IADUL DIN SIRIA: Rebelii islamisti au rapit 12 calugarite ortodoxe din Manastirea Sf. Tecla/ Sate si biserici crestine DEVASTATE/ Episcopii rapiti au fost localizati in TURCIA si sunt tinuti ostatici de CECENI

Distribuie!by Maaloula este locul in care a fost o amica, care a vizitat bisericile originale crestine si manastirile, unde se mai vorbeste aramaica veche…un alt amic mi-a povestit ca acolo se afla niste calugari crestini foarte inalti spiritual…iata de ce necuratul lucreaza prin islamism (religia lui) sa distruga aceste locuri […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Maaloula este locul in care a fost o amica, care a vizitat bisericile originale crestine si manastirile, unde se mai vorbeste aramaica veche…un alt amic mi-a povestit ca acolo se afla niste calugari crestini foarte inalti spiritual…iata de ce necuratul lucreaza prin islamism (religia lui) sa distruga aceste locuri sfinte…

Rebelii islamisti au rapit un grup de calugarite din manastirea greaca ortodoxa a Sf. Tecla (Mar Taqla) din Maaloula (nordul Damascului). Mgr Mario Zenario, nuntiul Vaticanului in Damasc, a confirmat informatia dupa ce a vorbit cu Patriarhatul Grec-Ortodox. Prin intermediul diplomatului de la Vatican, Patriarhatul a cerut tuturor sa se roage pentru cele rapite. 

 

”Oamenii inarmati au dat buzna in manastirea Sf. Tecla din Maaloula in aceasta amiaza. De acolo, au luat cu forta 12 calugarite”, a spus Mgr Zenari, citand o declaratie a Patriarhatului. Grupul de islamisti le-a dus, se pare, la Yabrud, la 80 km nord de capitala. Nici nuntiul, nici Biserica Ortodoxa Greaca nu cunosc motivele din spatele acestei operatiuni de rapire.

Rebelii islamisti au invadat micul oras pe 5 septembrie dupa ce au alungat trupele regimului cu sprijinul brigazilor al-Nusra, legate de Al Qaeda. Dupa ce au preluat controlul orasului, au atacat violent cladirile mar-taqla-400x278crestinilor, uciand trei tineri catolici. Mai mult de 3 mii de oameni au fugit din oras, intreaga populatie crestina a acestuia, cautand refugiu in Bab Touma, cartierul crestin al Damascului. Unii au gasit adapsot la rudele din Liban sau in manastirile greco-catolice din regiune.

Doar musulmanii au ramas in oras, alaturi de cele 40 de calugarite din Manastirea Sf. Tecla, care au ramas sa ajute zecile de copii orfani. De ieri, Maaloula a devenit scena unor confruntari violente intre armata si rebeli, inclusiv membri ai militiei extremiste Jabat-al-Nusra. Confruntarile au loc mai ales in partea de sus, cea mai veche, a orasului, unde manastirile ortodoxa Sf. Tecla si greco-catolica St. Sergius sunt localizate. 

De acolo, rebelii au lansat numeroase atacuri asupra pozitiilor armatei din partea de jos a orasului. Luptele se intensific. ”Armata incearca sa recastige controlul asupra orasului de la nordul Damascului. Din acest motiv, a lansat o ofensiva majora asupra rebelilr, care incearca sa tina piept fortelor guvernamentale prin parjolirea zonelor pe care le au sub control”, au declarat sursele AsiaNews. 

  • Doxologia/ Nicolae Pintilie: 

Biserică incendiată la graniţa siriană cu Turcia

Incendierea a fost precedată de nenumărate alte acte de vandalism. Au fost furate vasele cultice, icoanele au fost tăiate şi arse, iar clopotele – topite.

Publicaţia arabă creştină Tel Abyad a relatat evenimentele din 28 noiembrie 2013, petrecute la graniţa dintre Siria şi Turcia. Ştirea a fost preluată de televiziunea onlineSalam 1.În completare, aceasta a prezentat şi un film în care un grup terorist, intitulat Al- Sham Gish, a ars o biserică în oraşul de frontieră Tel Abyad. Incendierea a fost precedată de nenumărate alte acte de vandalism. Au fost furate vasele cultice, icoanele au fost tăiate şi arse, iar clopotele – topite.

Incidentul a avut loc pe fondul unui număr tot mai mare de conflicte armate în regiune. Astfel, în oraşul Rakka, aflat în apropiere, au fost înregistrate mai multe răpiri din rândurile creştinilor siro-iacobiţi. În plus, în orasul Deir ez-Zor, forţele guvernamentale au descoperit un depozit în care au fost închişi mai mulţi creştini şi care, ulterior, a fost incendiat.

Un nou sat devastat: Deir Atieh


loading...

Middle East Monitor, cotidian de limbă arabă, a publicat în ediţia din prima zi a lunii decembrie informaţii despre cucerirea unei alte localităţi din Siria, de către forţele rebele Al-Nasur.

Militanţii islamici au invadat oraşul Deir Atieh, aducând teroare şi moarte. Atacul nu s-a rezumat doar la distrugerea bisericii creştine din localitate şi a principalelor clădiri deţinute de către creştini. Rebelii au intrat în spital şi au luat ostatici pe cei bolnavi, separându-i pe creştini de restul pacienţilor. Salonul în care au fost mutaţi credincioşii ortodocşi a fost izolat, iar îngrijirea acestora a fost interzisă. Creştinii au fost închişi, lăsaţi, pur şi simplu, să moară – ignorându-se legea recunoscută pe plan mondial, care protejează viaţa celor aflaţi în instituţiile spitaliceşti.

Aproximativ 25 de mii de oameni din populaţia creştină au încercat să se refugieze în localităţile încă libere. Dar, satul a fost înconjurat, organizându-se mai multe puncte de control. Aici au fost cerute actele de identitate, credincioşilor refuzându-li-se părăsirea localităţii.

Situaţia este incertă. De pe 1 decembrie nu mai există nicio veste legată de soarta creştinilor din Deir Atieh. Nu se ştie nimic despre cei din spital care, cu siguranţă, au nevoie de îngrijiri urgente. Trupele guvernamentale duc lupte de gherilă pentru recucerirea locului. Dar, şansele de câştig sunt destul de mici, având în vedere că în Siria sosesc zilnic războinici Al Qaeda, care se alătură rebelilor Al-Nasur.

Cei doi episcopi sirieni răpiţi au fost localizaţi în Turcia

În urmă cu aproximativ nouă luni, militanţii opoziţiei siriene au răpit, în apropierea oraşului Aleppo, doi episcopi. Mitropolitul greco-ortodox Paul de Alep, fratele Patriarhului Ioan al Antiohiei şi Johanna Ibrahim, Mitropolitul siro-iacobit al aceluiaşi oraş, se aflau într-o misiune caritabilă în satul Kafr Dael. Maşina lor a fost atacată, şoferul, care era şi diacon, a fost ucis, iar episcopii au fost urcaţi în alt vehicul, pierzându-li-se urma.cei_doi_episcopi

Veşti nu au existat până săptămâna trecută, când agenţia de ştiri Interfax a relatat informaţiile obţinute de la Marele Muftiu al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun. Conform spuselor clericului musulman, cei doi episcopi sunt, în prezent, pe teritoriul Turciei, ţinuţi ostatici de către militanţii ceceni.

Informaţiile au fost obţinute prin implicarea Elenei Agapova, reprezentantă a Societăţii Imperiale Ortodoxe a Palestinei. Comunicatul dat de aceasta, după reluarea discuţiilor cu Ministerul de Interne Turc, precizează că episcopii au fost răpiţi pentru a şantaja Patriarhia de Antiohia, care revendică domenii în Antakya, pe teritoriul Turciei, într-o zonă locuită de către separatiştii ceceni.

Problema celor doi episcopi răpiţi a fost atinsă şi de generalul Abbas Ibrahim, reprezentant al Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul Ligii Arabe. După întrunirea din Qatar, s-a auzit că episcopii sunt ţinuţi ostatici în oraşul Bsaktin, la 20 de kilometri nord-vest de graniţa cu Siria. Emirul Qatar-ului, Şeicul Tamim bin Hamad Al Thani, a promis Patriarhului maronit, Bechara Rahi, că va ajuta la eliberarea celor doi clerici.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/12/04/siria-rebelii-islamisti-rapit-12-calugarite-ortodoxe-sate-biserici-devastate-episcopi-rapiti-turcia/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite