Isărescu îi ţine în braţe pe bancherii lacomi

Distribuie!by   Avocatul Gheorghe Piperea și deputatul liberal Daniel Zamfir i-au scos din minți pe șefii sistemului bancar românesc. Dacă predai băncii casa ipotecată, scapi de datorii Avocatul Gheorghe Piperea și deputatul liberal Daniel Zamfir au promovat o lege prin care datornicii bancari scapă de credit. Cum? Prin predarea către […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 


Avocatul Gheorghe Piperea și deputatul liberal Daniel Zamfir i-au scos din minți pe șefii sistemului bancar românesc. Dacă predai băncii casa ipotecată, scapi de datorii

Avocatul Gheorghe Piperea și deputatul liberal Daniel Zamfir au promovat o lege prin care datornicii bancari scapă de credit. Cum? Prin predarea către bancă a casei ipotecate, indiferent dacă valoarea imobilului este mai mică decât cea a creditului rămas de rambursat! “Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite” a trecut de Senat. Pentru a intra în vigoare, trebuie să fie adoptată și de Camera Deputaților, for decizional. De ieri, bancherii lacomi au luat cu asalt șefii formațiunilor politice, pentru a face lobby ca nu cumva în Camera Deputaților să se voteze Legea Piperea & Zamfir.


zamfir-piperea
Avocatul Piperea și deputatul Zamfir

Camera Deputaților, decizie finală 

În legea lui Piperea & Zamfir se arată că “prezenta lege reglementează dreptul debitorului de a stinge integral creanța și accesoriile sale, izvorând dintr-un contract de credit, prin transmiterea către creditor a dreptului de proprietate asupra bunului imobil ipotecat în favoarea creditorului, în condițiile prevăzute de lege”.


Evident, există și o condiție, unică: legea se aplică doar pentru creditele ipotecare. Dar, practic, legea oferă oricui oportunitatea de a scăpa de datoriile la bancă, chiar și în cazul în care imobilul ipotecat are o valoare mai mică decât cea a creditului.

“Dacă o astfel de lege va fi adoptata și de Camera Deputaților, for decizional, băncile ar putea fi puse în situația de a nu-și mai putea recupera integral banii împrumutați clienților, pentru că valoarea unor imobile a scăzut cu mult sub cea din momentul acordării împrumuturilor, majoritatea în 2007-2008, când România s-a confruntat cu un balon imobiliar, cu prețuri mult umflate”, își expune opinia Bancherul.ro

Legea scrisă de Piperea este un fel de plagiat după un proiect de lege inițiat de ANPC în februarie, în plin scandal al creditelor în CHF, care își propune să transpună Directiva Europeană 17 cu privire la creditele imobiliare.

mugur-isarescu-trecerea-la-euro-inseamna-400-de-tir-uri-de-valuta-2452694
Guvernatorul Mugur Isărescu nu vrea să guverneze și banul omului simplu. De ce? Pentru că este împotriva credinței sale

Mugur Isărescu apără bancherii lacomi,
gen BCR și BRD

Atât bancherii lacomi care au acordat credite fără discernământ, cât și guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, au criticat legea lui Piperea & Zamfir.

“Cine va mai acorda credite imobiliare, dacă se preconizează prin lege că rambursarea acestora se va face în clădiri? (…) Astfel este subminată viabilitatea activității bancare în sine și nu avem cum să discutăm despre viitorul activității bancare în România dacă, prin acțiuni legislative, o subminăm pe cea din prezent”, a spus Isărescu.

Apoi, protectorul bancherilor avizi și incompetenți, guvernatorul Isărescu, a reamintit că banii împrumutați de bănci sunt banii deponenților. “Acești deponenți care suntem tot noi, îi așteptăm înapoi sub formă de bani, nu sub formă de altceva, de ferestre sau coșuri de casă, și îi așteptăm și cu dobândă, pentru că altfel suntem nemulțumiți”, a încercat să sublinieze șeful BNR.

loading...

Dar Mugur Isărescu, guvernatorul care știe să întorcă vorbele ca la Ploiești, a uitat să spună că bancherii lacomi și incompetenți au dat cu împrumut bani deponenților fără să verifice bonitatea debitorului. Dar și că din cauza diferențelor mari dintre dobânda la depunere și cea de la împrumut a dus la un deficit de credite. În acest caz, băncile conduse de bancherii iresponsabili nu au atentat la banii deponenților? Sau la banii celor care au investit în acțiunile băcilor și văd că bancherii lacomi le oferă dividende ridicole? Răspunsul este unul singur: DAAAAA!

Sediul BRD
Banca BRD a fost implicată în fraude uriașe

Este adevărat ce spune Isărescu, “băncile nu sunt dezvoltatori imobiliari”, dar nici societăți de binefacere pentru escrocii care gravitează în jurul unor bancheri lacomi și incompetenți, cum se regăsesc din plin în conducerile unor bănci ca BCR sau BRD. Scandalurile cu iz penal în care creditele neperformante acordate de șefii băncilor BRD și BCR au zguduit sistemul bancar românesc. Dacă în cazurile penale recuperarea creditelor poate genera cote mari din valoare creditului – 70% -, în cele de tip credite neperformante valorea este de maxim 15%. Dar despre aceste credite neperfomante guvernatorul BNR Mugur Isărescu nu face tămbălău, deși vorbim tot de “banii deponenților”.

Sediul BCR noaptea
Banca BCR a performant prin credite neperformante

Mizeria de sub preșul bancherilor lacomi

Să fie clar: SECUNDA nu militează pentru salvarea escrocilor, ci pentru protecția cetățeanului care a ajuns în situația de a nu mai putea plăti ratele la bancă. Noi vorbim despre băncile care vor să-ți ia casa, să o vândă după cum doresc iar dacă prețul de vânzare nu acoperă datoria restantă, tu, cetățean onest, să rămâi dator pe viață la banca hrăpăreaţă.

Dar bancherilor lacomi nu le este teamă de oamenii onești, pentru că ei oricum nu vor să predea casele băncilor, vor munci din greu să-și păstreze acoperișul de deasupra capului. Acești oameni onești vor preda băncilor casele ipotecate doar atunci când nu vor mai avea bani de rate din salarii sau de unde să se împrumute: rude, prieteni, cămătari etc.

Bancherii lacomi se tem de “băieții deștepți“ din sistemul bancar! Ne referim la afacerile de tip „prietenești” – adică pentru un comision gras, bancherii au închis ochii să nu vadă că nu sunt întrunite condițiile de creditare  și au acordat împrumuturi cu mult peste valoare imobilului garantat. Sau, și mai grav, au acordat credite unor proiecte imobiliare cu potențial vandabil redus chiar și în epoca de boom imobiliar.

Isărescu îi ţine în braţe pe bancherii lacomi

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Cocoon.ro – Conspirații Îndeplinite!

Citiți și...

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite

Cocoon.ro - Conspiratii Indeplinite