetătorii au recunoscut că senzația de déjà vu este inexplicabilă și provine dincolo de înțelegerea noastră.
Psihologii au emis o teorie care susține că déjà vu-ul se formează în creier atunci când anumite elemente actuale se aseamănă cu altele întâlnite în trecut. Această teorie este într-un fel sau altul acceptată, mai ales dacă ținem contul că există posibilitatea ca o persoană să fie pentru prima dată într-un loc, dar cu toate acestea să aibă senzația că a mai fost de mai multe ori acolo și elementele să nu se regăsească deloc în experiențele sale din trecut.
O altă teorie interesantă, care încearcă să definească déjà vu-ul a fost emisă de iubitorii paranormalului. Aceștia asociază senzația cu profeția, cu amintirile dintr-o viața paralela sau chiar cu cele dintr-un univers paralel.
Un studiu de ultimă oră a fost efectuat de o echipă de cercetători, iar concluziile sunt de-a dreptul fascinante. Oamenii de știință sugerează că o legătură puternică există între déjà vu și universurile paralele. Pentru a explica mai multe aspecte misterioase cu privire la spațiul cosmic, fizica cuantică a propus teoria multiversului, în care există enorm de multe universuri paralele, în care acțiunea fie se petrece simultan sau se continuă dintr-unul în altul. Aceste universuri distincte poartă numele de universuri paralele.
Dr. Michio Kaku, unul dintre oamenii de știință care a participat la realizarea studiului, susține că déjà vu-ul provine din abilitatea oamenilor de a trece, sub o formă sau alta, dintr-un univers paralel în altul. Această teorie este una îndrăzneață, fără prea multă bază reală, dar astfel se deschid noi drumuri spre înțelegerea unui sentiment atât de bizar.
Fizicianul Steve Weinberg, laureat al Premiului Nobel, confirmă teoria lui Kaku, și ne asigură că trăim într-un multivers, în care există un număr impresionant de mare de universuri paralele. Astfel, realitatea noastră, cea de care suntem conștienți, se petrece și în alte lumi paralele, dar sub alte forme.
Pentru ca lucrurile să fie înțelese pe deplin, Weinberg a comparat realitățile cu frecvențele radio. Realitatea de care suntem conștienți este la o anumită frecvență, la care creierul nostru s-a adaptat, dar în același loc, în același moment, există o multitudine de alte frecvențe. În acest fel, chiar în momentul în care executăm o anumită acțiune, pe frecvențe diferite se propagă universurile paralele.
Déjà vu-ul se poate produce în clipa în care în creier se intersectează mai multe frecvențe ale realităților paralele. El primește informații din diverse realități și nu poate să le gestioneze transformându-le în amintiri. Atunci când în realitate se petrece un lucru asemănător intervine sentimentul de déjà vu.
www.efemeride.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite