Ingredientele SCARBOASE din alimentele pe care le consumam zi de zi

Distribuie!by Business Insider a realizat o investigaţie care relevă “ingredientele scârboase” din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Gândacii, măruntaiele peştilor sau părul de şobolan sunt “secretele” prin care marile companii îşi colorează produsele şi le conferă gustul unic, notează sursa. GÂNDACI STRIVIŢI. Business Insider susţine că Starbucks […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Business Insider a realizat o investigaţie care relevă “ingredientele scârboase” din alimentele pe care le consumăm în fiecare zi. Gândacii, măruntaiele peştilor sau părul de şobolan sunt “secretele” prin care marile companii îşi colorează produsele şi le conferă gustul unic, notează sursa.

GÂNDACI STRIVIŢI. Business Insider susţine că Starbucks striveşte gândaci pentru a obţine colorantul roşu folosit în cafelele sale.


SECREŢII ANALE DE CASTOR. Firmele producătoare de îngheţată folosesc o combinaţie între urina şi secreţiile anale ale castorilor, numită “castoreum”, pentru a crea aromele de vanilie şi zmeură. Castoreum, produs aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA), este folosit şi în parfumuri.

VEZICĂ DE PEŞTE. Conform Business Insider, “ingredientul” secret care oferă strălucire berii este vezica uscată de peşte. BBC a confirmat această teorie printr-o investigaţie care a scos la iveală că majoritatea berilor britanice conţin vezică de peşte.


NISIP. Sosul picant din restaurantele Wendy’s conţine, pe lângă chili, şi nisip, folosit drept agent antiaglomerant.

ŢESUT CONJUNCTIV DE PORC. Gelatina folosită la jeleuri este făcută din colagen, care la rândul ei se obţine din ţesut conjunctiv de porc fiert.

SECREŢII DE OAIE. Lanolina, un aditiv aprobat de FDA care face guma de mestecat mai moale, provine din prelucrarea lânii de oi. Această substanţă gelatinoasă se mai găseşte şi în cosmetice, în protecţia solară şi în produsele pentru copii.

loading...

RUMEGUŞ. Caşcavalul ras conţine rumeguş, care îl face să nu se lipească.

PENE DE RAŢĂ ŞI PĂR UMAN. Conform Business Insider, producătorii de pâine folosesc un aminoacid numit L-cisteină, care face pâinea mai moale. Acest aminoacid este format din 80% păr de om prelucrat, dar conţine şi pene de raţă prelucrate. McDonald’s foloseşte L-cisteina pentru plăcintele sale.

VIERMI. FDA spune că este “perfect normal” ca, în fiecare 100 de grame de ciuperci, să se “strecoare” maximum 19 viermi şi 74 de acarieni.

DEODORANT DE WC. Bisulfitul de sodiu, folosit în majoritatea odorizanţilor de WC, este folosit în prepararea chips-urilor, pentru a le prelungi termenul de valabilitate şi a evita decolorarea.

PĂRUL DE ŞOBOLAN. FDA permite ca, la fiecare 100 de grame de ciocolată, să apară un fir de păr de şobolan şi 60 de fragmente de insectă.

Mihai Schiau este redactor al ziarului

 

Gândul

http://www.gandul.info/magazin/mai-ai-curaj-sa-bei-bere-dupa-ce-citesti-asta-ingredientul-care-nu-apare-pe-eticheta-9459670

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite