Iată ceea ce conțin și cum se fabrică crenvurștii. Oare o să mai mănânci?

Distribuie!by Crenvurştii, unul dintre cele mai populare alimente, ascund un secret de producție terifiant. De nenumărate ori, s-au vehiculat mai multe teorii despre cum sunt făcuți, dar niciodată nu s-a spus clar care sunt ingredientele care stau la baza acestui produs alimentar. Procesul de fabricare a crenvurştilor este unul relativ […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Crenvurştii, unul dintre cele mai populare alimente, ascund un secret de producție terifiant. De nenumărate ori, s-au vehiculat mai multe teorii despre cum sunt făcuți, dar niciodată nu s-a spus clar care sunt ingredientele care stau la baza acestui produs alimentar.

Procesul de fabricare a crenvurştilor este unul relativ simplu. Conținutul acestora îl reprezintă o pastă care rezultă în urma amestecării a 40% grăsime, carne dezosată mecanic, sorici, tendoane și proteine de cea mai slabă calitate. Această pastă este umplută într-o folie cilindrică.


În acest sens, crenvurștii abundă în grăsimi nesaturate și sunt o adevărată bombă pentru sănătate. De asemenea, nivelul colesterolului crește dramatic în momentul consumului produselor din gama similară (parizer sau alte tipuri de salamuri preparate din carne dezosată mecanic).

Pe lângă aceste produse dubioase, crenvurștii mai conțin și numeroase E-uri:


Nitrit de sodiu sau E 250
Nitritul de sodiu este un emulgator folosit pentru prepara numeroaselor produse alimentare din carne. El ajută la menținerea culorii alimentelor și le conferă un aspect plăcut. SIngura problemă este că E 250 este considerat cancerigen.

Trifosfaţi de potasiu şi sodiu sau E451
Trifosfații sunt săruri produse industrial și au rolul de a acționa asupra produselor alimentare precum stabilizatori. O altă proprietate importantă a trifosfaților este că permit uleiurilor să se amestece cu apa și cu sarea. Dacă nu s-ar introduce acest emulgator în produsele alimentare nu ar mai fi putea injectate cu diverse adjuvante.

Polifosfaţi sau E452
Aceștia sunt emulsificatori și stabilizatori care permit produselor să-și mențină textura optimă și împiedică râncezirea lor. În acest fel se poate prelungi termenul de valabilitate ale produselor alimentare, în cazul de față al crenvurștilor.

Ascorbat de sodiu sau E301
Ascorbatul de sodiu împiedică crenvurştii să-și piardă culoarea. Se pare că în doze foarte mici acest emulgator nu este periculos pentru sănătate.

loading...

Sare
Crenvurştii conţin aproximativ 2 la sută sare, ceea ce înseamnă că intră în categoria alimentelor cu nivel ridicat. Un crenvurşti de 35 de grame conţine până la 0,6 grame de sare, o zecime din cantitatea recomandată zilnic pentru un adult.

crenvursti1 Iată ceea ce conțin și cum se fabrică crenvurștii. Oare o să mai mănânci?

Pentru a înțelege cât mai bine procesul de fabricare a unuia dintre cele mai cumpărate alimente din România, trebuie să urmăriți reportajul de mai jos. Probabil că după aceea o sa vă gândiți de două ori înainte de a cumpăra sau a mânca unul dintre cele mai mizerabile și nesănătoase produse alimentare.

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite