Iohannis, reclamat la Curtea de Conturi pentru cheltuieli exorbitante

Distribuie!by Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a anunţat că l-a reclamat la Curtea de Conturi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru intenţia de a achiziţiona un sistem de irigaţii pentru Palatul Cotroceni, care ar urma să coste peste 500.000 de euro. Bodu cere instituţiei să verifice “legalitatea și oportunitatea acestei achiziții din […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Fostul europarlamentar Sebastian Bodu a anunţat că l-a reclamat la Curtea de Conturi pe preşedintele Klaus Iohannis pentru intenţia de a achiziţiona un sistem de irigaţii pentru Palatul Cotroceni, care ar urma să coste peste 500.000 de euro. Bodu cere instituţiei să verifice “legalitatea și oportunitatea acestei achiziții din bani publici”.

Înțeleg că dl. Klaus Iohannis este pasionat se grădinărit, activitate căreia îi dedică o mare parte din timpul său (atunci când nu este, desigur, plecat în concediu, vacanțele fiind o altă mare pasiune a sa), dar a cheltui 533.000 de euro pentru un sistem de irigație este de-a dreptul opulent și sfidător. Nu neapărat în raport cu sărăcia instituțiilor publice (despre care nu vreau să vorbesc, pentru că ar putea fi catalogat ca populism), ci în raport cu înseși nevoile Administratiei Prezidentiale, motiv pentru care am solicitat, de altfel, intervenția Curtii de Conturi. Sunt convins că dl. Klaus Iohannis, împreună cu soția sa, d-na Carmen, s-au gândit de multe ori în viața lor anterioară cum ar fi să aibă o grădină de 2 hectare și cum ar fi ca o astfel de grădină să fie irigată cu un sistem de peste jumătate de milion de euro. Dar asta nu înseamnă că un astfel de gând trebuie să se și transforme în realitate, în această viață și pe bani publici, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.

Fostul europarlamentar şi şef ANAF susţine că banii alocaţi de Administraţia Prezidenţială pentru această investiţie sunt mult peste necesităţi.


loading...

Așa cum am arătat în cuprinsul sesizării adresată Curtii de Conturi, nu este vorba de o lucrare de (re)amenajare a grădinii Palatului Cotroceni, care ar fi putut costa oricât, în funcție de gusturile proprietarului (desigur că, în acest caz, proprietar este Statul Român, actualul Președinte fiind doar ocupantul vremelnic al imobilului). Este vorba deci de o simplă instalare a unui sistem de irigație a vegetației, al cărei cost, în piață, este undeva între 3 și 5 euro pe metru pătrat, în funcție de calitatea sistemului. Cum spațiul verde al grădinii Palatului Cotroceni are o suprafață, așa cum spuneam, de aproximativ 2 ha, rezultă că valoarea maximă a sistemului nu poate depăși 100.000 de euro, la care s-ar adăuga montarea, deci un total de 200.000 de euro. În conditiile in care există deja un sistem de irigație, este evident că unul nou nu înseamnă să pornești de la zero: se pot păstra jgheaburi, canale de evacuare sau furtunuri, susţine Bodu.

Scandalul a izbucnit după ce Administraţia Prezidenţială a anunţat că doreşte să cumpere un sistem modern de irigaţie, precum şi modernizarea unei aripi a unei clădiri.

Implementarea unui sistem de irigaţii pentru spaţiile verzi din parcul Complexului Cotroceni este necesară ţinând cont de faptul că actualul sistem a fost proiectat în anul 1979 şi utilizează cantitaţi foarte mari de apă. Pe lângă consumul mare de apă, se înregistrează şi costuri ridicate cu energia electrică necesară pentru punerea în funcţiune a hidranţilor utilizaţi în prezent. Realizarea unui sistem modern de udare a vegetaţiei, în varianta subterană, ar determina, printre altele, reducerea costurilor legate de consumul de energie electrică pentru pomparea apei şi micşorarea cantităților de apă utilizate, a anunţat Preşedinţia.

 http://www.reteauadestiri.ro/iohannis-reclamat-la-curtea-de-conturi-pentru-cheltuieli-exorbitante/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Crima vaccinării obligatorii: conform prospectelor, vaccinurile nu sunt evaluate din punct de vedere carcinogen sau mutagen și nici din punct de vedere al impactului asupra fertilității celor injectați cu ele!!!
Anchetă France 2: cum ajung pădurile virgine din România mobilier în casele bogaţilor Europei
In timp ce tara e in doliu MASONII au petrecut la marele • BAAL• la PALATUL PARLAMENTULUI
SOROS VREA SA ADUCA COMUNISMUL IN EUROPA DAR NU PE CEL AL LUI CEAUSESCU CI PE CEL A LUI PAUKER SI LENIN. Săptămânalul German Wirtschafts Woche îl acuză pe Soroș ca finantează și susține Syriza pentru a prabuși Euro și Germania.
SA REDUCA TAXELE NU AU VRUT DAR AVION PT. KLAUS DA: Dacian Cioloș și tehnocrații îi fac un CADOU lui Klaus Iohannis: Vor să-i cumpere AVION
Să nu mai fim ipocriți! Este vorba de terorism belgian și francez, nu islamc !
ALERTA MEDICALA de proporţii. Vaccin NEAUTORIZAT în UE, TESTAT pe bebeluşii din România
Vai de părinţii care se amestecă în viaţa copiilor căsătoriţi şi le strică casa!
Bocancii militarilor elvetieni sunt fabricati in Romania pe salarii de mizerie
Jacob Grandstaff, jurnalist american: În ultimii 10 ani, Departamentul de Stat a tratat România ca pe o COLONIE. Dacă românii vor continua să creadă că nu sunt suficient de deștepți sau abili să-și conducă țara, atunci vor fi tratați la fel ca până acum
Motive să cred că România este o ţară bananieră
Un medic rupe tăcerea! Traumele româncelor care îngrijesc batrani in strainatate
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite