Fermier: Am ARS TOATĂ LÂNA. N-a vrut nimeni s-o CUMPERE

Distribuie!by După atâta muncă şi cheltuială iată cum oierii se plâng că nu au cui să vândă lâna sau, dacă găsesc cui să o dea, prețul primit nu le acoperă nici măcar costurile cu tunsul animalelor. Așa că nu puțini sunt cei care aleg să nu mai aștepte ajutorul de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
După atâta muncă şi cheltuială iată cum oierii se plâng că nu au cui să vândă lâna sau, dacă găsesc cui să o dea, prețul primit nu le acoperă nici măcar costurile cu tunsul animalelor. Așa că nu puțini sunt cei care aleg să nu mai aștepte ajutorul de minimis pentru valorificarea lânii, dându-i foc și eliberând spațiile de depozitare.

Un fermier din Crasna, care deține sute de oi, a explicat că plătește anual la tuns câte 4 lei pentru fiecare oaie, iar acum e nevoit să o ardă deoarece nu o cumpără nimeni.

„Lâna o aruncam, adică îi puneam foc sau o foloseam la alte lucruri. Niciodată n-a venit nimeni să ne ia lâna. Și chiar dacă venea, dădeam 2.000 de lei la tuns și ne dădea câte 200-300 lei pe 800-1.000 kilograme de lână. Era bătaie de joc. Eu am 600 de oi la Crasna. Acum o să strângem lâna, dacă ne dau subvenția. E mai rentabil, ne-ar conveni și nouă. Măcar ne-am scoate cheltuielile pe tuns. Operațiunea o fac oameni care sunt de meserie, care lucrează prin sat. Ar fi bine dacă vom primi subvenția, dar să nu fie numai vorbe. Suntem sătui de promisiuni. Lâna de anul acesta am ars-o, nu aveam unde să pun porumbul. Le depozitam în același loc”, a spus Elena Jianu, fermier din Crasna.


loading...

„Este program pentru anul viitor, până la 1 iulie 2018. Cererile se fac acum, pentru că se va înființa un centru de prelucrare a lânii. Ei acum nu au unde să ducă lâna, de aia o aruncă sau îi dau foc. Noi avem identificate patru posibilități, ministerul va stabili unde: Polovragi, Crasna, Novaci și Tismana. În funcție de înscrierea oamenilor, unde sunt mai mulți probabil acolo se va face și centrul. Până acum avem înscriși undeva la 150 de fermieri, mare parte dintre cei care au peste 100 de oi. Noi avem în jur de 97 de mii de capete și avem până acum înscrise 54 de mii”, a declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcției Agricole Gorj, titrează agrointel.ro

http://evz.ro/fermier-ars-lana-cumpere.html


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

CE S-A MAI DISTRUS DUPA 90: Renumita Fabrica Nivea din Brasov
Marile planuri ale comuniştilor pentru cetăţile dacice: aeroport în Deva şi funicular până la Sarmizegetusa Regia
Un ROM din Arad a găsit, pe stradă, un portofel cu 1.250 de euro şi L-A PREDAT POLIȚIEI. Ce i-a cerut în schimb proprietarului e INCREDIBIL. NU se așteptau la așa cerere
Întâlnirea secolului, după decenii de tensiuni! Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong Un în această primăvară
Reţelele de socializare online şi influenţa lor asupra societăţii. Doctor Virgiliu Gheorghe: „Ceea ce trăim astăzi este un alt fel de comunism”
O fetita de numai 8 ani a murit in noaptea nuntii sale! Ce i-a facut mirele, un musulman de 40 de ani, este incredibil!
Domnule Blidar: Si noi, tinerii, suntem dezămagiţi de dumneavoastră, generaţia părinţilor noştri, pentru că nu aţi avut o viziune în aceşti 25 de ani
Fondatorul Inchiziţiei de la Roma îndrăgea carnavalul şi invita domniţe la ospăţ CARNAVAL (Carne pentru Baal)
Un impresionant stoc de arme a fost descoperit în apropierea unei moschei din Germania. Cât de aproape suntem de un măcel islamist în Europa?
Istoricul prof. Ioan Scurtu: Mihai Razvan Ungureanu a sabotat negocierile pentru Tezaurul Romaniei de la Moscova
Un baiat cu parintii plecati la munca in strainatate a murit dupa ce a fost plimbat prin trei spitale | sa mai ai incredere in sitemul sanitar din Romania?
Remote View (dedublarea astrala) - capacitatea extrasenzoriala a oamenilor de a-si proiecta corpul astral intr-un alt loc!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite