GUVERNUL PREGĂTEŞTE O NOUĂ FĂRĂDELEGE! 28 APRILIE: PROTEST ÎN TOATĂ țARA ÎMPOTRIVA ABUZURILOR BĂNCILOR!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cea mai nouă (fărăde)lege ce urmează să fie adoptatata în România vizează modificările unei legi deja existente şi anume cea care face referire la clauzele abuzive referitoare la dobânzi şi comisioane.

Un proiect de lege al PSD-ului, aprobat de Senat cu amendamentele bancherilor are ca obiectiv, de fapt, “ştergerea prafului” de pe legea 193/2000 şi retuşarea unor menţiuni ce devin benefice bancherilor. Printre modificările propuse, clauzele abuzive referitoare la dobânzi şi comisione vor fi mai greu de atacat şi nu vor mai putea fi scoase din contract, rolul asociaţiilor va fi limitat iar clienţii vor fi nevoiţi să meargă la Bucureşti dacă au nemulţumiri cu banca.


Modificările aduse spun că în cazul clauzelor contractuale ce fac referire la preţul contractelor bancare, acestea nu vor mai putea fi eliminate, iar în dacă se doreşte demararea unor acţiuni pentru eliminarea acestor clauze abuzive, singurul care va putea acţiona în această privinţă va fi preşedintele ANCP. De asemenea, cei “aburiţi” de bănci, dacă vor dori să ducă totul în instanţă, vor trebui să se deplaseze în persoană până la Bucureşti, la tribunalul specializat. Deci indiferent unde locuiesc şi ce condiţia financiară deţin, victimele inexactităţii vor fi nevoite să apeleze la CFR sau orice alt mijloc de transport şi să scoată nişte sume din buzunar pentru a ajunge în Capitală, unde, după cum prevede noua lege, pentru a câştiga procesul clauzele trebuie să îndeplinească toate condiţiile pentru a fi declarată abuzivă, în acest sens fiind realizată o analiză cumulativă a mai multor criterii. Aşadar, cei care pică în plasă, mai greu ies.

(Fărăde)Legea prezintă o serie de abuzuri legislative, oamenilor li se îngrădeşte liberul acces la justiţie, balanţa este înclinată în defavoarea lor, iar întreg actul normativ aduce a “mâna a bancherilor” şi, parcă, e croit pentru ei. Proiectul care cerea aceste modificări a fost depus de câte 12 deputaţi PSD şi 6 de la UNPR şi, în ciuda faptului că “primise” aviz negativ de la guvern şi alte comisii, în luna lui decembrie a anului precedent a trecut de Senat şi a ajuns în Camera Deputaţilor.


Toate aceste “scamatorii” ieftine ce se vor invizibile în faţa poporului şi îl persiflează cu desăvârşire, au trezit românii şi i-au îndemnat să se împotrivească. În acest scop se face apel la oamenii din toate oraşele ţării ce nu doresc să devină încă o dată victime ale unui sistem tâlhar. Pe data de 28 aprilie vor avea loc proteste împotriva modificării legii 193/2000, în mai multe zone din România, printre care Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov sau Constanţa.

Iată ce spune avocatul Gheorghe Piperea pe pagina sa de facebook, referitor la modificările pe care baronii băncilor din România, în cârdășie cu guvernul PSD şi cu aprobarea veşnicului Mugur Isărescu le pregătesc pentru români:

“În ultimele zile am analizat atât proiectul de modificare a Legii nr.193/2000 privind clauzele abuzive, deja votat în Senat, cit și comentariile consumatorilor și ale analiștilor financiari pe această temă. Proiectul este îngrijorător, preocupant, samavolnic chiar, dar îl putem demonta.

In prealabil aprobarii in Senat, proiectul de modificare a primit raport de admitere in Comisia juridica (asa cum rezulta din documentul datat 16.12.2013 si semnat de dl ex-presedinte al comisiei, Tudor Chiuariu si aflat pe site-ul Senatului), a primit aviz favorabil cu observatii si propuneri de la Consiliul legislativ, dar a primit aviz negativ de la Comisia pentru drepturile omului si de la Guvern. Nu se cunosc motivele pentru care Guvernul si Comisia pentru drepturile omului din Senat au avizat negativ proiectul, dar ne putem intreba daca initiatorii proiectului, inclusiv 12 deputati PSD si 6 deputati UNPR, au cunostinta de impactul real al acestor modificari asupra consumatorilor.

Inainte de orice comentariu, trebuie spus ca acest text este extrem de periculos pentru consumatori, dar si pentru Statul roman, intrucit contine niste propuneri care incalca flagrant si grav Directive ale UE (in special Directiva 93/13 privind clauzele abuzive si Directiva 22/2009/CE privind actiunile in incetare) si sterge cu buretele jurisprudenta constanta a CJUE din ultimii 11 ani.
Pe de alta parte, tot cu titlu generic, se observa ca amendamentele provin de la banci, si nu de la profesionisti, in genere, ca si cind legea ar viza numai bancile.
In plus, amendamentele nu provin de la tot sistemul bancar, ci de la un numar de 4 banci care au avut si au cauze in instante si pierd din ce in ce mai des si mai unitar toate aceste cauze. Modificarile propuse de aceste 4 banci prin instrumentul ce le sta la indemina, ARB, sunt nimic altceva decit aparari judiciare, respinse de fiecare data de instante. A accepta astfel de amendamente ar insemna un nepermis blam la adresa tuturor instantelor, inclusiv ICCJ, care au respins aceste aparari ca nefiind intemeiate, solutii pronuntate in baza legii interne si a Dreptului Uniunii Europene. Mai mult, ar insemna o nepermisa incalcare a separatiei puterilor in stat si un nemeritat cadou acordat avocatilor perdanti ai celor 4 banci.

loading...

In mod sumar, modificarile cele mai grave si mai frapante sunt urmatoarele (in extenso, veti putea gasi aceste modificari si comentariile mele pe paginile Asociatiei Parakletos) :

1. Toate hotaririle pronuntate in baza Legii nr.93/2000 vor avea efecte doar pentru viitor. Nu mai este posibila restituirea prestatiilor nedatorate.
2. Clauzele relative la costul creditarii nu mai pot fi analizate sub raportul caracterului abuziv. Daca aceste clauze sunt neclare, consumatorul sau ANPC nu va putea cere decit lamurirea clauzei, nu si eliminarea din contract.
3. Nulitatea absoluta este inlocuita cu anularea sau cu modificarea contractului. Daca nu s-a formulat actiune in trei ani de la data contractului, aceasta nu se mai poate formula, pentru intervenirea prescriptiei. ANPC nu mai are instrumentul legal pentru a cere sanctionarea contraventionala a profesionistului abuziv.
4. Consumatorul nu mai poate pretinde ca o clauza abuziva este fara de efect in ce-l priveste, nici macar in situatia in care acest lucru este constatat de autoritati. Nu mai poate cere nici nulitatea acesteia, ci numai analiza caracterului abuziv.
5. Hotarirea instantei, chiar si in cazul in care actiunea apartine ANPC, nu mai are efecte erga omnes (fata de toti consumatorii si fata de toate contractele – tip ale profesionistului), ci numai fata de contractul „dedus judecatii”.
6. Asociatiile pentru protectia consumatorilor nu mai pot formula actiuni in incetare cu efecte erga omnes, ci doar actiuni individuale, similare cu cele pe care legea le permite consumatorilor actionind separat.

Toate aceste modificari frapante sunt nimic altceva decit rezumate ale apararilor bancilor pe care le-am invins pina acum in instanta. Daca legea va fi modificata asa cum arata acum proiectul in Camera Deputatilor, ne va fi mai greu sa invingem. Dar nu imposibil. In definitiv, inca mai avem o Constitutie si inca mai suntem in UE.”
https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=ts

În data de 28 Aprilie 2014, se anunță un val de proteste în toată țara împotriva acestui nou abuz orchestrat împotriva românilor! Mai multe informaţii despre eveniment, pot fi găsite aici:

https://www.facebook.com/events/769731573052091/

Iată că alături de vânzarea României la bucată, alături de defrişările masive şi ilegale, alături de parcelarea ţării în favoarea corporaţiilor miniere şi gazeifere, alături de toate minciunile şi mizeriile politicienilor români, se mai face un pas pentru înrobirea noastră definitivă, pentru ştergerea viitorului acestui neam! Români, treziţi-vă! Numai UNIŢI ne putem apăra drepturile!

Surse:

Voceatimisului.ro:

Românii nu mai au nevoie de alte injustiţii. Protest în Timişoara şi mai multe oraşe din ţară, împotriva abuzurilor băncilor

https://www.facebook.com/gheorghe.piperea?fref=ts

http://trezirealarealitate.ro/2014/04/guvernul-pregateste-o-noua-faradelege-28-aprilie-protest-in-toata-tara-impotriva-abuzurilor-bancilor/#

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite