DESCOPERIRE uimitoare: Copiii se nasc credinciosi

Distribuie!by Copiii se nasc credinciosi si nu isi dobandesc credinta prin indoctrinare, au descoperit oamenii de stiinta. Doctorul Justin Barret, un mare savant de la Universitatea Oxford, Centrul de Antropologie si Minte, a descoperit ca oamenii au din nastere o predispozitie de a crede intr-o fiinta suprema, presupunand ca totul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Copiii se nasc credinciosi si nu isi dobandesc credinta prin indoctrinare, au descoperit oamenii de stiinta.

Doctorul Justin Barret, un mare savant de la Universitatea Oxford, Centrul de Antropologie si Minte, a descoperit ca oamenii au din nastere o predispozitie de a crede intr-o fiinta suprema, presupunand ca totul in aceasta lume a fost creat cu un scop.


El sustine ca copii au credinta, chiar daca provin din familii sau din scoli in care nu au fost invatati despre credinta si sutine caci chiar si copii care au crescut pe insule pustii au ajuns sa creda in Dumnezeu.

“Preponderenta dovezilor din ultimii 10 ani a demonstrat ca mult mai multe lucruri se dezvolta in mintile copiilor, incluzand predispozitia naturala de a crede ca lumea naturala a fost creata cu un scop si ca o fiinta inteligenta se afla in spatele acestui scop.”


Mai departe a sustinut ca ” daca am arunca o mana de copii pe o insula pustie, cu siguranta vor incepe sa creada in Dumnezeu.”

Intr-un semninariu sustinut la Universitatea Cambridge, Institutul Farraday, doctorul Barret a citat experimente psihologice facute dealungul anilor pe copii, care arata cum instinctiv ei cred ca absolut totul a fost creat cu un scop anume.

Intr-un studiu spre exemplu un copil  de 7 ani, intrebat de ce a aparut prima pasare, acesta a raspuns ” ca sa cante frumos” si pentru ca ” face ca lumea sa arate mai bine”.

loading...

Un alt experiment facut pe bebelusi de 12 luni , a aratat ca acestia au ramasi surprinsi de un film in care o minge care rula a creat dintr-o gramada dezordonata de obiecte un bloc.

La varsta de 4 ani copii inteleg ca, chiar daca multe lucruri sunt create de oameni, lumea naturala este diferita.

Studiul arata ca copii sunt mult mai inclinati sa creada in creationism decat in evolutionism in ciuda lucrurilor pe care ii invata parintii sau scoala.

Doctor Barret sustine ca antropologistii au gasit in anumite culturi, copii cred in Dumnezeu chiar daca li s-a ascuns invatatura aceasta.

“Copii in mod normal si natural dezvolta gandiri care ii fac sa dezvolte gandirea despre creatia divina si designul inteligent, in contrast evolutia fiind nenaturala mintilor omenesti, chiar greu de crezut in mod natural.”

 

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/3512686/Children-are-born-believers-in-God-academic-claims.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite