FMI nu este de acord ca TVA-ul la paine sa scada in Romania- cota unitara de 24% fiind deja cea mai mare din lume

Distribuie!by TVA la pâine nu scade, anunţă categoric Fondul Monetar Internaţional, conform România TV. Deşi Guvernul a spus că taxa va fi micşorată la 9%, iar preţul pâinii va scădea, FMI nu este de acord cu această măsură. Ar complica sistemul de încasare al taxelor, iar pe de altă parte bugetul […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
TVA la pâine nu scade, anunţă categoric Fondul Monetar Internaţional, conform România TV. Deşi Guvernul a spus că taxa va fi micşorată la 9%, iar preţul pâinii va scădea, FMI nu este de acord cu această măsură. Ar complica sistemul de încasare al taxelor, iar pe de altă parte bugetul nu ar suporta.
Guvernul a anunţat că de la 1 iulie  se va aplica o taxă pe valoare adăugată de 9% pentru produsele de panificaţie, pe tot lanţul, faţă de cota de 24% unitară la acest moment, una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană.Măsura ar avea scopul reducerii evaziunii fiscale foarte ridicate din acest domeniu.

La sfărşitul lunii martie, premierul Ponta a spus că impactul bugetar brut calculat prin reducerea TVA la pâine, de la 24 la 9%, este de 250 de milioane de lei, dar în realitate încasările fiscale ar putea fi mai mari, potrivit estimărilor premierului Victor Ponta.
Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a explicat că, la nivel european consumul de pâine este de 89 de kilograme pe cap de locuitor, în timp ce în România este de 23 de kilograme, diferenţa fiind “evaziune fiscală”.
Sursa: Economica.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite