Filmul Noe regizat de un ateu este criticat atât de creștini, cât și de musulmani

Distribuie!by Filmul ‘Noe’, adaptare hollywoodiană a potopului regizată de ateul Darren Aronofsky, este criticat atât de creștini americani, cât și în unele țări cu populație majoritar musulmană, relatează la-croix.com. Cum v-am mai spus filmele au scopul de PROpaganDA, astfel ca deja actorul si afisul filmului au cu totul alt scop […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Filmul ‘Noe’, adaptare hollywoodiană a potopului regizată de ateul Darren Aronofsky, este criticat atât de creștini americani, cât și în unele țări cu populație majoritar musulmană, relatează la-croix.com.
Cum v-am mai spus filmele au scopul de PROpaganDA, astfel ca deja actorul si afisul filmului au cu totul alt scop decat de a promova vrei poveste biblica. Aceste filme sunt chiar promovate de cater Vatican in a dezinforma si deziluziona lumea cu privire la crestinism.

Foto: FilmTrailerStation / YouTube

Noe, interpretat de Russell Crowe, este profet în religia islamică, așa încât este interzisă reprezentarea lui, cel puțin aceasta este concluzia universității Al-Azhar, cea mai înaltă autoritate islamică din Egipt. Aceasta apreciază că filmul ‘Noe’ nu este conform cu sharia, legea islamică, și face un apel la comitetul de cenzură egiptean să îl interzică. ‘Al-Azhar repetă refuzul oricărei proiecții care îi reprezintă pe Allah și pe tovarășii profetului Mahomed’, a afirmat autoritatea săptămâna trecută. Tot atunci comitetele de cenzură din Qatar, Bahrein și Emiratele Arabe Unite au informat studiourile Paramount că vor interzice filmul în țările lor.


Și cercurile creștine din Statele Unite, îndeosebi cele protestante, sunt de părere că pelicula este ‘prea violentă’ și ‘prea întunecată’, iar Kenneth Alfred, adept al creaționismului, consideră că filmul nu respectă întocmai textul biblic.

loading...

Studiourile Paramount, îngrijorate să nu piardă public din cauza acestei polemici, a testat o versiune alternativă a filmului, arată cotidianul britanic The Guardian. Noua versiune ar începe cu un montaj de imagini cu caracter religios și s-ar încheia cu o piesă de rock creștin, în pofida opoziției regizorului Darren Aronofsky.


Într-o scrisoare deschisă adresată Hollywoodului, o asociație de consumatori credincioși, în majoritate creștini, publică un sondaj potrivit căruia 98% din persoanele intervievate nu sunt mulțumite de adaptarea de către Hollywood a textelor religioase.

Producătorii au decis, la cererea unei asociații creștine, să adauge la promovarea filmului următoarea clarificare: ‘Acest film este inspirat din povestea lui Noe. Chiar dacă pelicula are anumite libertăți artistice, credem că ea rămâne fidelă esenței, valorilor și integrității acestei povești fundamentale pentru milioane de credincioși. Povestea originală a lui Noe poate fi citită în Geneza.’

În sprijinul acestor eforturi, actorul Russell Crowe, uitând că mulți detractori ai filmului sunt protestanți, i-a trimis un tweet Papei Francisc pe 22 februarie, în care a scris: “Stimate Sfinte Părinte. Vreți să vedeți filmul Noe de Darren Aronofsky? Sunt sigur că îl veți găsi fascinant”.

AGERPRES/ (AS — autor: Lelia Bretan, editor: Tudor Martalogu)

http://www.agerpres.ro/lifestyle/2014/03/12/filmul-noe-este-criticat-atat-de-crestini-cat-si-de-musulmani-11-30-07

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite