DEMISIA GUVERNULUI: De la 1 aprilie vom avea printre cei ma scumpi carburanti din Europa

Distribuie!by Mai sunt doar două zile lucrătoare până se aplică supraaciza pe carburanți și încă nu e clar în ce fel îi va ajuta Guvernul pe transportatori în așa fel încât aplicarea noii taxe să nu aducă scumpiri în lanț foarte mari. Oricum pentru ceilalți șoferi benzina și motorina se […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Mai sunt doar două zile lucrătoare până se aplică supraaciza pe carburanți și încă nu e clar în ce fel îi va ajuta Guvernul pe transportatori în așa fel încât aplicarea noii taxe să nu aducă scumpiri în lanț foarte mari. Oricum pentru ceilalți șoferi benzina și motorina se vor scumpi cu peste 40 de bani și vor ajunge să coste mai mult decât in Luxemburg, o țară în care salariul mediu e de 9 ori mai mare decât în România.


Introducerea supraaccizei de 7 eurocenţi pe litrul de carburant va scumpi benzina şi motorina cu 41 de bani pe litru.

Cel mai ieftin sortiment de benzină va costa în loc de 5,88 de lei pe litru cât este acum 6,29 de lei. Iar cel mai ieftin sortiment de motorină va costa în loc de 5,98 – 6,39 de lei pe litru.


Astfel, un litru de benzină va ajunge să coste 1,33 de euro, iar cel de motorină 1,38 de euro.

Cu aceste valori, vom avea practic printre cei mai scumpi carburanţi din Europa. Vom plăti mai mult decât bulgarii, polonezii, lituanienii sau luxemburghezii. Asta, deşi puterea de cumpărare a românilor este cu mult sub cea a celorlalţi europeni.


Cu salariul mediu pe economie, de exemplu, un român poate cumpăra 270 de litri de benzină, adică de două ori mai puţin decât în Estonia şi de aproape 10 ori mai puţin ca în Luxemburg. Doar vecinii bulgari stau mai prost decât noi. Pot cumpăra doar 252 de litri de carburant cu salariul mediu.

loading...

Ţara noastră ocupă deja locul al doilea în UE în ceea ce priveşte scumpirea carburanţilor în primele trei luni ale acestui an. Benzina s-a scumpit cu circa 3 procente din cauza schimbării modului de calcul a accizelor. România este devansată în topul scumpirilor doar de Cipru, acolo unde preţul unui litru de carburant a crescut cu 6,5%. În alte 10 state europene, carburanţii s-au ieftinit de la începutul lui 2014.

Carburanţi scumpi, putere de cumpărare mică

ţara /salariu mediu/ carburanţi

Bulgaria / 327 euro / 252 litri

România / 360 euro / 270 litri

Estonia / 737 euro / 567 litri

Luxemburg / 3.030 euro / 2.525 litri

 http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Salarii+de+Romania+preturi+de+Luxemburg

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite