Grecia: Doi foști premieri și opt foști miniștri, unul dintre ei fiind în prezent comisar european, implicați în promovarea produselor multinaționalei farmaceutice Novartis

Distribuie!by Doi foști premieri greci și opt foști miniștri, unul dintre ei fiind în prezent comisar european, sunt bănuiți de implicare într-o vastă afacere de corupție cu presupuse fapte de dare de mită, deturnare de fonduri și spălare de bani pentru promovarea produselor multinaționalei farmaceutice Novartis pe piața greacă, informează […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Doi foști premieri greci și opt foști miniștri, unul dintre ei fiind în prezent comisar european, sunt bănuiți de implicare într-o vastă afacere de corupție cu presupuse fapte de dare de mită, deturnare de fonduri și spălare de bani pentru promovarea produselor multinaționalei farmaceutice Novartis pe piața greacă, informează agențiile internaționale de presă.
Pe listă îi regăsim în special pe fostul premier conservator Antonis Samaras, fostul ministru de finanțe și în prezent guvernator al băncii centrale, Yannis Sturnaras, fostul ministru al sănătății și în prezent comisar european pentru migrație Dimitris Avrampoulos, fostul lider al partidului socialist PASOK și fost ministru de finanțe, Evangelos Venizelos, actualul ministru de interne și fost titular al portofoliului sănătății, Panayiotis Kurumblis, și numărul doi al partidului conservator Noua Democrație, Adonis Georgiadis, scrie Agerpres.
În urma unei investigații deschise de Parchetul anticorupție în anul 2016 pentru presupuse fapte comise între anii 2006 și 2015, partea din dosar ce îi privește pe respectivii responsabili a fost transmisă marți parlamentului, care în Grecia este singurul abilitat să investigheze faptele foștilor membri ai guvernului, în timp ce Parchetul va continua cercetările pe partea din afara politicului.
Scandalul a izbucnit în anul 2016, atunci când doi angajați ai societății Novartis din Grecia au oferit autorităților americane informații despre practici ilegale pentru promovarea produselor farmaceutice. Ei au susținut că peste 4.500 de medici au primit recompense sub diferite forme pentru a prescrie medicamente produse de Novartis, deși costul acestora era superior tratamentelor similare ale altor companii.
Conform dosarului scurs în presă, justiția crede că prin această strategie respectiva multinațională farmaceutică a urmărit nu doar să influențeze prețurile de pe piața greacă, ci și cele de pe piața europeană, întrucât Grecia este una dintre cele 18 țări din ‘coșul’ de referință pentru stabilirea prețurilor.
Dosarul evocă posibile înțelegeri între Novartis și miniștrii din acest dosar pentru întârzierea sau „obstrucționarea” prezenței companiilor concurente pe piața greacă.
De asemenea, Novartis este bănuită că a beneficiat de un tratament preferențial pentru plățile din sistemul public de sănătate, chiar și într-o perioadă când acest sistem era practic în faliment în perioada crizei economice.
Presa greacă evaluează la circa 85 de miliarde de euro prejudiciul adus de această afacere statului grec, dar estimează în același timp că majoritatea faptelor de mită și deturnare de fonduri s-au prescris, nu însă și cele de spălare de bani.
Surse din cadrul guvernului de la Atena afirmă că premierul Alexis Tsipras s-a întâlnit luni seară cu ministrul justiției Stavros Kondonis, pentru a discuta despre acest caz. Acesta din urmă a spus apoi în fața presei că este cel mai mare scandal economic de la crearea statului grec.
Afacerea s-a transformat și într-un scandal politic, iar cei vizați susțin că ar fi victime ale unei instrumentări politice a acestui caz și neagă orice vinovăție. Astfel, fostul premier Samaras afirmă că este vorba despre „o nouă defăimare din partea lui Tsipras”, care i-a succedat în postul de premier cu trei ani în urmă, fostul prim-ministru conservator asigurând că aceia care îl acuză acum sunt cei care „vor trebui să răspundă în fața justiției”.
Cât despre societatea Novartis, aceasta a refuzat să comenteze despre noile informații apărute în acest scandal și s-a limitat să menționeze că în prezent cooperează cu autoritățile grecești.
https://www.activenews.ro/externe/Grecia-zguduita-de-un-scandal-de-coruptie.-Doi-fosti-premieri-si-opt-fosti-ministri-unul-dintre-ei-fiind-in-prezent-comisar-european-implicati-in-promovarea-produselor-multinationalei-farmaceutice-Novartis-149138

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

In Romania copii au fost voit infectati cu SIDA in timpul campaniilor de vaccinari impotriva hepatitei B …
FMI recunoaşte că a făcut „varză” ECONOMIA ţărilor consiliate. Economiştii Fondului Monetar Internațional au criticat politicile de austeritate
Iohannis susține încălcarea Constituției prin aplicarea Vaccinării cu Forța abuz care încalcă Dreptul Constituțional al Persoanei de a Dispune de ea Însăşi. Iohannis: "Vaccinarea trebuie să fie OBLIGATORIE"
Demolând proiectul de lege prin care se dorește vaccinarea obligatorie a românilor, copii și adulți. Iată ce spune un părinte care și-a pierdut un copil din cauza sistemului medical
CUM SE POATE REFUZA VACCINAREA COPIILOR
Turcia a blocat cursul raului Eufrat catre Siria si Irak, provocand o CRIZA MAJORA de apa. Se implineste profetia Cuviosului Paisie Aghioritul pentru cel de-al treilea razboi mondial
Ce l-a determinat pe marele compozitor Franz Liszt să rostească în faţa lui Barbu Lăutaru: „Tu eşti mai mare decât mine!“
Studente cu văl islamic, date afară de la curs " Noi avem drepturi" au exclamat ele, profesorul: "Nici eu nu afişez, pe catedră, şiruri de icoane, de lumânări şi de cădelniţe în care să fumege tămâie”
Un inginer a creat leacul impotriva cancerului cu care a salvat mai multi bolnavi
MINUNILE PE CARE LE FACEA ARSENIE BOCA: A AVUT PUTEREA DE A SE TELEPORTA DE LA ALBA IULIA LA SINAIA!
Islamistii din Siria au inceput sa CRUCIFICE prizonierii de razboi
ȘI-AU BĂTUT JOC DE NOI în ultimul hal ! Suporterii francezi i-au făcut în toate felurile pe fotbaliștii români: „Au venit la cerșit”, „Partida a fost anulată. Balonul a fost furat de români” sau „S-au antrenat spălând parbrize” | GALERIE FOTO
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite