Exemplu de urmat: Un preot duce peste 100 de copii premianti si nevoiasi sa vada marea pentru prima oara in viata lor

Distribuie!by Peste 100 de copii premianţi din judeţul Iaşi merg la mare vara aceasta printr-o tabără organizată de un preot. Dan Damaschin, preot misionar la Maternitatea „Cuza-Vodă”, reuşeşte să-i ducă pe copii în tabără cu ajutorul credincioşilor care îi sprijină proiectele de peste an. Un preot din judeţul Iaşi premiază […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Peste 100 de copii premianţi din judeţul Iaşi merg la mare vara aceasta printr-o tabără organizată de un preot. Dan Damaschin, preot misionar la Maternitatea „Cuza-Vodă”, reuşeşte să-i ducă pe copii în tabără cu ajutorul credincioşilor care îi sprijină proiectele de peste an.

Un preot din judeţul Iaşi premiază cei mai buni copii de care se îngrijeşte de mai mulţi ani cu o tabără la mare. 115 copii sărmani din comunele ieşene vor vedea pentru prima dată marea la începutul lunii iulie. Excursia este organizată de Dan Damaschin, preotul misionar de la Maternitatea „Cuza-Vodă”, cu sprijinul credincioşilor impresionaţi de soarta minorilor. Tabăra se desfăşoară în intervalul 2-9 iulie, la Eforie-Nord. Anul trecut, preotul a reuşit să trimită la mare 10 adolescenţi premianţi din familii nevoiaşe.


„Anul acesta am fost la fel de atenţi la rezultatele şcolare. Copiii care merg în tabără sunt premianţi, au rezultate deosebite şi merită o astfel de excursie. Ne bucurăm că oamenii sunt alături de noi şi ne sprijină de fiecare dată”, a arătat Dan Damaschin.

Un preot din judeţul Iaşi premiază cei mai buni copii de care se îngrijeşte de mai mulţi ani cu o tabără la mare. 115 copii sărmani din comunele ieşene vor vedea pentru prima dată marea la începutul lunii iulie. Excursia este organizată de Dan Damaschin, preotul misionar de la Maternitatea „Cuza-Vodă”, cu sprijinul credincioşilor impresionaţi de soarta minorilor. Tabăra se desfăşoară în intervalul 2-9 iulie, la Eforie-Nord. Anul trecut, preotul a reuşit să trimită la mare 10 adolescenţi premianţi din familii nevoiaşe. „Anul acesta am fost la fel de atenţi la rezultatele şcolare. Copiii care merg în tabără sunt premianţi, au rezultate deosebite şi merită o astfel de excursie. Ne bucurăm că oamenii sunt alături de noi şi ne sprijină de fiecare dată”, a arătat Dan Damaschin. Preotul derulează mai multe proiecte pentru familiile nevoiaşe, cu mulţi copii, din comunele judeţului Iaşi. Prin acestea peste 1.000 de copii primesc lunar ajutoare de la oameni din ţară impresionaţi de iniţiativa preotului. Persoanele interesate să sprijine proiectele părintelui Dan Damaschin îl pot contacta la numărul de telefon 0744.798.610 sau îi pot scrie pe pagina personală de Facebook. „I-am ales pe cei mai bătuţi de soartă, cei mai abuzaţi, cei mai nefericiţi. Nu reuşeam dacă nu aveam sprijinul unei companii din Bucureşti. Eu doar i-am echipat cum trebuie înainte să plece, adică le-am cumpărat hainele necesare, pentru că mulţi nici pe astea nu le aveau. În rest, toată vacanţa a fost oferită de colaboratorii noştri“, preciza Dan Damaschin anul trecut.


„E cam urâtă povestea mea“ Patru dintre adolescenţii care au mers la mare în 2016 au ales să-şi spună povestea de acasă, aşa cum este ea în fiecare zi. Irina A., din Medeleni, vine dintr-o familie cu cinci copii, de care se îngrijeşte numai mama. Tatăl biologic al fetei a plecat în străinătate după ce a divorţat, iar tatăl vitreg se află la închisoare. În urmă cu doi ani, bărbatul a fost condamnat după ce medicii legişti au stabilit că încă de la vârsta de 9 ani, Irina a fost violată de cel care se dădea drept părintele său. „E cam urâtă povestea mea. Mama era plecată în Spania şi el m-a ameninţat că, dacă-i spun, mă bate cu melesteul. La 13 ani, am fost cu mama şi cu Poliţia la doctor, acolo unde i-a spus mamei că am fost violată de la 9 ani. Rar îmi amintesc ce s-a întâmplat pentru că am fost la psiholog şi m-a ajutat să uit“, a spus Irina. Fata, acum de 15 ani, îşi mai aminteşte că, după ce a ieşit de la medic, mama sa a început să se bată cu pumnii în cap şi în piept pentru că a avut încredere în cel de-al doilea soţ. Rezultatele examenelor i-au arătat fără urmă de dubiu că bărbatul pe care l-a lăsat să se îngrijească de copiii săi i-a batjocorit fiica sistematic. „Înainte de excursia asta, văzusem marea numai la televizor şi în fotografii. După ce am stat mai multe zile acolo, ştiu că e mai frumoasă decât în fotografii“, a povestit Irina.

loading...

Fata care visează la un calculator Nicoleta T., o altă adolescentă care a mers în excursia de la Eforie Nord, credea înainte că marea şi cerul se unesc într-un albastru fără capăt. Tânăra din Bârnova, în vârstă de 14 ani, a fost impresionată de întâlnirea cu ceilalţi copii din ţară. „Înainte credeam că marea se cuplează cu cerul şi că restul e doar nisip. Acum ştiu că nu e chiar aşa. Mi s-a părut superb, ne-am întâlnit cu nişte copii frumoşi, talentaţi şi cu simţul umorului. Ştiu că părintele are grijă de copii care sunt şi mai săraci decât mine. Sper şi îmi doresc să ajungă şi ei la mare, aşa cum am mers şi eu“, a spus Nicoleta. Familia adolescentei a început să fie ajutată de preotul ieşean de mai mulţi ani. Atunci, mama i s-a confesat că vrea să dea spre înfiere un copil, că nu-l mai poate creşte din cauza sărăciei. De atunci, cu ajutorul părintelui Damaschin, cei cinci copii ai femeii primesc periodic pachete cu alimente şi îmbrăcăminte. Condiţia este să aibă rezultate bune la şcoală. Cei şapte membri ai familiei trăiesc din alocaţii, ajutoare sociale şi din banii pe care-i câştigă tatăl muncind cu ziua prin sat. Chiar şi aşa, Nicoleta îndrăzneşte să viseze că într-o zi va avea un calculator şi un birou. „Mi-aş dori un calculator pentru că vreau să-mi măresc vocabularul şi să învăţ lucruri noi. Eu acum citesc tot ce ne spune la şcoală, dar cred că dacă aş avea un calculator mi-ar fi de folos“, a mărturisit Nicoleta.

Copilul care-şi face temele la lampă Cosmin M., în vârstă de 14 ani, din localitatea Medeleni, îşi face de când se ştie temele la lampă. El şi ceilalţi patru fraţi n-au avut niciodată lumină în casă, chiar dacă mama face eforturi să le ofere strictul necesar. Singură, după ce soţul a abandonat-o fără să se uite înapoi, femeia încearcă să se îngrijească de copii aşa cum poate mai bine. Pe Roxana, fiica cu handicap psihic, a reuşit cu ajutorul preotului ieşean s-o înscrie la o şcoală specială, după ce educatorii de la grădiniţa de stat i-au spus că nu se poate integra într-o grupă cu copii normali. „Mama încearcă să facă orice să ne fie bine. Lumină nu a reuşit să tragă, pentru că nu are acte pe pământ. Pentru că nu avem lumină, după ce venim de la şcoală ne apucăm de teme şi după ce terminăm, mâncăm sau facem altă treabă. Toată viaţa am stat cu lampă la baterie. Nu este foarte greu, pentru că aşa ne-am obişnuit“, a povestit Cosmin. Deprins cu cele mai dificile munci de acasă, vacanţa la mare a fost un cadou pentru adolescentul ieşean. „Eu nici nu mă gândeam că o să ajung la mare. Am văzut prin cărţi cum arată, dar nu credeam că o să ajung acolo pentru că ştiu că suntem sărăcuţi. A fost foarte frumos, mi-a plăcut pentru că am văzut pentru prima dată oameni şi copii din alte ţări“, a mai spus Cosmin.

„Mama nu stă aşa bine cu banii“ Mihaela B., din Sârca, a primit cadou vacanţa la mare pentru rezultatele deosebite pe care le-a obţinut în fiecare an la şcoală. Elevă în clasa a X-a, la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu“ din Iaşi, Mihaela a terminat fiecare an şcolar cu medii peste 9,00, clasa a IX-a reuşind să o încheie cu 9,76. Copila a povestit că învaţă pentru a răsplăti eforturile mamei rămasă singură după ce soţul a murit încă de când cei trei copii aveau sub 4 ani. „Mama mea nu stă aşa bine cu banii să-mi dea să merg la mare. Experienţa a fost intensă, aşa cum mi-am imaginat. Îmi doresc să primească şi alţi copii nevoiaşi această şansă, dacă se poate“, a povestit Mihaela. Preotul ieşean Dan Damaschin îşi propune ca, de acum înainte, să le ofere copiilor de care se îngrijeşte o excursie gratuită în fiecare vacanţă.

Citeste mai mult: adev.ro/orufzn

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Ultimele cuvinte ale unui copil sirian: - Am sa-i spun totul lui D-zeu, povestea copiilor crestini din Siria
Marea migratie a inceput pe net: crestinii, nationalistii, antiglobalistii se muta de pe Facebook pe VK! Cititi neaparat acest material!
Bill Gates vrea să reducă cu 10-15% populaţia planetei, prin vaccinuri!
Ce om din staff-ul lui Klaus Iohannis a făcut lobby pentru Holzindustrie Schweighofer
Bugetar de lux! Președintele CEC are un salariu de 23.000 euro lunar. În 2016 a depus în conturi 900.000 de euro
Dezvăluirile unui ofițer de securitate. Avertismentul lui Gorbaciov pentru Ceaușescu: Pleacă de la putere
Revoluție declanșată de PSD în domeniul fiscal: impozite 0% pentru salariile, pensiile și veniturile din activități independente sub 2.000 lei brut lunar!
Opinia unui român din Australia despre Ceausescu (cu o recenzie de 4 stele)
Academicianul Ovidiu Bojor: “Aţi observat cum oamenii depresivi uscă florile din jurul lor cu gându­rile pe care le au? Univer­sul e o oglindă. Dacă zâmbeşti, îţi zâm­beşte şi el!”
O casa de vis cu doar 3600 de dolari
Jacob Grandstaff, jurnalist american: În ultimii 10 ani, Departamentul de Stat a tratat România ca pe o COLONIE. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să-și conducă țara, atunci vor fi tratați la fel ca până acum
Iohannis ezita sa pronunte corect numele Shhaideh deoarece in limba germana numele celei propuse ca prim-ministru inseamna VAGIN!!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite