Distribuiţi să vadă toţi primarii! Oraşul din România care îşi produce singur, din gunoi, curentul electric

Distribuie!by Autorităţile locale din oraşul Seini, judeţul Maramureş, au reuşit să asigure curentul electric, pentru iluminatul public din întreaga localitate, construind o instalaţie de biogaz. Aceasta transformă deşeurile în electricitate, rezolvând totodată şi problema poluării din zonă. Cei mai încântaţi sunt localnicii, mai ales că îi va costa mult mai […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Autorităţile locale din oraşul Seini, judeţul Maramureş, au reuşit să asigure curentul electric, pentru iluminatul public din întreaga localitate, construind o instalaţie de biogaz. Aceasta transformă deşeurile în electricitate, rezolvând totodată şi problema poluării din zonă.


Cei mai încântaţi sunt localnicii, mai ales că îi va costa mult mai puţin electricitatea. În plus, mirosul greu care persista până nu de mult în zonă s-a mai atenuat.

Un alt beneficiu adus de acest sistem este acela că va rezolva şi una dintre marile probleme din zonă – poluarea. Aceasta provine de la fermele zootehnice, deoarece oraşul Seini are o lungă tradiţie în creşterea animalelor, dar este şi una dintre cele mai poluate localităţi.


Gunoiul provenit de la fermele zootehnice şi din gospodăriile oamenilor a afectat terenurile agricole. Sprijinite de Ministerul Mediului, prin Banca Mondială, autorităţile locale au găsit o soluţie rapidă: o instalaţie de biogaz. Investiţia se ridică la peste 2 milioane de euro.

Printr-un proces de „digestie anaerobă” într-un container ermetic, bacteriile descompun deşeurile în metan, azot şi dioxid de carbon. Instalaţia captează şi căldura, producând, simultan, şi electricitate. Resturile rămase reprezintă îngrăşământ bio.


loading...

Factura pe care primăria o plătea lunar era de peste 40.000 de lei. În plus, dispar şi cheltuielile legate de depozitarea tonelor de deşeuri.

Proprietarii de ferme din zonă sunt deosebit de încântaţi deoarece au rezolvat problema gunoiului şi primesc, în schimbul lui, îngrăşământ bio.

Surse: http://www.graiul.ro/2016/07/09/instalatia-de-biogaz-de-la-seini-functioneaza/

http://www.alternativenews.ro/2016/09/destepti-orasul-din-romania-care-isi-produce-singur-din-gunoi-curentul-electric.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

BOMBELE ALIMENTARE DE LA SUPERMARKET! CE PRODUSE NE BAGA IN SPITAL
Traficul de sex cu minori prin intermediul serviciilor de "Protectie" ale copilului EXPUSE| Cum se rapesc copii pentru SEX!!!
VIDEO viral: La 11 săptămâni, sare în sus în pântecele mamei!
Medic grav bolnav, obligat să facă 8 gărzi pe lună: “Ca un sclav”| Spitalele din țară au nevoie de 12.000 de doctori altfel se vor închide!
Vă amintiți de Gripa Aviară? Ei bine nu a fost gripă, ci O MARE ȚEAPĂ MONDIALĂ
Dacă multinaționalele ar plăti impozite în România, s-ar strânge patru miliarde de euro la buget”
COD ROȘU DE CANICULĂ! România FIERBE. Vor fi temperaturi de 59 de GRADE | defrisarile si HAARP isi spun cuvantul!
INVAZIA imigranților: Musulmanii IAU CU ASALT frontierele României | Autoritățile de frontieră recunosc că lucrează cu tehnică depășită
THE TIMES: ROMANII MANIPULATI DE SERVICII - Times sustine ca romanii au iesit in strada impotriva politicienilor, in loc sa iasa impotriva SRI si altor servicii: „Mania ar trebui sa vizeze serviciile secrete care au folosit chestiunea coruptiei pentru a-si regla conturile cu inamicii, care au erodat drepturile fundamentale si care au institutionalizat o legatura sinistra intre sistemul judiciar, serviciile secrete si departamentele anticoruptie“
TEORIE SOC! Iliescu l-a ucis pe Ceausescu la ordinul Moscovei. Executia a fost trucata
De ce jignesc unele persoane? Ce ascunde o jignire?
APA BINECUVANTATA: Cum sa transformi apa intr-un medicament
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite