Exclusiv: Ieri campion, astăzi paznic de noapte/ Povestea cutremurătoare a unui multiplu campion balcanic la box, deţinător a trei centuri de aur!

Distribuie!by Niţă Robu, 57 de ani, prietenul Nadiei Comăneci, cel care i-a făcut KO pe americani acasă la ei, trăieşte o mare dezamăgire. Campion naţional şi balcanic la categoria 51 kg, component al Lotului Olimpic al României, Niţă Robu a adus ţării peste 50 de medalii şi trei centuri de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Niţă Robu, 57 de ani, prietenul Nadiei Comăneci, cel care i-a făcut KO pe americani acasă la ei, trăieşte o mare dezamăgire. Campion naţional şi balcanic la categoria 51 kg, component al Lotului Olimpic al României, Niţă Robu a adus ţării peste 50 de medalii şi trei centuri de aur. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Un sfert din hotelurile din ţară arată jalnic Meteo: Primăvara îşi intră în drepturi Mâine brăilenii au parte de distracţie cu specific pascal, cu iepuraşi… Din 383 de meciuri jucate, pugilistul brăilean Niţă Robu a pierdut doar 21. I-a făcut KO pe cubanezul Ramirez şi pe polonezul Zdreninski, campioni olimpici şi mondiali la box. E dezamăgit de ceea ce se întâmplă acum în boxul românesc. Originar din satul Olăneasca, Salcia Tudor, Niţă Robu – unul dintre cei mai mari pugilişti români -, trăieşte acum din amintiri. Lucrează ca paznic la o firmă de construcţii din Brăila.

Trăind din amintiri A boxat inclusiv în Las Vegas şi pe Madison Square Garden, alături de Muhammad Ali, i-a bătut pe cubanezi, pe ruşi şi pe polonezi la ei acasă, a fost rugat să rămână în Occident în plină dictatură comunistă dar, cu toate acestea, s-a întors de fiecare dată la Brăila. Nu a acceptat nici măcar să fie component al Cluburilor Dinamo şi Steaua, pentru că a considerat Brăila „leagănul boxului românesc”.


„Nu m-am plecat în faţa nimănui” Putea să ajungă departe, în Statele Unite, Olanda sau Germania, dar a preferat să asculte imnul românesc, şi asta i-a adus cele mai mari satisfacţii. Ar fi vrut să mai antreneze, dar nimeni, de la Revoluţie încoace, nu a catadicsit să-i propună să facă acest lucru. La cei 57 de ani ai săi, preferă să lucreze ca paznic, la o firmă din Brăila.

„Am reprezentat România cu succes în toate ţările (fost) socialiste şi în majoritatea ţărilor din Occident, într-o vreme când nici musca nu trecea graniţa fără să fie răsverificată. Am văzut zgârie norii din Chicago şi New York, Statuia Libertăţii şi Las Vegas înaintea multor români şi am făcut cinste României, timp de 16 ani. N-aş putea să mă autoinvit să antrenez, eu nu m-am plecat niciodată, în faţa nimănui”, ne-a spus campionul.


loading...

Cândva, urale, acum uitat În 1974, la câştigarea primei Centuri de Aur la box (Turneul Internaţional de la Bucureşti), Niţă Robu a avut parte de o primire triumfală în oraşul natal, împreună cu prietenul său, Costică Dafinoiu. „Nu ştiam ce ne aşteaptă. După ce-am coborât din tren, ne-au întâmpinat autorităţile, primarul de atunci, Nicolae Ion, şi pionierii – practic toată suflarea Brăilei. Opriseră circulaţia pe străzi, că au venit campionii acasă. La turneul pe care-l câştigasem participaseră peste 60 de ţări. I-am bătut pe toţi şi ne-am întors învingători”, povesteşte marele pugilist.

Prietenul Nadiei Comăneci Component al Lotului Olimpic al României, Niţă Robu şi-a făcut prieteni din toate sporturile, inclusiv din gimnastică şi nataţie. Cele mai frumoase amintiri sunt legate de marea noastră gimnastă, Nadia Comăneci, câştigătoarea Olimpiadei de la Montreal, din 1976. „Am cunoscut-o pe Nadia în timpul cantonamentului de la Snagov, chiar în anul în care fusese la Montreal. Venise cu generalul Dragnea, ca să cunoască sportivii. Dragnea, care mă simptiza, ne-a făcut cunoştinţă şi de atunci am rămas prieteni. Chiar am boxat împreună, în glumă. Nadia era o fată simplă, populară. Aşa erau toţi olimpicii, iar acolo era adunată crema sportului românesc”, ne-a povestit brăileanul Niţă Robu.

Citeste mai mult: adevarul.ro/locale/braila/exclusiv-campion-paznic-noapte-povestea-cutremuratoare-unui-multiplu-campion-balcanic-box-detinator-trei-centuri-aur-1_50adb0217c42d5a663992cc5/index.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

TEMPLUL MASONIC a primit AUTORIZAȚIE de construire | Masoneria a distrus tara dupa 89 fiind in spatele tuturor partidelor si capul ei este CASA REGALA
Printre celebrităţi a apărut o modă stranie de a-şi mânca placenta după ce au născut. Experţii avertizează că această practică este periculoasă
O întrebare retorică: „Vrem spitale, nu rachete”?
Donald Trump DEMOLEAZĂ tot ce a făcut Obama. Primele măsuri ale noului președinte. Iohannis ar face bine să se INSPIRE
SFASIETOR PT. CRESTINI: 3 TINERI au fost izgoniti de la protest din cauza ca aveau un afis cu un citat din Biblie
Angajate ale Ambasadei Irakului din Bucureşti acuză un consul de agresiune sexuală și au făcut reclamații la poliție. «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară» Citeşte întreaga ştire: VIDEO | Angajate ale Ambasadei Irakului din Bucureşti acuză un consul de agresiune sexuală și au făcut reclamații la poliție. «A fost brutal, mi-a tras fermoarul, mi-a scos sânii afară»
Razboiul pro si antivaccin ajuns la un nou stadiu. Scrisoarea socanta de la un medic furios
Pastor american, despre cutremurul din Nepal: Nepalezii ar trebui să se convertească la creştinism, nu să-și reconstruiască templele păgâne
Descoperire FABULOASA in Oltenia: Romania sta pe o BOGATIE fantastica! E cel mai mare zacamant din tara noastra!
Președintele Federației de șah sochează: Iohannis are dublă cetățenie. Și șeful SRI. Și Cioloș
Israel, ţara care nu s-a împrumutat niciodată de la FMI
Ţuica de prune i-a uimit pe cercetătorii americani
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite