INADMISIBIL ! Prof. univ. doctor Oproiu: „Am o pensie de 440 de lei, după 47 de ani de învățământ și 3.890 zile de gardă”

Distribuie!by Profesorul universitar doctor, Alexandru Oproiu, care a condus timp de 24 de ani Institutul Fundeni și a fost de două ori secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că a ieșit la pensie, în anul 2000, cu […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Profesorul universitar doctor, Alexandru Oproiu, care a condus timp de 24 de ani Institutul Fundeni și a fost de două ori secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, miercuri seară, la emisiunea Jocuri de Putere, moderată de Rareș Bogdan, că a ieșit la pensie, în anul 2000, cu 440 de lei pe lună, după 47 de ani de învățământ, 24 de ani în care a fost director și 3.890 zile de gardă.

„Problema importantă este ca salariul medicilor să devină un salariu care să fie acceptabil. Să poată să trăiască ușor, să poată să se documenteze cu salariul respectiv. De ce se poate da la judecători și la procurori salariile astea imense, cu prima de stres pentru că niciunul are nu are stresul pe care îl are un doctor. Să fim serioși. Îmi vin mie pensionari, din justiție, cu pensie de 16 mii de lei, pensie! Iar, pe mine, după 47 de ani de învățământ, 24 de ani de director și 3.980 zile de gardă, deci peste zece ani de gardă, am ieșit cu 440 de lei, pe lună, în anul 2000. Îmi pare rău că nu v-am adus decizia de pensie. Este bătăia de joc a întregii societăți. Trebuie ca doctorii să aibă exact același salariu pe care îl au cei care iau primă de stres sub motiv că bagă oameni la închisoare. Și al doilea lucru, trebuie continuitate. Trebuie schimbați tehnicienii și tehnocrații din Ministerul Sănătății, după partidele astea politice. Gândiți-vă: în timpul lui Ceaușescu, Mihai Aldea a fost ministru și s-a ocupat de problemele logistice medicale timp de 26 de ani, până când a făcut accident vascular cerebral (…) Se schimbau miniștrii, care erau profesori, nu erau notari publici”, a declarat prof. univ. dr Alexandru Oproiu, potrivit Realitatea.net.


loading...

SURSA: https://frip.ro/inadmisibil-prof-univ-doctor-oproiu-am-o-pensie-de-440-de-lei-dupa-47-de-ani-de-invatamant-si-3-890-zile-de-garda/#

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite