ESTI SOMER, AI PENSIA MICA, NU ITI AJUNGE SALARIUL ? FA-TE REFUGIAT SI GUVERNUL ITI UMPLE BUZUNARELE

Distribuie!by Ajutorul de refugiat bate salariul minim Guvernul a aprobat un proiect legislativ prin care refugiaţii vor avea venituri cu 50% mai mari decât salariul minim pe economie şi îşi vor putea căuta singuri cazare, fără a putea fi controlaţi. România va primi 6.300 de imigranţi, începând de luna viitoare, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Ajutorul de refugiat bate salariul minim


Guvernul a aprobat un proiect legislativ prin care refugiaţii vor avea venituri cu 50% mai mari decât salariul minim pe economie şi îşi vor putea căuta singuri cazare, fără a putea fi controlaţi. România va primi 6.300 de imigranţi, începând de luna viitoare, în urma cotelor obligatorii alocate.

Strănii care solicită azil în România ar putea primi o indemnizaţie de 1.117 de lei lunar pentru perioada de vară şi 1.185 de lei pentru sezonul rece, la care se adaugă 500 de lei pe lună, de persoană, pentru chirie, dacă nu sunt locuri suficiente în spațiile administrate de Inspectoratul General pentru Imigrări. Banii pentru chirie s-ar da pentru maximum 12 luni. “În centrele administrate de IGI au rămas cele 1.500 de locuri, în cele 6 centre, unde avem deja un grad de ocupare de aproximativ 20%, în acest moment. Cotele (de refugiați n.n.) se vor reloca pe parcursul a 24 de luni, începând cu luna noiembrie”, spun reprezentanţii IGI. O familie de patru persoane ar avea, astfel, cca. 1.500 de euro pe lună de la statul român, iar de la bugetul statului se vor aloca anual peste 28 de milioane de euro pentru 6.300 de refugiaţi. Noua lege prevede şi construirea altor centre de cazare a refugiaţilor, în următorii ani. Parlamentul poate aduce modificări proiectului actual, care ar putea fi votat în procedură de urgenţă, în luna noiembrie. Preşedintele poate promulga legea sau o poate întoarce în Parlament, pentru modificări, o singură dată.


Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege care prevede majorarea sumei acordate unui solicitant de azil, pentru sezonul cald cheltuielile lunare fiind estimate la 1.117 lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 lei, aceste valori urmând să fie aprobate ulterior.

Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul străinilor, propunere legislativă care ”va contribui la consolidarea juridică a drepturilor solicitanţilor de azil, la creşterea gradului de integrare a beneficiarilor de protecţie internaţională în societatea românească şi, pe de altă parte, la prevenirea cazurilor asociate fenomenelor negative specifice migraţiei ilegale, potrivit unui comunicat de presă al Executivului”.


loading...

Potrivit unei prevederi, suma acordată de statul român unui solicitant de azil lipsit de mijloace materiale de întreţinere este mult mai mare decât se știa până în prezent. Pe baza unor date comunicate de Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV), a fost stabilit un set de valori necesare pentru cheltuielile lunare (hrană, îmbrăcăminte, cazare), pentru un solicitant de azil, adult. Astfel, pentru sezonul cald, cheltuielile lunare totale sunt estimate la 1.117 de lei, iar pentru sezonul rece la 1.185 de lei. Aceste valori vor fi aprobate ulterior printr-un alt act normativ.

Potrivit proiectului de lege,refugiații vor primi lunar și 300 de lei pentru hrană şi 180 de lei bani de buzunar.

ESTI SOMER, AI PENSIA MICA, NU ITI AJUNGE SALARIUL ? FA-TE REFUGIAT SI GUVERNUL ITI UMPLE BUZUNARELE

 

Sursa: expresmagazin.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite