France 2: Mobilă IKEA, cu lemn ilegal din România

Distribuie!by Defrișările masive din România au atras atenția presei din Franța. Jurnaliștii postului de televiziune France 2 au realizat o anchetă în țara noastră pentru a demonstra cum arborii seculari ajung mobilier pentru celebra companie suedeză IKEA, prin partenerii acesteia din România. Potrivit datelor oficiale, traficul cu material lemnos din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Defrișările masive din România au atras atenția presei din Franța. Jurnaliștii postului de televiziune France 2 au realizat o anchetă în țara noastră pentru a demonstra cum arborii seculari ajung mobilier pentru celebra companie suedeză IKEA, prin partenerii acesteia din România.
Potrivit datelor oficiale, traficul cu material lemnos din lume este în valoare de 11 miliarde de dolari pe an, aproape cât cel de trafic de droguri. Între 15 și 30 la sută din buștenii vânduți în lume au origine ilegală pentru că sunt tăiați din păduri unde defrișările nu sunt permise.
Ancheta jurnaliștilor francezi a început de la o comodă comercializată de IKEA, un număr de serie și o etichetă de pe ambalaj, care specifica faptul că produsul este fabricat în România.Jurnaliștii francezi veniți în România au ajuns la unul dintre partenerii români ai gigantului suedez de mobilă, unde au descoperit pachete gata de transport cu eticheta codului fabricantului. Firul investigației a dus la o altă firmă internațională, cu fabrică în România, care susține pe site-ul său că folosește doar trunchiuri de copac cu diametre mici și reziduuri forestiere. Jurnaliștii francezi spun însă că filmările demonstrază că în fabrică intră copaci groși.


France 2 spune că acest lucru contravine politicii IKEA, care susține că, împreună cu Fondul Umanitar Mondial luptă pentru protejarea pădurilor virgine din România.


Jurnaliștii au mers în Suedia, unde drumul spre sediul IKEA trece printr-o pădure neatinsă de tăietorii de lemne. Directorul din companie responsabil de pădurile din care se aduce lemnul pentru mobilă a acceptat să discute cu echipa franceză.

loading...

Reporter: Vorbind despre responsabilitate, să vorbim de România. Ce părere aveți despre pădurile din România?


Mihail Tarasov, directorul departamentului forestier IKEA: Cred că sunt fantastice, cu adevărat foarte frumoase!

Reporter: Vedeți, nu sunt reziduuri de proastă calitate, sunt de bușteni solizi, masivi, de diametru mare, nu de diametru mic.

Mihail Tarasov: Personal, nu am vizitat niciodată această uzină. Dacă lemnul provine din surse legale, fără conflicte sociale, fără a provoca pagube în pădurile protejate, nu provine din plantații și nu conține organisme modificate genetic, noi sutem mulțumiți. Pentru că acesta corespunde exigențelor minime ale IKEA.

Oficialul IKEA a refuzat să comenteze strategia partenerilor din România.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Nu-ti mai face patul dimineata! Iata DE CE
Cum VORBEAU liderii CIA de MOARTEA lui Ceaușescu. ENIGMATICA ședință, cu 3 ani și 3 zile ÎNAINTE de execuția de la Târgoviște
Este incontestabilă implicarea lui Klaus Werner Iohannis în traficul internaţional de copii!
Directorul de securitate de la Google demontează miturile despre securitatea din mediul online. Mark Risher: „Oamenii care se laudă pe reţelele sociale devin ţinte pentru atacurile cibernetice”
TUPEU de MASON| Tiriac cere statului roman 17 mil. de euro despagubiri
OAMENI CARE S-AU INTORS DIN IAD SI EXPERIENTELE LOR INCREDIBILE. GALERIE FOTO
Mărturiile unui medic: „Sunt cu foamea în gât, nu am nici un venit, trebuie să supraviețuiesc. Sunt în România anului 2017”
S-au saturat! Niste crestini curajosi iau atitudine si intrerup difuzarea unui film LGBT-ist| Presa sorosista e isterizata si ii numeste "crestini extremisti"
TEHNICA suprimata: VINDECAREA TOTALA a afectiunilor ochilor inclusiv orbirea, cat de inutili sunt ochelarii de vedere in fata acestei stiinte si cat de periculosi sunt ochelarii de soare pentru ochi!!
BOMBĂ: Serviciile secrete implicate în MINERIADA din 13-15 IUNIE, în cooperare cu procurorii militari, vor muşamalizarea Dosarului Mineriadei | Bătăuşii din SRI au funcţii cheie azi
Domnule Cioloş, aţi cheltuit 2 miliarde de euro între 12 Decembrie şi 28 Decembrie 2016?!
În țara noastră, trecerea la ANUL NOU s-a făcut în anul 1919, data de 1 aprilie devenind oficial data de 14 aprilie.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Răspunde

Trebuie să fii logat pentru a publica comentarii.
Close
Citește mai multe:
INCREDIBIL! IEHOVIȘTII ȘI MASONII AU SCRIS CAPITOLE ÎN MANUALUL DE RELIGIE

Ordonante de urgenta smenuite la Guvern dupa alegeri!

MARTURIE EXPLOZIVA- Alex Dima jurnalist: mi s-au oferit 100.000 de euro cand filmam padurile din Vrancea

Cele mai memorabile perle de la Faina Ranevskaia

Operațiunea Bail-in: Cutremur în bănci, după 1 ianuarie. Decizie șoc despre care nu vorbește nimeni

Închide