Iată pe cine sunt testate produsele cosmetice înainte de a ajunge pe rafturi. Şocant!

Distribuie!by Imaginează-ţi următorul caz: îţi speli părul cu şampon şi la un moment dat îţi nimereşte o picătură în ochi. Care sunt următorii tăi paşi? Desigur vei vrea imediat să-ţi speli ochii, pentru că şamponul arde mucoasa ochiului. Iar acum să schimbăm puţin condiţiile: ţi se toarnă în ochi o […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Imaginează-ţi următorul caz: îţi speli părul cu şampon şi la un moment dat îţi nimereşte o picătură în ochi. Care sunt următorii tăi paşi? Desigur vei vrea imediat să-ţi speli ochii, pentru că şamponul arde mucoasa ochiului. Iar acum să schimbăm puţin condiţiile: ţi se toarnă în ochi o lingură de şampon, iar tu nu te poţi mişca şi nu-l poţi spăla nici cu apă, nici cu lacrimi. Ţi-e şi frică să te gândeşti.

Anume asta se întâmplă cu iepurii din laborator, unde sunt testate produsele cosmetice pe animale. Vei afla în cele ce urmează ce se întâmplă la fabricele de cosmetice, înainte de a ajunge marfa pe rafturi.


laborator 1

Cea mai răspândită metodă de experimente pe animale în acest domeniu este aşa-numitul test Draize, cunoscut încă din anii ’40. Mai întâi iepurelui i se toarnă în ochi, sub pleoapă, substanţa testată şi aşteaptă ce se va întâmpla cu corneea ochiului. Printre altele, totul se termină cu tulburarea corneei şi ochiul animalului încetează să mai funcţioneze.

laborator2

În cazul în care cu corneea şi cu mucoasa ochiului nu se întâmplă nimic dramatic – testul continuă. În cazul testării lichidului, timpul alocat constituie 24 de ore. Capul iepurelui este fixat ferm cu un guler special şi animalul nu poate nicidecum să frece ochiul cu laba.


După o zi, ochiul sănătos este comparat cu cel în care s-a turnat soluţie. Se întâmplă ca, deseori, corneea să devină tulbure – atunci animalul este observat până la 21 de zile. În cazul în care urecheatul suferă în chinuri din cauza preparatului, acesta este eutanasiat.

laborator3

Dar asta nu e tot! În cazul în care în urma testului s-au obţinut rezultate negative, se continuă pe al doilea iepure. Când rezultatele experimentului sunt reversibile şi minore – în experiment este inclus al treilea cobai. Este inutil să mai spunem că la finalul testului toate animalele sunt eutanasiate, deoarece utilizarea repetată în acest scop a aceloraşi cobai nu dă rezultatele scontate.

loading...

De asemenea, să nu uităm să menţionăm că pe pisici, câini, iepuri, şobolani, porci de Guineea şi chiar maimuţe sunt testate soluţiile de curăţare. Mai întâi jupuitorii le rad blana, îi jupoaie, apoi aplică substanţa.

laborator 5

Aceste experimente provoacă animalelor suferinţe teribile, deşi există la moment o mulţime de metode alternative de testare. Ca să înţelegi, anual în lume sunt supuse unor astfel de chinuri în medie 50-100 de milioane de animale! Şi asta numesc ei metode umane…

Ce putem face pentru a nu sprijini vivisecţia dură? În primul rând ar trebui să revizuim toate produsele de igienă, precum şi parfumurile pe care le utilizaţi. Dacă producătorii nu practică testarea pe animale, atunci ele se găsesc în aşa-numita listă albă sau etică. Ceea ce înseamnă că sunt produse doar din plante, fie au fost testate prin metode alternative, fără utilizarea animalelor. De regulă, pe ele apare un iepure într-un cerc şi inscripţia „Netestat pe animale”, „Prietenos cu natura” şi altele.

laborator6

Dacă o asemenea inscripţie nu există pe flaconul tău preferat, atunci cel mai probabil, acest produs face din lista neagră. Ţi se face părul măciucă, atunci când afli că majoritatea celor mai cunoscute brand-uri se găsesc în această listă!

Testarea produselor cosmetice pe animale trebuie oprită! Contribuie şi tu la lupta împotriva experimentelor inumane pe fraţii noştri mai mici – partajează acest articol cu prietenii tăi.

Articol relatat de portalul punct.tv

 

http://www.surplusdesanatate.info/iata-pe-cine-sunt-testate-produsele-cosmetice-inainte-de-a-ajunge-pe-rafturi-socant/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

De ce nu a functionat pana acum parteneriatul strategic al Romaniei cu SUA
Manuela Hărăbor: Avem nevoie de Biserică și de preoți în zilele pe care le trăim
TRADAREA ROMANIEI – Grefierii romani de la CEDO arunca la cos plangerile romanilor pe motive inventate. Iata un caz in care desi s-a aratat ca decizia Inaltei Curti nu a fost motivata, pentru a putea fi depusa in termenul de 6 luni de prescriptie la CEDO, angajatii romani au distrus plangerea victimei. A ordonat cineva ca plangerile la CEDO sa fie distruse programat? CSM nu-i pedepseste pe judecatorii ICCJ care motiveaza peste 6 luni (Document)
Sa ajunga un arab sa dea ordine in Romania? Sa subjuge poporul roman care s-a luptat cu musulmanii secole intregi si sa le puna pumnul in gura?
Lacrimi și multă durere în Moldova: bebelușul ce a fost ucis de vaccin, petrecut pe ultimul drum
Statul iti da 200.000 de euro daca vrei sa deschizi o mica afacere la tara, precum o croitore sau un service auto!
Harul lui Dumnezeu lucrează pentru credința oamenilor
Premierii Ungureanu şi Ponta, prieteni pentru Masoni, americani şi Israel!
Agent CIA, dezvăluiri CUTREMURĂTOARE: Noi ofeream COPII elitelor PEDOFILE în schimbul informaţiilor
Domnisoara Pogany a lui Brancusi o fiinta extraterestra?
Vaccinurile, între obligativitatea impusă de stat şi efectele adverse- Interviu cu dr. ANCA NIŢULESCU, medic primar ORL, doctor în ştiinţe medicale
Manipulatori, habarniști și manageri în minciună: 5 răni cu care m-am ales în jungla corporatistă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite