Gelu Diaconu, fost sef al ANAF, arata cum sunt sterse dintr-un condei datoriile «smecherilor»

Distribuie!by Gelu Diaconu, fost sef al ANAF, trage un semna de alarma: anularea unor obligatii fiscale, adoptata de Parlament la finalul anului trecut sterge “dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare”.   Diaconu sustine ca Legea 29/2018, promulgata in urma cu doua zile de presedintele Klaus […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Gelu Diaconu, fost sef al ANAF, trage un semna de alarma: anularea unor obligatii fiscale, adoptata de Parlament la finalul anului trecut sterge “dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare”.

 

Diaconu sustine ca Legea 29/2018promulgata in urma cu doua zile de presedintele Klaus Iohannis, anuleaza impozite si contributii sociale pentru dezvoltatori imobiliari care au construit cvartale de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii.


 

Legea 29/2018 – o enorma hoție marca PSD, scrie Gelu Diaconu pe pagina sa de Facebook.

 

Ziua, ca hotii profesionisti, Dragnea&co au sters dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare! Ciudat si inexplicabil, presedintele Iohannis a promulgat aceasta lege!


Acum doua zile a fost promulgata legea nr.29/2018 privind anularea unor obligatii fiscale. Daca cititi textul legii, sunteti tentati sa credeti ca ar repara vreo nedreptate facuta vreunei categorii napastuita de contribuabili. Nici vorba de asa ceva!

 

Poate fi un adevarat STUDIU DE CAZ despre cum PSD-ul in cardasie cu Iohannis legifereaza in Romania in beneficiul unui manunchi de smecheri, provocand pagube de sute de milioane bugetului de stat!

 

Asadar legea amintita anuleaza impozitul pe venit, contributiile sociale si accesoriile aferente calculate de fisc pana la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartaluri de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii: Bucuresti, marile orase, Mamaia, Navodari, etc.

Acesti smecheri pentru a evita plata taxelor catre stat “au construit pe persoana fizica” platind impozite neglijabile in acelasi cuantum prevazut in Codul Fiscal pentru amaratii care au tranzactii ocazionale (vanzari case, apartamente, terenuri).

Diferenta de taxare intre persoanele juridice (constructorii cinstiti) si acesti smecheri/persoane fizice este uriasa. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzactiei la 1% (sau2-3% pentru alte praguri valorice)!

Cand eram seful fiscului am initiat controale care au reincadrat (perfect legal si echitabil fiscal) aceste tranzactii imobiliare ca activitate economica cu caracter de continuitate. Spre cinstea ANAF, aceste controale au continuat si dupa plecarea mea, identificand sume de valori foarte mari.

loading...

 

Cu aceasta lege, Dragnea cu hotii lui sterge totul dintr-un condei!

Dar nu se opresc aici. La presiunea baronilor PSD din judetele din campie, anuleaza, in art.3 al aceleeasi legi, TVA-ul datorat si accesoriile calculate pana la 31 decembrie 2016, pentru depasirea plafonului de inregistrare in scopuri de TVA opozabila marilor proprietari de terenuri care si-au valorificat propria productie. In schimb, cei care cumpara produse agricole si le prelucreaza/consuma, la depasirea plafonului de TVA, au platit TVA, de 24-20-19-9% (in functie de perioada).

Si uite asa baronii lui Dragnea sunt scutiti de facto. Inimaginabil!

Va marturisesc ca, in in toti anii deloc putini in care am lucrat in structurile MFP, nu am mai vazut un caz mai flagrant de legiferare cu dedicatie si o paguba aferenta atat de certa adusa bugetului de stat.

 

In timp ce pe smecherii lor ii protejeaza, milioane de contribuabili onesti sunt tarati de Misa si gasca lui pe la ghiseele ANAF.

 

Ma intreb cum de presedintele Iohannis (sau consilierii sai) nu a sesizat aceasta marsavie si a promulgat legea.

 

Dormi linistit, cititorule! Pablito lucreaza pentru tine!, conchide Gelu Diaconu.

 

***************

 

Initiatorii acestui proiect de lege sunt patru deputati PNL: Bogdan-Iulian Hutuca, Claudiu-Vasile Racuci, Ion Stefan si Raluca Turcan.
Proiectul a fost adoptat de Senat pe 7 noiembrie 2017 si apoi de Camera Deputatilor, decizionala, pe 21 decembrie 2017. Legea a fost trimisa presedintelui Iohannis pentru promulgare pe 30 decembrie 2017.

 

Seful statului a promulgat-o luni, 15 ianuarie, scrie HotNews.

https://revista22.ro/70268878/gelu-diaconu-fost-sef-al-anaf-arata-cum-sunt-sterse-dintr-un-condei-datoriile-smecherilor.html

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Pledoarie EMOȚIONANTĂ pentru români a unui IRLANDEZ către comisarul european pentru agricultură: Au pătimit 45 de ani sub comunism, abandonați de vest și ce primesc în schimb? Locuri de muncă de livrare pizza și documentare pe Channel 4...
Colosala poveste a Paraschivei, fata de la ţară admisă cu 9,40 la Medicină. Are 25 de ani, a abandonat şcoala de sărăcie şi a reluat-o graţie unui preot cu suflet uriaş
Statul roman prefera sa dea 309 milioane de Euro unei firme spaniole pentru metrouri, desi Astra vagoane ARAD a participat cu un pret mult mai bun
Hillary il surprinde pe Bill Clinton cum o sorbea din priviri pe Ivanka Trump!!!
Steve Ciotlos: artistul roman inrudit cu marele poet James Joyce
Mișcări de trupe americane spre București în prima zi de Paște
Să vedem ce nu le-a convenit libienilor, de ce l-au omorât pe liderul lor Muammar al-Gaddafi.
50 de dovezi stiintifice care demonstreaza cat de adevarata este Biblia
DISTRIBUITI! Firma Prospectiuni vrea sa detoneze satul Stejarenii/Besa de langa Sighisoara, incalcand abuziv terenurile oamenilor | satul va fi distrus complet prin alunecari de teren si otravirea apelor
Un neamț spune adevărul despre români: «doar își plâng de milă, se vaită că e viața grea dar nu fac nimic pentru a o transforma»
Austriecii au Comandat, Iohannis a Executat. Iohannis a întors în Parlament legea care impunea multinaționalelor un impozit mai mare din venituri pentru prețurile de peste 85 lei/MWh la gaze. LEGEA PROTEJA POPULAȚIA ROMÂNIEI
Un general american detasat in Moldova s-a convertit la ortodoxie| Sustine ca Maica Domnului i-a vorbit
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite