TRAGIC:UCM Reşiţa, cea mai veche fabrică din România, la un pas să îşi închidă porţile

Distribuie!by Iata cum a reusit capitalismul, Europa si F.M.I. sa ne inchida totul, planul masonic de distrugere a oricarei sanse de independenta industriala a mai bifat un succes pe agenda lor, prin tinerea de pioni corputi si incompetenti la conducerile fabricilor, ca sa aibe motiv sa spuna ca sunt pe […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata cum a reusit capitalismul, Europa si F.M.I. sa ne inchida totul, planul masonic de distrugere a oricarei sanse de independenta industriala a mai bifat un succes pe agenda lor, prin tinerea de pioni corputi si incompetenti la conducerile fabricilor, ca sa aibe motiv sa spuna ca sunt pe pierderi si ca trebuie sa le inchida si ATENTIE sa le darame ( ca sa nu ii vina vreunui tanar ideea vreodata sa le mai remodernizeze).

„În anii 70, făceau orice, mai putin sateliți care să îi trimită pe Marte. Avea secții de echipamente navale, de motoare grele, de locomotive, de hidroagregate energetice, de echipamente pentru termocentrale”, a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al UCM Reșița.


În cei peste 200 de ani de existență, Uzina Constructoare de Maşini Resiţa s-a transformat într-un parc industrial de dimensiuni impresionante, întins pe 130 de hectare, cu utilaje unice în sud-estul Europei.

„De aici s-au format, s-au executat, realizat și expediat întreaga furnitură a hidroechipamentelor la centralele din țară”, spune Cristian Apostol, șeful secțiilor Ansamble sudate și Prelucrări mecanice de la UCM Reșița.

După Revoluţie, odată cu prăbuşirea economiei interne, comenzile scad. Uzina începe să acumuleze datorii la bugetul de stat.

„Cei de la UCM Reșiţa au avut o mentalitate parazitară. (…) Au stat foarte mulți ani așa, într-un dolce far niente, într-o stare de letargie: e Hidroelectrica în spate, nu o sa avem probleme, doar ca s-a prăbușit Hidroelectrica. Surprise! Atunci s-au trezit mititeii la realitate. (…) Aveau o dependență totală. Sinucigașă”, a adăugat administratorul judiciar.

La sfârșitul lui 2003, UCM Reșița a fost privatizată. „Cred şi astăzi, aşa cum am crezut şi atunci, şi repede mi-am dat seama de asta, că acest proces de privatizare a UCMR a fost făcut în grabă, cu o foarte slabă documentare”, spune Adrian Chebuţiu, fost director UCM Reşiţa.

loading...

În acte, Inet AG e deținută de cetățeanul elvețian Beat Eugene Corpataux, un apropiat al controversatului om de afaceri Bogdan Buzăianu.

„Investitorul strategic nu se cheama Inet, se cheamă Bogdan Buzăianu. UCM Reșita a fost preluată de către un băiat deștept cu care ne-am mai întâlnit, suntem prieteni vechi, și la Hidroelectrica”, a adăugat Borza.

Odată cu privatizarea UCMR, statul promite că şterge datoriile acumulate de uzină, dar le reactivează după câțiva ani. În acelaşi timp, rând pe rând, DIICOT, DNA şI Fiscul descoperă un șir de ilegalităţi. În 2014, fabrica se luptă să nu moară.

„Practic, trăim de pe o zi pe alta, cu mici comenzi pe care reuşim să le găsim la mici furnizori, în special externi”, spune Cosmin Ursoniu, director general UCM Reşiţa.

„Moare UCM Reșita, moare puțin și Hidroelectrica și moare puțin mai mult și România, pentru că Hidroelectrica este cel mai important producător de energie. E datoria noastră, a tuturor cetățenilor, și în primul rând a prietenilor mei de la palat ( Palatul Victoria – n.r.) să înțeleagă importanța acestor companii de stat pentru economia românească și România. Companiile statului nu apelează la SPV-uri, la inginerii financiare, la paradisuri fiscale”, a mai spus Borza.

22 iulie 2014

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Romania+furata/UCM+Resita+cea+mai+veche+fabrica+din+Romania+la+un+pas+sa+isi+in

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite