Glutenul, otrava ascunsa din produsele de panificatie

Distribuie!by Nu mai este un secret pentru nimeni că intoleranța la gluten este dezvoltată de foarte mulți oameni. Această boală prezintă simptome precum colon iritabil, dureri de cap și uneori greață, dar cu toate acestea oamenii nici nu își dau seama ce se întâmplă cu corpul lor. Intoleranța la gluten […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Nu mai este un secret pentru nimeni că intoleranța la gluten este dezvoltată de foarte mulți oameni. Această boală prezintă simptome precum colon iritabil, dureri de cap și uneori greață, dar cu toate acestea oamenii nici nu își dau seama ce se întâmplă cu corpul lor.

Intoleranța la gluten provine din incapacitatea stomacului de a digera alimentele care au la bază  grâu. Faina utilizată în ziua de astăzi provine dintr-un soi de grâu hibrid conținând astfel un conglomerat de proteine, care introduse în organism devin imposibil de digerat. Principalul vinovat este glutenul, care este un termen cumulativ și inexact pentru a defini un număr nelimitat de astfel de proteine.


În 2005, un studiu efectuat de oamenii de știință și publicat în revista de specialitate Plant Physiology arată că soiurile moderne de grâu produc până la 23788 de proteine diverse. Acestea, odată introduse în organism, formează un șir impresionant de otrăvuri care atacă sistemul imunitar cu o frecvență impresionant de mare.

Glutenul este un termen preluat din latină, care însemnă „lipici”. După cum o spune și denumirea, glutenul oferă elasticitatea aluatului din care sunt frământate produsele care au la bază grâul. Glutenul fiind insolubil în apă, este spălat de amidonul solubil, obținându-se amidon de tip A sau primă cu un conținut sub 0,5% de proteine reziduale, sau amidon de tip B sau secunda cu un conținut de proteine de până la 5%. Bulgărul rezultat din spălarea grâului are o compoziție de 90% gluten, 8% lipide și 2% hidrați de carbon. Acesta este o masă formată, elastică de consistența unei gume.


loading...

 

Odată introdus glutenul în organism, sistemul imunitar identifică proteina de grâu și lansează un atac de apărare. Pentru că proteina din grâu este ca și inexistentă, atacul sistemului imunitar se întoarce împotriva organismului și astfel se produce răul. Mai mult de atât, aceste proteine au proprietăți dintre cele mai ciudate pentru că sunt asemănate cu cele ale drogurilor sau otrăvurilor. De exemplu, aminoacidul 33-mer produs prin digestia glutenului se comportă exact la fel ca și bacteria Bordetella pertussis, care produce tusea convulsivă. Alte lanțuri de aminoacizi pot mima comportamentul gliadinei, o substanță prezentă în industria farmaceutică care afectează iremediabil creierul.

Așadar, consumul de pâine, cât și al produselor care au la bază făina sau glutenul, nu fac altceva decât să provoace leziuni organelor interne. Sănătatea este  pusă în pericol și organismul este constant bombardat cu diferite otrăvuri care provin din gluten.

paine

Organismul persoanei cu intoleranță, numită și celiachia, se apǎră de gluten prin formare de anticorpi. Celiachia nu se vindecă, boala odată apărută rămâne pe toată durata vieții. Pot dispărea în timp doar anticorpii și simptomele bolii, care însă reapar atunci când se consumă iar cereale cu gluten toxic, care sunt interzise.

http://www.efemeride.ro/glutenul-otrava-ascunsa-din-produsele-de-panificatie

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite