Harta pe judeţe a celor mai mari companii. Firmele străine domină trei sferturi din ţară | iar romanii pleaca la munca in strainatate din cauza salariilor de mizerie!

Distribuie!by nvestitorii străini deţin cea mai mare firmă, după cifra de afaceri, în 33 de judeţe, din cele 41 plus Bucureştiul. Aceştia au venit din toate colţurile lumii – Canada, Africa de Sud, SUA, India, Rusia, Japonia, Liban – şi au construit în România firme puternice care domină, fiecare dintre […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

nvestitorii străini deţin cea mai mare firmă, după cifra de afaceri, în 33 de judeţe, din cele 41 plus Bucureştiul. Aceştia au venit din toate colţurile lumii – Canada, Africa de Sud, SUA, India, Rusia, Japonia, Liban – şi au construit în România firme puternice care domină, fiecare dintre ele, câte un oraş, chiar şi un judeţ. Antreprenorii români au reuşit să ia faţa străinilor doar în şase judeţe, la egalitate, ca număr, cu investitorii germani. Statul român mai deţine cea mai mare companie doar în Gorj, Vâlcea şi în Sibiu.

 

Cele mai mari firme din judeţele României au realizat anul trecut afaceri cumulate de peste 112 miliarde de lei, circa 24,7 miliarde de euro, conform datelor de la Registrul Comerţului. Doar 12% din aceşti bani au trecut prin conturile firmelor autohtone, inclusiv prin cele deţinute de statul român, restul au ajuns la multinaţionale. Companiile cu capital românesc care domină bussines-urile în nouă judeţe au avut, în total, o cifră de afaceri de numai 13,5 miliarde de lei, în timp ce firmele cu capital străin au avut afaceri de aproape 99 miliarde de lei.


Statul român pierde teren

loading...

În trei judeţe, Gorj, Vâlcea şi Sibiu, cele mai mari companii sunt de stat, potrivit datelor din situaţiile finnaciare aferente anului 2016. Spre comparaţie, în 2015, statul român deţinea cea mai mare firmă în cinci judeţe, însă marii coloşi se restrâng striviţi de datorii. În Hunedoara, afacerile Complexului Energetic s-au ridicat la 404 miliarde de lei şi au fost întrecute de cele ale Combinatului de Oţel deţinut de indienii de la Arcelormittal care a avut o cifră de afceri de 475 miliarde de lei.  Diferenţa este că Arcelormittal dă de lucru la numai 637 de oameni, iar Complexul Energetic, la 5.793, deşi, în loc de profit, a înregistrat pierderi în valoare de 851 milioane de lei, în 2016.


http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/harta-pe-judete-a-celor-mai-mari-companii-firmele-straine-domina-trei-sferturi-din-tara-747771.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Ion Cristoiu a ajuns la concluzia noastra cu privire la #Colectiv
Printul Charles, membru Bilderberg, cumpara zeci de mii de hectare „pentru a proteja Romania” ! Strainii cumpara Romania, evident, „pentru a o proteja” !
Tu stii cine a fost Aleister Crowley? Afla aici cum unul dintre cei mai mari ocultisti ai tuturor timpurilor a reusit sa manipuleze masele pana astazi
SCANDALOS! Decizie şocantă a justiției franceze | Fecioara Maria, INTERZISĂ în spațiul public
Radu Moraru face dezvăluiri incendiare! „Mă simt manipulat că am strigat #Rezist”
Florin Chilian: Iohannis a dat ordinul care a ucis 63 de tineri la colectiv! “i-a facut ca la rotisor”
7 obiceiuri proaste care îți „aduc” sărăcia la ușă
Generația celor de 40 de ani, în momentul în care va dispărea, va fi un dezastru maxim, pentru că nu vine nimic din urmă| capitalismul post-revolutionar e de vina!
In martie 89 dupa plata ultimei rate la FMI, Ceausescu a dat ordin sa fie umplute depozitele cu alimente, sa nu lipseasca nimic romanilor! Dar tu stii de ce nu s-a intamplat asa? Tradatorii in cardasie cu elita masonica globala au luptat impotriva lui Ceausescu si a poporului reusind sa distruga ambele parti!!!!
Dieta cu orez te scapă de 10 kilograme în 14 zile. Are rezultate spectaculoase
Elevă la spital după vaccinul anti difterie, liceeni sub semnătură, directorul n-are habar: Tuturor le-a fost frică de vaccin
Polonia: candidatul impotriva avorturilor- a câștigat alegerile prezidențiale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite