Gustavo Dudamel, dirijorul Filarmonicii din Viena, a ajuns geniu datorita sistemului venezuelean El Sistema, care impunea ore de muzica obligatorii in scoli si in timpul liber

Distribuie!by Gustavo Dudamel, dirijorul Filarmonicii din Viena, a ajuns geniu datorita sistemului venezuelean El Sistema, care impunea ore de muzica obligatorii in scoli si in timpul liber, in numar de cel putin 4 ore, pe zi. Acest sistem de educatie muzicala al mediilor sociale defavorizate, a functionat si in Romania […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Gustavo Dudamel, dirijorul Filarmonicii din Viena, a ajuns geniu datorita sistemului venezuelean El Sistema, care impunea ore de muzica obligatorii in scoli si in timpul liber, in numar de cel putin 4 ore, pe zi. Acest sistem de educatie muzicala al mediilor sociale defavorizate, a functionat si in Romania in timpul lui Ceausescu, cand copii cu talent erau culesi din randurile societatii si erau educati muzical, ca sa ajunga astazi, mari muzicieni in filarmonicile lumii. Educatia muzicala a fost gratuita in comunism, astazi orele de pian, vioara, canto, nu mai sunt decontate de stat si doar copii elitelor isi permit.

Dudamel s-a nascut in 26 inauare 1981 in Venezuela, ca fiu de muzicieni, jungand un muzician atat de mare, prin profesorii cei mai enumiti ai lumii, de viara si apoi de compozitie si dirijorat.


loading...

 

Dirijor al Los Angeles Philharmonic, Gustavo Dudamel, în vârstă de 35 de ani, este cel mai tânăr dirijor ales până acum să conducă celebra întâlnire vieneză consacrată valsurilor, polcilor și marșurilor familiei Strauss, care constituie cel mai mediatizat eveniment de muzică clasică din lume, relatează AFP.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite