Investitorii străini aduc sclavie din plin românilor

Distribuie!by În timp ce hipermarketurile din Romania fac profituri de miliarde de euro românii sunt platiti precum niste sclavi. Sunt curios angajaţii supermarketurilor Kaufland, Lidl, Penny, Profi, Billa, Real, Carrefour, Cora, Mega Image şi Auchan beneficiază de reduceri de preţuri sau ceva gratuităţi ca urmare a faptului că lucrează zi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

În timp ce hipermarketurile din Romania fac profituri de miliarde de euro românii sunt platiti precum niste sclavi.
Sunt curios angajaţii supermarketurilor Kaufland, Lidl, Penny, Profi, Billa, Real, Carrefour, Cora, Mega Image şi Auchan beneficiază de reduceri de preţuri sau ceva gratuităţi ca urmare a faptului că lucrează zi de zi printre mii de produse care mai de care mai apetisante?

Mi-am adus aminte de trei doamne din Kaufland care, aproape de ora închiderii magazinului din Hunedoara, se uitau la raftul cu sucuri acidulate şi se întrebau una pe alta pe care să-l încerce în ziua respectivă. Una dintre doamne a pus mâna pe o sticlă de “suc” San Terra, fără îndoială cel mai ieftin suc acidulat din Kaufland, şi le-a spus colegelor sale: “Ce ziceţi, azi îl încercăm pe ăsta? Poate are ceva urme de fruct…”. Sunt ferm convins că sucul respectiv, care costă mai puţin de un leu [o sticlă de doi litri], nu a văzut fructe deloc. Nici măcar în pozele de pe pereţii fabricii în care este făcut. Deloc, nada, nimic. Şi totuşi, dacă nu s-ar vinde, nu s-ar mai produce şi deci nu ar mai exista pe rafturile magazinelor.


Revenind la dilema mea: ştiu că printre cititorii acestui blog sunt şi oameni care lucrează în supermarketurile româneşti. Aş vrea să-mi spuneţi dacă primiţi vreo gratuitate, dacă beneficiaţi de vreo reducere pentru că lucraţi în magazinele astea mari care fac profituri uriaşe sau dacă sunteţi nevoiţi să vă descurcaţi cu salariul – care presupun că este mic – şi, eventual, bonurile de masă.

Şi ce salarii sunt în supermarketuri? Cât poate să câştige un angajat “de jos”, dacă nu-şi permite nici măcar o cutie de suc “natural” cu trei sau patru lei?


loading...

Nu exista beneficii pt angajati, casa angajati e inchisa exact cand ai nevoie cu ea, mai nou nu au voie sa isi faca cumparaturile in pauza decat ce mananca la munca. Bonus> bonurile de masa sunt stampilate, le poti folosi doar la ei. Salariul minim 650 de lei plus bonuri de masa. 650 de lei? Salariul minim e acum de 800 de lei; ce fac, pun şi bonurile la socoteală?
Mi se pare foarte dureros să lucrezi într-un magazin unde se găsesc chiar de toate şi să nu îţi permiţi nici măcar nişte mâncare, să nu mai. 🙁 Trist! Şi noi mergem şi cotizăm şi ei prosperă…
O casieră de la cora are 800 de lei plus bonurile iar în cele 8 ore de muncă trebuie să ceară voie să meargă la toaletă. Cineva care a lucrat la Domo lucra cel puţin 10 ore pe zi plus două week-end-uri de dimineaţă până seara, adică nu avea liber deloc, şi ,avea pe cartea de muncă 800 de lei dar, dacă magazinul nu îşi îdeplinea targetul li se tăia şi leafa şi li se luau şi din bonurile de masă. a avut o lună când a câştigat 700 de lei şi 10 bonuri, muncind câte 10 ore timp de 30 de zile. “Mari investitori” au venit aici,acestia vor doar PROFIT nimic mai mult ! Am vrut democratie ? parintii nostri, alti oameni spalati pe creier de Europa Libera si Vocea Americii, unii si-au dat foc pentru democratie. Acum uite, avem democratie si ce avem la schimb ?! SCLAVIE la standarde democratice. Eu stiu de nemtii de la Metro – au vanzari de milioane de euro pe an si salariile sunt 800 RON de 5 ani incoace. Nici macar prime de sarbatori. O bataie de joc la adresa oamenilor care lucreaza. La profi casierul are venitul brut de 900 si in mana in jur de 650 si bonuri de masa pe care scrie ,,valabil doar in reteaua de magazine PROFI ”. http://denisuca.com/cand-lucrezi-la-supermarket-ce-gratuitati-ai/comment-page-1/ PS. CAM ASTEA SUNT “BENEFICIILE” ADUSE DE “mari investitori” .

SURSA: http://searchnewsglobal.wordpress.com/2014/08/31/investitorii-straini-aduc-sclavie-din-plin-romanilor/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite