EFECTELE DECIMARII NEAMULUI: România are 9 pensionari la 10 angajaţi

Distribuie!by Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,26 milioane în al doilea trimestru, în scădere cu 47.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi interval de timp, pensia medie a crescut cu 5,7%, la 943 de lei, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Numărul pensionarilor din România a ajuns la 5,26 milioane în al doilea trimestru, în scădere cu 47.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acelaşi interval de timp, pensia medie a crescut cu 5,7%, la 943 de lei, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de News.ro.


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/numarul-de-pensionari-a-scazut-cu-47-000-in-ultimul-an-iar-pensia-medie-a-crescut-cu-5-7prc_313848.html#ixzz4K2HqF68g

Raportul dintre numărul de pensionari şi cel de salariaţi a fost de 9 la 10, ceea ce înseamnă că 10 angajaţi activi susţin nouă pensionari, dar acest raport variază de la un judeţ la altul.


În timp ce în Bucureşti sunt cinci pensionari la zece salariaţi, în judeţul Teleorman raportul este de 17 vârstnici la 10 salariaţi. În Giurgiu se înregistrează cea mai mică pensie, de 748 de lei, cu o diferenţă de peste 400 de lei faţă de pensia maximă, primită de persoanele din Bucureşti, care se ridică la 1.180 de lei.

La nivel naţional, pensia medie lunară a fost de 943 lei, mai mare cu 0,3% faţă de trimestrul precedent, iar pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 931 de lei.


Raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare şi câştigul salarial mediu net a fost de 53,7%, comparativ cu 56,4% în trimestrul precedent.

loading...

Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari, din care 89% sunt cei cu pensie de asigurări sociale de stat.

Totodată, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (75%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale, în timp ce persoanele care s-au pensionat anticipat sau anticipat parţial au reprezentat 1,9%.

Există şi 565.100 de beneficiari de indemnizatie socială, care au pensia minimă de 400 de lei pe lună achitată tuturor celor înscrişi în sistemul public de pensii, indiferent cât de puţin au cotizat la acesta.

Creşterea puterii de cumpărare a pensionarilor în al doilea trimestru a fost de 0,2%, în condiţiile în care raportul dintre creşterea pensiilor şi indicele preţurilor de consum, care măsoară creşterea preţurilor, a fost de 100,2%.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/numarul-de-pensionari-a-scazut-cu-47-000-in-ultimul-an-iar-pensia-medie-a-crescut-cu-5-7prc_313848.html#ixzz4K2HjZK3i

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Suntem mai săraci cu un patriot: Corneliu Vadim Tudor
ALERTA | Deja Google MAPS prezinta Transilvania ca Regiune Maghiara
Maestrul masonilor din Romania il felicita pe Johannis ca a iesit presedinte ! Johannis si Ponta, doua papusi ale masonilor, in mana lui George Soros !
Va fi un război total! Anunţă Preşedintele FRANŢEI!
Cancerul, 10 factori care favorizează instalarea celei mai cumplite maladii | vaccinarea este unul dintre factori
Doar un alt ritual satanist: Incendiul din club 5-7 din Franta in noaptea de Halloween 1970 a omorat 146 de oameni
Iranul intră în joc. Pregătiţi-vă pentru un cutremur pe piaţa petrolului şi de schimbări geopolitice în Orient!
John Milbank: „Căsătoria” gay este o „mișcare strategică” și nu are nimic de-a face cu drepturile homosexualilor
Implicarea principalei Fundaţii a lui George Soros în alegerile din 2014 din România
Şi dacă avem un preşedinte homosexual? O întrebare pentru Klaus Iohannis de la Dan Tomozei, jurnalist sibian de investigaţii: sunteţi sau nu sunteţi gay?
Neurochirurg Lidia Gheorghitescu: Și eu și profesorul Dănăilă ne rugăm în timpul operațiilor pentru că am văzut cazuri medicale disperate care doar printr-o minune dumnezeiască au reușit să se vindece și asta mi-a întărit credința în Dumnezeu. Noi, ca medici, muncim și ne facem datoria dar Dumnezeu este Cel care ne coordonează. Din experiența mea am înțeles că în medicină este 50% muncă iar Dumnezeu îți dă restul”, mărturisește doamna doctor.
Pilotul rus care a supravietuit doborarii avionului militar: Turcia nu a transmis niciun avertisment
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite