IKEA a devenit cel mai mare proprietar de pădure din România

Distribuie!by Cel mai mare retailer suedez de mobilier IKEA a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România și a devenit cel mai mare proprietar de pădure din ţară. Soarta pădurilor din țară a ajuns în mâinile celui mai mare grup specializat în retailul de mobilă şi decoraţiuni. Printr-un comunicat al companiei, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Cel mai mare retailer suedez de mobilier IKEA a cumpărat 33.600 de hectare de pădure în România și a devenit cel mai mare proprietar de pădure din ţară.

Soarta pădurilor din țară a ajuns în mâinile celui mai mare grup specializat în retailul de mobilă şi decoraţiuni.


Printr-un comunicat al companiei, se arată că IKEA Group – prin subsidiara sa din România, IRI (IKEA Resource Independence) Investments SRL– a investit suplimentar în România, pentru a avea acces la materia primă de masă lemnoasă.

Cine i-a vândut proprietatea forestieră și cum a fost posibil acest lucru nu se știe, fiindcă Ikea nu a comunicat prețul și nici vânzătorul.


Informațiile disponibile deocamdată ne arată că proprietatea cumparată este localizata în centrul și nord-estul României, cu o concentrare mică în nord-vest.

Prin achiziţia făcută de companie, România va deveni şi prima țară în care IKEA Group va realiza legătura între resursa de lemn aflată în proprietate, producția prin intermediul relației directe cu furnizorii locali și până la produsele finite din magazine.

loading...

În medie, un hectar de pădure în România costă între 2.000 şi 5.000 de euro, în funcţie de mai mulţi parametrii precum tipul lemnului sau vârsta copacilor. Astfel, investiţia IKEA s-ar putea cifra la aproximativ 70 de milioane de euro.

În acest moment, divizia de retail a IKEA Group este reprezentată în România printr-un magazin, deschis în București în 2007, iar de curând a fost achiziționat terenul pentru cel de-al doilea.

 

Sursa: presalibera.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite