Lidl vaneaza fostele fabrici emblema din Romania cu bani de la banca mondiala le cumpara, le darama: printre tinte, fabrica de ciocolata Poiana Brasov si fabrica de bere Ursus Cluj

Distribuie!by Terenul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj si fabrica de ciocolata Poiana din Brasov au intrat in vizorul germanilor de la Lidl, care vor sa ridice magazine in locul centrelor de productie care in vremurile bune aveau afaceri de zeci de milioane de euro.   Vanarea fostelor platforme […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Terenul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj si fabrica de ciocolata Poiana din Brasov au intrat in vizorul germanilor de la Lidl, care vor sa ridice magazine in locul centrelor de productie care in vremurile bune aveau afaceri de zeci de milioane de euro.

 

Vanarea fostelor platforme in­dus­triale nu este o premiera pentru Lidl. Lantul german de dis­count a deschis un magazin in locul unei foste fabrici de ca­ra­mida din Targu-Jiu sau in locul fabricii de bere Zimbru din Iasi.


Retailerii internationali, unii dintre putinii investitori straini care inca mai pompeaza bani in economia locala, deschid magazine pe spatiile ocupate pana nu de mult de unitati de productie, insa cu ce bani mai merg romanii la cumparaturi daca nu mai au locuri de munca?

„O economie trebuie sa creasca sustenabil si sa aiba o serie de piloni pe care sa se bazeze. La noi tot ce se construieste se construieste pe consum, asa cum se intampla inca din perioada de boom. Aceste retele de comert modern forteaza deschideri si se extind in continuare desi exista deja o densitate mare de magazine in Romania“, spune Aliz Kosza, un manager cu experienta in turism, FMCG (Orkla Foods) si constructii (Fabryo), care detine in prezent propria firma de consultanta.


loading...

Multe dintre lanturile de magazine merg chiar in centrul oraselor, lucru care nu se intam­pla in alte state precum Ungaria si Austria, unde magazinele sunt amplasate la periferie. „De altfel, o serie de fabrici au fost nevoite sa se inchi­da pentru ca erau pozitionate in zonele cen­trale, unde nu mai aveau permis de mediu“, spune Kosza. In ultimii ani tot mai multe fabrici au decis sa isi inchida portile motivand fie criza finan­cia­ra si lipsa apetitului de consum, fie necesitatea de a se reloca in zone cu costuri de pro­duc­tie mai mici. Investitorii care au inchis fabrici au adus in discutie si dificultatea de a incarca tirurile cu mar­fa in interiorul oraselor, dar aceleasi tiruri strabat acum orasul pentru a aproviziona re­te­lele de comert modern.

Deci ati inteles de partea cui lucreaza statul roman, facilitand acestor corporatii sa isi vanda chimicalele in centrul oraselor, dandu-le permisiune sa isi amplaseze gunoaiele de magazine pe fostele fabrici, incat sa poata imbolnavi popoulatia mult mai eficient si mult mai rapid.

Sursa ZF

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite