Ierusalim -fotografii din 1862: nicio moschee, niciun palestinian

Distribuie!by Dominația arabă (636-1096) Conform tradiției musulmante, în 620 Muhammed a plecat din Mecca către cea mai îndepărtată moschee, a cărei locații este considerată a fi Muntele Templului, întorcându-se în aceași noapte. În 634-636 arabii au cucerit Palestina, sfârșind interdicția bizantină care nu permitea ca evreii să trăiască în Ierusalim. […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dominația arabă (636-1096)
Conform tradiției musulmante, în 620 Muhammed a plecat din Mecca către cea mai îndepărtată moschee, a cărei locații este considerată a fi Muntele Templului, întorcându-se în aceași noapte. În 634-636 arabii au cucerit Palestina, sfârșind interdicția bizantină care nu permitea ca evreii să trăiască în Ierusalim. În următoarele secole, islamul a înlocuit creștinismul ca religie dominantă în regiune.


Din 636 si până la cruciade, Palestina a fost condusă din Medina, după acea din Damasc. În 691, Califul Abd al-Mulik al Califatului Ummayad a construit Cupola Stâncii pe Muntele Templului. Evreii consideră că conține Sfânta Sfintelor, care este cel mai sfânt loc al Iudaismului. A doua cladire, Moscheea Al-Aqsa a fost de asemenea construită pe Muntele Templului în 705.

Între secolele 7 și 11, scribii iudaici, numiți masoreți și stabiliți în Galilea și Ierusalim, au stabilit textele masoretice, partea finală a bibliei ebraice.


Dominația Cruciată

Pe parcursul dominației cruciaților, atât musulmanii cât și evreii din Palestina au fost masacrați nediscriminat sau vânduți ca sclavi. Omorârea evreilor a început pe durata călătoriei de-a lungul Europei si au continuat până în Țara Sfântă. Evreii ortodocși încă recită o rugăciune în memoria morților și a distrugerilor cauzate de cruciați. În 1187, Sultanul Saladin i-a învins pe cruciați în Bătălia de la Hatiin, ocupând Ierusalimul și mare parte din Palestina. Un stat cruciat centrat în jurul orașului Acra a supraviețuit într-o formă slăbită pentru încă un secol.

Din 1260 până în 1291 zona a devenit frontiera dintre invadatorii mongoli și Sultanatul Mameluc. Conflictul a sărăcit țara și a redus sever populația. Sultanul Qutuz al Egiptului i-a învins într-un final pe mongoli în Bătășia de la Ain Jalut iar succesorul său, Baibard i-a eliminat pe ultimii cruciați din Acra în 1291, astfel terminând cruciadela.


Dominația otomană

Palestina a fost cucerită de Sultanul Turc Selim II în 1516-17, devenind o provincie a Siriei pentru următoarele 4 secole.

În Răscoala lui Hmelnițki (1648-1654) din Ucraina peste 100.000 de evrei au fost masacrați, ducând la o migrație în Israel.

loading...

Un masacru al evreilor în Palestina a avut loc în perioada ocupației lui Muhammad Ali al Egiptului în 1834. În 1844 evreii constituiau cel mai mare grup etnic din Ierusalim, iar până în 1890 constituiau o majoritate absolută în oraș, dar ca un tot, populația evreiască reprezenta doar 10% din populația regiunii. Până în 1890, Palestina a fost populată majoritar cu musulmani si arabi creștini, precum și de evrei, greci și alte minorități. Mica populație evreiască a fost concentrată în cele patru orașe sfinte (Ierusalim, Hebron, Tiberias și Safed).

The Mount of Olives and Garden of Gethsemane

 

Hasbeiya - scene of the massacre [Syria]Garden of GethsemaneRasheiya [Syria]

Sursa Jewsnews

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite