Iata de ce sangele are culoarea rosie insa venele sunt albastre si de ce un anumit tip de sange devine albastru in contact cu oxigenul

Distribuie!by Sângele pare, de obicei, roşu, datorită hemoglobinei, o proteină conţinută în globulele roşii, care vehiculează oxigenul. Aceasta absoarbe lumina albastră şi o reflectă pe cea roşie, pigmentând sângele. Tradiţional, nuanţele de albastru indică lipsa oxigenului, despre persoanele care se sufocă spunându-se că devin livide, se învineţesc. Spre deosebire de […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Sângele pare, de obicei, roşu, datorită hemoglobinei, o proteină conţinută în globulele roşii, care vehiculează oxigenul. Aceasta absoarbe lumina albastră şi o reflectă pe cea roşie, pigmentând sângele. Tradiţional, nuanţele de albastru indică lipsa oxigenului, despre persoanele care se sufocă spunându-se că devin livide, se învineţesc.

Spre deosebire de artere, prin vene curge sânge dezoxigenat, care absoarbe mai multă lumină roşie decât ţesuturile adiacente. Astfel, la suprafaţa pielii, zona aflata deasupra venelor va părea “mai puţin roşie” decât restul pielii. “Comparând lumina reflectată de vene cu cea pe care o reflectă ţesutul din jurul lor, observăm mai puţină lumină roşie, în timp ce cantitatea de lumină albastră nu se schimbă“, spune Michael Patterson, profesor la Universitatea McMaster din Orlando.


Această situaţie dă naştere unei iluzii optice. Venele nu par albastre pentru că reflectă mai multă lumină de această culoare, ci pentru că reflectă mai puţină lumină roşie decât ţesutul din jurul lor. Pentru că roşul are cea mai mare lungime de undă dintre toate culorile, iar albastrul are o lungime de undă mai scurtă, venele adânci par să fie mai albastre decât cele aflate la suprafaţă. Acest lucru se datorează faptului că venele absorb lumina roşie, mai lungă, în timp ce lumina albastră, mai scurtă, este reflectată înainte să ajungă la vasele de sânge.

loading...

Pe scurt, venele par albastre pentru că transportă sânge dezoxigenat, care reflectă mai puţină lumină roşie decât ţesutul din jur. Venele mai adânci par mai albastre decât cele de la suprafaţă, pentru că absorb mai multă lumină roşie, care are o lungime de undă mare, lumina albastră, cu o lungime de undă mai scurtă, fiind reflectată.


Culoarea rosie este data sangelui datorita cantitatii fierului, stiati ca exista animale care au sangele diferit?

Insa ceea ce trebuie sa tina cont oamenii, este faptul ca nu sangele tuturor e alcatuit din aceleasi componente. Spre exemplu, exista anumite tipuri de animale care au mai multa compozitie de cupru in sage, decat de fier, care da culoarea rosie, acest lucru face ca sangele acestora sa devina albastru, in contact cu oxigenul. Foarte interesant este cazul lipitorilor care au un raport de fier mult mai mic decat cel al oamenilor, fapt ce le face ca sangele sa fie verde.

De aici au urmat si teoriile, conform carora cei din familiile regale, care se autonumesc ” de sange albastru”, nu ar fi oameni ci hibrizi intre om si animal, adica modificati genetic, asa cum scrie si in Biblie, cat si in Cartea lui Enoh ( ingerii decazuti s-au incrucisat cu oamenii).

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite