Incredibilele insulte la adresa lui Eminescu pe ruta George Soros! Trebuie să cunoști aceste lucruri:

Distribuie!by Evreul sionist George Soros a stat cu ochii pe România încă de dinainte de 1989. Ca dovadă că, imediat după căderea regimului comunist, împreună cu evreul bolșevic și agentul KGB Silviu Brucan (pe numele său adevărat Saul Brukner) au pus bazele așa numitului GDS – Grupul de Dialog Social […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Evreul sionist George Soros a stat cu ochii pe România încă de dinainte de 1989. Ca dovadă că, imediat după căderea regimului comunist, împreună cu evreul bolșevic și agentul KGB Silviu Brucan (pe numele său adevărat Saul Brukner) au pus bazele așa numitului GDS – Grupul de Dialog Social – menit să educe poporul român în spiritul politicii „elitei financiare mondiale”. Desigur, George Soros a finanțat multe alte ONG-uri în România menite să monopolizeze tot spațiul societății civile și a și reușit. Astăzi, cei mai mulți dintre vocaliștii așa-zisei societăți civile sunt pe statele de plată ale ONG-urilor finanțate de George Soros. Și sunt motivați să muncească cu entuziasm!

Prin urmare, nu ar trebui să ne surprindă să găsim printre membri GDS-ului pe câțiva dintre cei mai vocali adversari ai lui Eminescu, în condițiile în care Eminescu a fost un critic acid al evreilor din vremea lui, pe motive întemeiate.


Citind un articol de-al jurnalistului George Roncea, am extras pentru dumneavoastră câteva pasaje edificatoare în care sunt citați doi membri GDS de „soi”: Horia Roman Patapievici și Cristian Preda…

George Roncea: „Patapievici consemna în câteva fraze cheie, următoarele consideraţii despre modelul Eminescu într-un cunoscut articol scris în 2002 şi dedicat „Inactualităţii lui Eminescu”, reluat (respectiv asumat şi întărit) şi în 2006:


– “Ca poet naţional Eminescu nu mai poate supravieţui, deoarece noi azi ieşim din zodia naţionalului”
– “Eminescu nu mai e la modă, deoarece nu mai “dă bine””
– “înţelegem amploarea prăbuşirii cotei lui Eminescu la bursa valorilor proclamate la lumina zilei”

a devenit suspect”
– “patul lui Procust al noului canon importat din “ţările progresiste” a arătat fără dubiu că fostul poet naţional al României clasice e “politic incorect”
– “Din punct de vedere politic, Eminescu pare a fi irecuperabil”
– “Eminescu nu ne mai poate apărea decât ca exasperant de învechit”
– “cultura română din ultimii ani, în lupta pentru integrare euro-atlantică, nu doreşte decât să scape de tot ce este învechit adică să fie progresistă”
– “Pentru nevoia de chip nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume bine văzut înafară, Eminescu joacă rolul cadavrului din debara”

”Sintagma utilizată de Patapievici, “cadavru din debara” pleacă de la expresia, folosită “în ţările progresiste”, “skeleton from the closet”, cu sensul de secret stânjenitor.
De expresia “corps in the closet” nu am auzit încă.
Există însă sintagma “cadavru politic” şi mi se pare destul de plauzibilă ipoteza clivajului de sensuri (intenţionat sau nu), mai ales având în vedere faptul că accentul pus asupra temei politice în textul “manifest” al viitorului secretar de stat pus de administraţia prezidenţială să reprezinte cultura României în lume.
Compunerea imaginii Eminescu-cadavru spune, intertexual, poate mult mai mult decât a intenţionat autorul.
Vocaţia excremenţială din textele de debut ale lui Patapievici se rafinează aici, intervenind o subtilă abordare exegetică necromaniacă. Concepţia de abordare a tezei este tot în cheie politică, de aici şi invocarea integrării euro-atlantice, un proces profund politic şi de siguranţă naţională, nu cultural.

loading...

cristian PredaUn “text manifest” similar în concluzii aparţine lui Cristian Preda, tot amploaiat al mai multor administraţii prezidenţiale.
Cristian Preda s-a afirmat mai din timp decât Patapievici, în 1998, în Dilema, publicaţia ministrului de externe al României, Andrei Pleşu, partenerul de conspiratii moscovite al lui Ion Iliescu, inca din epoca Tescani.
„Eminescu trebuie contestat şi demitizat, dar nu pentru rudimentele sale de gândire politică. Din acest punct de vedere, el este realmente nul. Nu ai obiect” – asta scria Preda.
Mai putin iscusit decât Patapievici, Preda nu s-a gândit să introducă şi „cestiunea siguranţei naţionale” în ecuaţia Eminescu poate şi deoarece NATO era încă o fata morgana la vremea aceea, pentru România „progresistă”.

Modelul Eminescu ar fi deci, pentru epoca noastră, din punct de vedere cultural şi politic, inadecvat, “irecuperabil”, “suspect”, “învechit”, “nul”, iar junii şi junicile care vor nume “afară”, care aspiră la sincronie europeană, au nevoie de alte modele, de succes, nu cadaverice.

Asa zisa clasa politică “progresistă” din care au făcut şi fac parte atat Ion Iliescu cat si învăţăceii lui Andrei Plesu sunt cei care au executat operatiunile de jefuire a patrimoniului naţional, distrugere a sistemului de învăţământ (certificată de nivelul precar al generaţiilor ieşite de pe băncile şcolilor), cei care a provocat fărâmiţarea coeziunii sociale şi naţionale, si au reusit, cu sprijinul direct al lui George Soros, impunerea unor standarde anticreştine în sânul societăţii româneşti.”

Sursa textului: https://www.facebook.com/george.roncea/posts/582743135112639

 

http://www.cunoastelumea.ro/incredibilele-insulte-la-adresa-lui-eminescu-pe-ruta-george-soros-trebuie-sa-cunosti-aceste-lucruri/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Va exista, in cursul generatiei urmatoare sau nu foarte departe de aceasta, o metoda farmacologica de a-i face pe oameni sa-si iubeasca robia, creand dictaturi fara lacrimi...
CINE, CE A FURAT IN MASONERIE. Dezvaluiri fulminante din interiorul “Marii Loje Nationale din Romania” despre “Fratii” infractori, o gasca de interlopi, homosexuali si cadre ale Armatei, MAI, SRI si SIE. Miza: alegerile din noiembrie
Economist: Românii ar fi avut 4.000 de euro pe lună, dacă în 1990 nu s-ar fi aplicat legea masonica Brucan!" Atata timp cat vom vota masoni, vom trai in SCLAVIE
Studiu recent – copiii nenăscuți pot simți durerea încă din primul trimestru de sarcină
REVOLTA COPIILOR DE LA O CASĂ DIN BRAȘOV SCOATE LA IVEALĂ O CIFRĂ NECUNOSCUTĂ PÂNĂ ASTĂZI. ÎN ROMÂNIA, 30% DINTRE COPIII PLASAȚI LA STAT PRIMESC MEDICAȚIE PSIHIATRICĂ!
ANAF sunt pusi sa inchida toate firmele romanesti si micii intreprinzatori ca sa ramana doar companiile straine, multinationalele, supermarketurile si investitorii straini
Iohannis a aparut ca TOP GUN in tara cu TOP DEFRISARI din lume
Pașapoartele românești, produse cu voie de la un SRL unguresc
Olivia Steer- concluzie dupa ce o fetita a murit din cauza ca "nu ar fi fost vaccinata". Cauza reala sunt INFECTIILE INTRASPITALICESTI nu ce minte mass-media oficiala!!!!
Masonii, semnal de ALARMĂ pentru români: Totul are o limită. Ce se întâmplă la noi nu se întâmplă nicăieri în lume
De ce nu ne dotam armata cu camioane noi produse in tara la Roman Brașov? Este o lipsa de logica si patriotism, in plus preturile sunt sub piata
Dacă iubeşti pe cineva, dar te minte și te înșală, iar după multe încercări nu reuşeşti să-l schimbi, e bine să renunţi la iubirea aceasta? Răspunsul uluitor oferit de un preot
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite