Iohannis si Dragnea au dat liber de la 1 iulie: s-au mărit salarii, s-au mărit pensii pentru senatori, s-a scumpit energia electrică

Distribuie!by De astăzi intră în vigoare legea salarizării unitare. Cresc o parte dintre lefurile de la stat, iar senatorii şi deputaţii se bucură de unele dintre cele mai mari creşteri. Salariul lor brut depăşeşte, de azi, 13.000 de lei. Până acum, aveau 5.600. De la 1 iulie creşte și punctul […]
Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

De astăzi intră în vigoare legea salarizării unitare. Cresc o parte dintre lefurile de la stat, iar senatorii şi deputaţii se bucură de unele dintre cele mai mari creşteri. Salariul lor brut depăşeşte, de azi, 13.000 de lei. Până acum, aveau 5.600. De la 1 iulie creşte și punctul de pensie, iar programatorii sunt scutiţi de plata unor impozite. Tot de astăzi cresc şi facturile la energia electrică pentru populaţie.

1 iulie aduce salarii mai mari cu 15% pentru militari şi personalul contractual. Legea salarizării unitare prevede majorări de 25% şi pentru profesori şi medici, dar abia de anul viitor. În schimb, primarii, preşedinţii de consilii judeţene şi parlamentarii muncesc chiar de azi pe salarii mai mari.


Senatorii şi deputaţii se bucură de unele dintre cele mai mari creşteri. Încasează un salariu brut de peste 13.000 de lei, faţă de 5.600 de lei în prezent. Iar preşedinţii celor 2 camere vor câştiga fiecare câte 16.500 de lei.

Preşedintele României va primi la finalul lunii iulie 17.400 de lei, cu 3.000 de lei mai puţin faţă de cât câştigă acum.


Tot de la 1 iulie se majorează, pentru a doua oară în acest an, şi punctul de pensie şi ajunge la 1.000 de lei. Creşterea este de 9 procente.

Bugetarii vor primi şi tichete de vacanţă.

loading...

După 8 ani, statul acorda aceste drepturi angajaţilor din sistemul public central şi local, autorităţile publice centrale şi locale, precum şi companiile de stat la care statul este acţionar majoritar au obligaţia să acorde indemnizaţia sau prima de vacanţă sub formă de vouchere, în valoare de 1.450 lei,” spune Adrian Dobre, ministrul Turismului.

Sunt schimbări care, împreună cu toate majorările de lefuri din programul de guvernare vor cântări greu în deficitul bugetar.

Aceasta este senzația pe care o am în momentul de față, s-au mărit salarii, s-aumărit pensiile, s-au indexat la începutul anului, a făcut fostul guvern indexarea anuală, acuma s-a plusat de la 1 iulie, toate aceste sume de bani trebuie plătite de undeva și de unde luăm banii?” precizează Emilian Duca, consultant fiscal.

Nu sunt singurele modificări: scade numărul programatorilor care beneficiază de scutirea de impozitul pe venit. Scapă de taxe doar cei care aduc cel puţin 10.000 de euro venituri angajatorului.

Tot de la 1 iulie cresc, în schimb, facturile la energia electrică pentru populaţie. Scumpirea de 8 procente, se va regăsi în facturile din luna august. Recalcularea tarifelor la electricitate se face o dată la şase luni şi are loc pe fondul scumpirilor de pe bursă, de la începutul anului. Atunci, în doar o lună, costul energiei de pe bursă s-a dublat şi a depăşit 650 de lei pe mega watt oră.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Ne-am umplut de poponari !! Parca pe zi ce trece apar tot mai multi "tineri d'aştia frumosi si liberi" care scandeaza #rezist
Premiile anuale ale MASONERIEI, singurul ONG ale cărei Gale sunt transmise de TVR. Cine a participat la eveniment și de ce râdea Valeriu Zgonea
Ontario, Canada: S-a votat legea TOTALITARĂ prin care statul îți poate lua copiii dacă ești împotriva ideologiei LGBT sau îi educi în spirit CREȘTIN
SUA a desecretizat scrisoarea din 1990 a lui Mugur Isarescu (varul regelui Mihai) catre Federal Reserve
Alina Mungiu-Pippidi șochează din nou: Protestatarii, mobilizați de serviciile secrete?
Spunea odată cineva: „Părinte, Ceauşescu strică bisericile”. „Nu el, mă, ci păcatele omenirii“ - i-a răspuns Părintele. (Maria Matronea, Sibiu)
Chemarea la Jihadul total: „Să-i ucideţi în ţările lor, să-i decapitaţi în propriile lor case, băgaţi cuţitul în ei pe stradă unde se plimbă crezându-se protejaţi...“
Romsilva inconștientă: va tăia, în acest an, 10 milioane de metri cubi de masă lemnoasă din pădurile statului şi din cele private, dar administrate de regie, potrivit bugetului pe 2017, care urmează să fie aprobat prin HG în Guvern.
Florin Stuparu: SATANISMUL MUZICII ROCK
Ghita: Kövesi si Coldea lucreaza pentru un serviciu secret strain| Sunt dovezi ca Kövesi a plagiat| Iata probele!
O asociație din Cluj-Napoca îi îndeamnă pe protestatari să facă vineri grevă generală. Interesant e cine finanțează acest ONG
Afacerist strain: Nu Auchan, Lidl, Kaufland sunt de vina ca dau salarii mici, romanii sunt de vina ca le accepta | Daca ar refuza toti sa se prezinte la astfel de joburi, ar fi nevoiti sa ridice salariile
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite