Furtul nu e o infracţiune dacă eşti sărac şi înfometat, decide Curtea Supremă a Italiei

Distribuie!by   Într-o mişcare destul de neaşteptată, Curtea Supremă a Italiei a anulat condamnarea la închisoare a unui tânăr cerşetor pentru furtul câtorva alimente ieftine. Curtea a decis că nu reprezintă o infracţiune atunci când furi alimente pentru a supravieţui Cea mai înaltă Curte a Italiei a anulat condamnarea unui […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Într-o mişcare destul de neaşteptată, Curtea Supremă a Italiei a anulat condamnarea la închisoare a unui tânăr cerşetor pentru furtul câtorva alimente ieftine. Curtea a decis că nu reprezintă o infracţiune atunci când furi alimente pentru a supravieţui

Cea mai înaltă Curte a Italiei a anulat condamnarea unui bărbat sărac care a furat mâncare din nevoia de a se hrăni.


În noiembrie 2011, Roman Ostriakov – un tânăr ucrainean care nu avea unde să locuiască – a plătit câteva baghete de pâine la un supermarket din oraşul italian Genova.

Un alt client din magazin a raportat că Ostriakov a avut produse neplătite în buzunar: două bucăţi de brânză şi un pachet de crenvuşti. Costul total ar fi fost de aproximativ 4 euro.


În 12 februarie 2015, Curtea de apeluri din Genova l-a condamnat pe Ostriakov pentru furt de gradul întâi. Dar în 2 mai, Curtea de Casaţie a Italiei (instanţa supremă de justiţie) a anulat decizia.

“Fapta nu constituie o infracţiune. Cei care fură, din necesitate, cantităţi mici de alimente pentru a se hrăni nu merită să fie pedepsiţi”, a susţinut Curtea Supremă.

“Condiţia acuzatului şi circumstanţele furtului arată că el avea nevoie de acele alimente pentru a se hrăni.”

Totuşi, nu Ostriakov a fost cel care a depus apelul, ci Procurorul General din Genova, Antonio Lucisano, care a cerut o sentinţă mai uşoară pentru tânărul cerşetor. Totuşi, apelul a fost respins de tribunal genovez. Din moment ce Ostriakov a fost reţinut înainte să părăsească magazinul cu produsele neplătite, Lucisano a dorit ca acuzaţiile să fie reduse de la furt la tentativă de furt.

loading...

Iniţial, Ostriakov fusese condamnat la şase luni de închisoare şi primise o amendă de 100 de euro.

Nu a fost pentru prima dată când Ostriakov a recurs la furt pentru a-şi asigura hrana. Toate aceste cazuri anterioare, în care a fost vorba de produse alimentare ieftine, par să fi determinat tribunalul din Genova să îşi menţină pedeapsa “severă”.

În declaraţia pentru Corrierre della Sera, Goffredo Buccini a criticat faptul că a fost nevoie de trei curţi judiciare pentru a se decide că “fapta nu constituie o infracţiune”.

Decizia Curţii de Casaţie este definitivă şi nu poate fi anulată.

http://epochtimes-romania.com/news/furtul-nu-e-o-infractiune-daca-esti-sarac-si-infometat-decide-curtea-suprema-a-italiei—246833

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite