Iohannis a propus la sefia SRI pe Eduard Hellvig|un apropiat al lui Ponta, Isarescu, Soros

Distribuie!by Klaus Iohannis a anunțat că l-a propus pe Eduard Hellvig la șefia SRI. “Am considerat ca in aceasta perioada este nevoie ca la SRI sa existe o echipa completa pentru a instaura calmul necesar acolo. Astfel, am decis sa fac o nominalizare pentru pozitia de director al SRI. În […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Klaus Iohannis a anunțat că l-a propus pe Eduard Hellvig la șefia SRI.

“Am considerat ca in aceasta perioada este nevoie ca la SRI sa existe o echipa completa pentru a instaura calmul necesar acolo. Astfel, am decis sa fac o nominalizare pentru pozitia de director al SRI. În aceasta seara am semnat scrisoarea catre presedintii celor doua camere ale Parlamentului si l-am propus pe domnul Eduard Hellvig pentru pozitia de director al SRI”, a anunțat Iohannis într-o conferință de presă.


Iohannis a mai spus că astăzi a avut întâlniri și cu liderii partidelor politice cărora le-a adus la cunoștință nominalizarea.

“Probabil in cursul saptamânii viitoare, Parlamentul va lua in dezbatere aceasta chestiune”, a completat Klaus Iohannis.


Președintele a afirmat că atunci când s-a gândit la o nominalizare pentru șefia SRI, a ales o persoană care să aducă liniștea și calmul în instituție.

“Atunci cand m-am gandit la o persoana pe care s-o propun pentru functia de sef al SRI, am cautat pe cineva care este pregatit pentru o astfel de pozitie, care are energia necesara, care cunoaste actorii politici, care are suficiente cunostinte despre activitatea SRI si care este o persoana care vine sa aduca calmul necesar in acest spatiu. Pe de alta parte, am cautat o persoana care pentru mine reprezinta garantia unui parcurs de modernizare , unui parcurs de europenizare. SRI a castigat foarte mult ca si imagine publica in ultimii ani, a avut rezultate notabile si s-au facut progrese semnificative si toate acestea trebuie sa fie duse mai departe. Am convingerea ca domnul Hellivg va face aceste lucruri”, a declarat Iohannis.

În ceea ce privește nominalizarea pentru SIE, președintele a spus că ea va avea loc la “momentul potrivit”.

“Nu am dorit sa fac nominalizarile impreuna, astfel ca acum vorbim doar despre o  nominalizare la SRI si urmeaza ca la momentul potrivit sa fac o nominalizare si pentru SIE”, a spus Iohannis.

De asemenea, președintele a mai declarat că așteaptă propunerea de la ministrul Justiției pentru un nou șef la DIICOT.

“Astept cu mare interes o propunere de la ministrul Justiției pentru DIICOT. Atunci cand va vei cu o propunere, o discutam si intram pe procedura”, a conchis Kluas Iohannis.

Cine este Eduard Hellvig?

Eduard Hellvig, o „eminenţa cenuşie” paraşutată în anul 2008 la PNL direct din ograda lui Dan Voiculescu, adică de la Partidul Conservator.

In 2012 a facut parte din Guvernul Victor Ponta, ca ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului. In acea perioada, Hellvig a declarat ca sub conducerea Elenei Udrea, ministerul a fost caracterizat de “dispret pentru banul public, dar si pentru cetatean“.

La nivel de partid, Hellvig este vicepresedinte al PNL responsabil cu relatiile externe iar in 2011 a fgost chiar secretar general al PNL. Cu doi inainte, in 2009, a fost coordonatorul campaniei liberalului Crin Antonescu pentru alegerile prezidentiale.

In perioada 2004-2008, Hellvig a fost deputat din partea PC si secretar al Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, iar intre anii 2006 si 2007 a fost europarlamentar. Inainte de terminarea mandatului, Hellvig a demisionat din PC si s-a alaturat echipei liberale din Bihor. Filiala PNL Bihor l-a desemnat candidat pentru un al doilea mandat de deputat, dar acesta nu a castigat alegerile.

loading...

Dupa esecul de la alegerile generale din 2008, Eduard Hellvig s-a mutat in Bucuresti, unde a devenit un apropiat al presedintelui PNL, Crin Antonescu, iar liderul liberal l-a desemnat, la un moment dat, ca posibil ministru intr-un potential guvern liberal.

Hellving a fost, inainte de 2004, pe rand, consilier politic al fostului vicepresedinte PNL Horia Rusu in perioada1998-1999, consilier al ministrului de Interne Constantin Dudu Ionescu in perioada 1999-2000, in 2000 consilier al candidatului la Presedintia Romaniei Mugur Isarescu si in 2004 director general al Institutului de Studii Sociale.El a fost si broker la Bursa de Valori Bucuresti in perioada 1997-1998 si coordonator de programe la Fundatia Soros in 1995.

Potrivit unor surse, pe vremea USL, Hellvig ar fi fost sursa de informaţii lui Dan Voiculescu din PNL. (informatiazilei.ro)

Pe plan profesional, Eduard Hellving a absolvit specializarea Stiinte Politice din cadrul Facultatii de stiinte Politice si Administratie Publica, Universitatea “Babes-Bolyai”, Cluj-Napoca (1997), a urmat studii post-universitare in domeniul securitatii si apararii la Colegiul National de Aparare, Universitatea “Carol I”, Bucuresti si la Centrul European de Studii de Securitate “George C. Marshall”, Garmisch – Partenkirchen. Din 2009 este Doctor in Stiinte Politice al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti.

Din septembrie 2013, Hellvig este membru al Parlamentului European. Face parte din Comisia pentru piata interna si protectia consumatorilor, Delegatia la Comisia parlamentara de cooperare UE-Moldova, Delegatia la Adunarea Parlamentara Euronest, este membru supleant in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara si in Comisia pentru afaceri juridice.

La alegerile parlamentare din decembrie 2012 a fost ales deputat in Colegiul uninominal nr. 4, Ilfov. A fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor si a facut parte din Comisia pentru Afaceri Europene si din Delegatia Romaniei la Adunarea Parlamentara a NATO. In septembrie 2013 a demisionat din Parlamentul Romaniei pentru a prelua mandatul de europarlamentar liberal.

Surse: NasulTV. PROTV

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/cine-este-eduard-hellvig-noul-sef-al-sri-fostul-broker-la-bursa-care-a-mizat-pe-politica.html

http://www.nasul.tv/2015/02/19/iohannis-s-a-decis-eduard-hellvig-va-fi-seful-sri/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite