FOTO: PROTEST de amploare la SEBEȘ împotriva POLUĂRII. Peste 1500 de persoane au mărșăluit prin tot orașul

Distribuie!by Cel mai mare marș de protest organizat vreodată în județul Alba s-a desfășurat duminică  în municipiul Sebeș. Peste 1500 de localnici din Sebeș și Alba Iulia au participat, începând cu ora 14.00, la marșul de protest „Opriți poluarea în Sebeș!“, organizat de Grupul de Iniţiativa Civică. Compania austriaca Kronospan a […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel mai mare marș de protest organizat vreodată în județul Alba s-a desfășurat duminică  în municipiul Sebeș.

Protest anti poluare Kronspan la Sebes (157)Peste 1500 de localnici din Sebeș și Alba Iulia au participat, începând cu ora 14.00, la marșul de protest „Opriți poluarea în Sebeș!“, organizat de Grupul de Iniţiativa Civică.


Compania austriaca Kronospan a innebunit locuitorii orasului Sebes, datorita poluarii masive ce o aduce orasului, pe langa faptul ca distruge si taie padurile romanesti. Mai multe cititi aici: Austriecii taie paduri romanesti in valoare de un miliard de Euro pe an.

„Înarmați” cu banere și pancarte cu mesaje precum “Kronospane nu uita, Sebesul nu te mai vrea!” și scandând sloganuri  ca “Solidaritate!”, “Dacă vă pasă ieșiți din casă!” “Uniți, salvăm toată România!”protestarii au pornit marșul din fața Primăriei Sebeș și, după ce au parcurs tot centrul orașului s-au adunat în fața fabricii Kronospan.


Protest anti poluare Kronspan la Sebes (142)Pașnic și civilizat! Așa poate fi descris evenimentul, care pentru buna desfășurare s-a bucurat de sprijinul Jandarmeriei

Din partea organizatorilor mitingului au luat cuvântul Any Ștefan, președintele ONG-ului Prima Natura din Sebeș dar și Mircea Matei și Ioan Căldare, doi vechi luptători împotriva poluării din Sebeș.

Singura oficialitate prezentă la eveniment a fost consilierul local al municipiului Sebeș din partea PDL, Dorin Nistor.

loading...

Reprezentanții Grupului de Iniţiativa Civică Sebeș au anunțat că au contestat în instanță autorizația de mediu pentru fabriica de formaldehidă cu o capacitate de 60000 de tone de formaldehidă pe an, eliberat de instituție în datat de 2 decembrie 2014.

Potrivit organizatorilor, campania „Opriți poluarea în Sebeș!“ nu este împotriva investitorilor.  Acțiunea a fost iniţiată de către locuitorii oraşului organizaţi în Grupul de Iniţiativă Civică Sebeș, grup înfiinţat ca urmare a deciziilor favorabile din partea APM pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o nouă instalație de formaldehidă cu o capacitate de 60.000T/an.

Aceștia solicită autorităţilor să ia măsuri urgente în vederea stopării poluării oraşului Sebeş şi să interzică continuarea activităţii principalului poluator S.C Kronospan S.A. atâta timp cât, din câte susţin protestatarii, firma nu ar respecta cu strictețe normele europene de protecția mediului.

Grupul de Iniţiativa Civică Sebeș a anunțat de asemenea că astfel de proteste vor fi organizate în viitor, în fiecare duminică, până ce autoritățile vor oferi răspunsuri  solicitărilor lor.

1

 

http://www.ziarulunirea.ro/foto-protest-de-amploare-la-sebes-impotriva-poluarii-peste-1500-de-persoane-au-marsaluit-prin-tot-orasul-304829.html

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite