DOCUMENTAR SOC despre compania SCHWEIGHOFER -filmati cu camera ascunsa cum incurajeaza taierile ilegale -iar Iohannis nu doreste sa opreasca acst jaf

Distribuie!by Reprezentanţii companiei austriace Schweighofer, cunoscută drept „Măcelarul pădurilor din Apuseni”, au fost filmaţi în timp ce acceptau să cumpere lemn tăiat ilegal din pădurile româneşti. Într-o anchetă difuzată în cadrul emisiunii „În premieră” de la Antena 3, directorul de achiziţii al Schweighofer, Karl Schmidt, a admis că la Sebeş […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Reprezentanţii companiei austriace Schweighofer, cunoscută drept „Măcelarul pădurilor din Apuseni”, au fost filmaţi în timp ce acceptau să cumpere lemn tăiat ilegal din pădurile româneşti.

Într-o anchetă difuzată în cadrul emisiunii „În premieră” de la Antena 3, directorul de achiziţii al Schweighofer, Karl Schmidt, a admis că la Sebeş se taie 5.000 de metri cubi de lemn pe zi. Investitorul îi oferise 6.000 de metri cubi, pe AN.


Avem 120 de camioane care lucrează zi şi noapte”, afirmă Schmidt.

Investitorul aflat sub acoperire era reprezentantul unui ONG american, Environmental Investigation Agency, iar acesta afirmă că austriecii sunt dispuşi să plătească şi bonusuri pentru lemnul ilegal.


 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis spre revizuire noul cod silvic, fiind acuzat de fostul ministru al Mediului, Doina Pană, că  sprijină interesele austriecilor de Holzindustrie Schweighofer. La scurt timp a fost data publicităţii scrisoarea trimisă de CEO-ul Schweighofer către primul ministru al României, cerând să schimbe Codul Silvic, în caz contrar ameninţând cu efecte negative asupra comerţului dintre Austria şi România, în general.

Elementul din Codul Silvic care face obiectul dezbaterilor este limita de 30% impusă oricărei companii în procesarea unei specii sau sortiment din România.

 

Rezultatele unei investigaţii desfăşurate în ultimii doi ani de Environmental Investigation Agency – susţinută de Nostra Silva, Agent Green, Neuer Weg -, despre tăierile ilegale şi monopolul resursei de răşinoase arată că defrişările continuă în ritm susţinut, lăsându-ne şi fără păduri, şi fără zeci de locuri de muncă.

loading...

Noul Cod Silvic, în care au fost incluse prevederi antimonopol şi măsuri pentru protejarea micilor afaceri locale, a fost trimis la promulgare, însă Preşedintele ţării l-a înapoiat Parlamentului, pe motiv că discriminează corporaţiile străine.

Carmen Avram a realizat o anchetă despre tăierile ilegale de răşinoase, ce înseamnă monopolul şi care sunt consecinţele acestuia asupra mediului şi afacerilor din zonele afectate.

Surse: http://activenews.ro/americanii-acuza-austriecii-taie-si-cumpara-lemn-taiat-ilegal-din-romania-directorul-de-la-schweinhofer-arata-cum-se-eludeaza-legea-video_1898752.html

Nasul.tv

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite