INCA O PERFORMANTA POSTDECEMBRISTA: Au distrus si Combinatul Chimic Fagaras

Distribuie!by O mare industrie s-a pus pe butuci, sute de oameni vor trebui sa isi lase familiile si sa plece la munca in strainatate din cauza unor retarzi incompetenti care conduc tara aceasta in mod dezastruos de 24 de ani: Conducerea societății acuză Guvernul că pune lacăt pe Combinatul Chimic […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O mare industrie s-a pus pe butuci, sute de oameni vor trebui sa isi lase familiile si sa plece la munca in strainatate din cauza unor retarzi incompetenti care conduc tara aceasta in mod dezastruos de 24 de ani:

Conducerea societății acuză Guvernul că pune lacăt pe Combinatul Chimic de la Făgăraș. Într-un comunicat remis presei, conducerea societății a prezentat situația de la această oră.

Privatizarea societatilor de pe platforma Combinatului Chimic Fagaras s-a realizat in anul  2007 dupa 3 ani de nefunctionare. In perioada de nefunctionare cele mai multe instalatii , unele de mare randament dar din otel inoxidabil , fusesera taiate si vandute ca fier vechi. Combinatul avea datorii la bugetele publice si fata de o serie de furnizori care ramasesera neplatiti din perioada de functionare. O serie de active erau ipotecate, deci urmau sa fie lichidate pentru ca acestia sa-si recupereze creantele. Specialistii si muncitorii cu inalta calificare isi pierdusera locurile de munca.


Interagro SA s-a angajat ,in baza Contractului de Procesare , sa investeasca sume uriase pentru completarea si modernizarea instalatiilor si pentru repunerea Combinatului in functiune. Au fost create 700 locuri de munca in Fagaras., oras monoindustrial, au fost angajati specialistii si muncitorii disponibilizati inainte de privatizare.

Prin Contractul de Procesare s-a asigurat functionarea Combinatului si in continuare, Interagro a finantat toate investitiile si a suportat sarcinile de mediu, spre deosebire de alte combinate chimice care au fost taiate si vandute ca fier vechi, iar statul roman a suportat toate cheltuielile de mediu.


Incepand cu data de 15.05.2014 Combinatul nu mai poate functiona. Institutiile statului au folosit toate mijloacele pentru blocarea functionarii combinatului si in consecinta, Contractul de Procesare a fost suspendat.
Combinatul nu a dispus si nu dispune de mijloace financiare fara ajutorul societatii Interagro .

loading...

Din aceste motive, independente de vointa noastra, suntem nevoiti sa inchidem Combinatul  si  sa disponibilizam personalul.

  • Director General
  • ing. Barcutean Iosif Liviu
Angajaţii cer demisia directorului de la Nitroporos

Revoltă pe platforma chimică din Făgăraş. Angajaţii societăţii Nitroporos, în special cei care au ieşit din schimbul trei în această dimineaţă, au mers împreună cu liderii de sindicat la uşa directorului Iosif Bărcuţean.

Motivele sunt clare pentru angajaţi: nu şi-au primit salariile de peste o lună şi jumătate, dar şi comunicatul de presă transmis de director prin care anunţa că peste două zile combinatul se închide definitiv şi toţi angajaţii vor fi disponibilizaţi.

Inginerul Iosif Bărcuţean a ieşit cu primele afirmaţii:
,,Eu sunt în legătură directă cu administratorul unic al societăţii, zilnic, şi în momentul când vor apărea modificări faţă de ce am scris în acel comunicat vom reveni cu un altul. În primul rând vom anunţa oamenii din fabrică, să-i liniştim, pentru că agitaţia s-a întâmplat şi datorită acestui anunţ. În momentul de faţă, aceasta este unica soluţie.”

De cealaltă parte lucrurile sunt mult mai tranşante. Angajaţii sunt revoltaţi că sunt nevoiţi să se împrumute ca să poată trăi de la un salariu la altul şi din acest motiv au boicotat uşa directorului. ,,Demisia! Demisia! Demisia!”, au strigat ei.

Newsb.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite