Efectul postdecembrist: Sute de mii de copii din România se simt abandonați de părinții care muncesc în străinătate

Distribuie!by Estimările neoficiale indică faptul că există între 170.000 și 350.000 de copii români în această situație, potrivit aceleiași surse. Conform statisticilor oficiale, peste 85.000 de copii din România au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar patru din zece sunt complet lipsiţi de grija părintească, având ambii părinţi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Estimările neoficiale indică faptul că există între 170.000 și 350.000 de copii români în această situație, potrivit aceleiași surse.

Conform statisticilor oficiale, peste 85.000 de copii din România au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar patru din zece sunt complet lipsiţi de grija părintească, având ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provenind din familii în care părintele unic susţinător este plecat, susțin reprezentanții Salvați Copiii.


Datele colectate de Salvați Copiii de la Inspectoratele Școlare pentru finalul anului 2015 au relevat, de asemenea, un număr mult mai mare de copii cu părinții plecați la muncă în străinătate – 212.352 de copii, decât cel înregistrat în evidențele serviciilor publice de asistență socială – 85.194 de copii.

„Amploarea fenomenului copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate face necesarădezvoltarea la nivel național a unei rețele de servicii specializate destinate acestor copii”, se mai arată în comunicatul de presă.


Specialiștii Salvați Copiii mai atrag atenția că prevederile legislative referitoare laprotecția acestor copii nu sunt suficient cunoscute, îndeosebi în mediul rural și urban mic.

loading...

“În contextul în care dimensiunea fenomenului migrației economice se amplifică și ținând cont de dificultățile și complexitatea problematicii, se impune oferirea de servicii specializate pentru acești copii și conjugarea eforturilor tuturor actorilor sociali implicați. Încă de la început, Salvați Copiii a militat pentru o colaborare strânsă a tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniul educației și protecției copiilor și a furnizat un model de abordare integrată în sprijinul cât mai multor copii ai căror părinți au fost nevoiți să caute un viitor mai bun pentru ei și pentru copii lor, peste hotare. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără o bună colaborare cu partenerii instituționali tradiționali din locațiile în care implementăm proiectul. Considerăm că rezultatele obținute până acum impun dezvoltarea de astfel de intervenții specifice în cât mai multe locații afectate de migrația economică, intervenții care să îi ajute pe copiii rămași singuri acasă să se dezvolte armonios și să devină adulți echilibrați și, de ce nu, părinți responsabili și un sprijin real pentru proprii lor copii”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite